Prilby a rukavice - ochrana na prvom mieste

Nikto z nás nevyráža z domu s cieľom, že by chcel azda spadnúť. Treba byť však obozretný a poistiť sa kvalitnou prilbou a funkčnými rukavicami, ktoré okrem ochrany dokážu aj navýšiť komfort jazdy.

Giro Agilis


Farebné spracovanie nie je jedinou výhodou tejto prilby. Univerzálna prilba poslúži, vďaka technológii ochrany MIPS, polykarbonátovými výstuhami z oboch strán a In-mold konštrukciou. Úctyhodných 22 otvorov znamená zaistenie neustálej regulácie teploty hlavy, ktorá je dopĺňaná CoolFit výstelkou. Upínanie spolieha na ľahké pásky Slimline a rotačný mechanizmus v oblasti zátylku. Cena produktu je na úrovni 76 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Alpina Carapax 2.0


Atraktívny dizajn a funkčnosť tejto enduro prilby je zaručená vďaka prvkom, akými sú: predĺžená zadná časť, až 17 vetracích otvorov, In-mold technológia a aj výrazne znížená hmotnosť, 250 g (M), ktorá je v enduro svete výzvou. Pohodlie zabezpečuje výstelka pod bradou a upínací systém nazvaný Run System Ergo Pro. Odvod potu zariadia penové doplnky s antibakteriálnou úpravou. Cena produktu je na úrovni 110 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


HJC Furion 2.0


Je vaším cieľom rýchlosť a nechcete strácať prebytočné watty v boji s aerodynamickým odporom? Potom je Furion 2.0 možnou voľbou. Tvarovanie, navrhnuté pre adekvátne obtekanie vzduchu a súčasne efektívnu ventiláciu, sa spája s úctyhodnou hmotnosťou 195 g. Samozrejmosťou je nastaviteľné upínanie Selfit, možnosť odloženia okuliarov a antibakteriálne vložky vo vnútri prilby. Cena produktu je na úrovni 200 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Cratoni Speedfighter


Hladké tvary a funkčne spracované krivky, to sú priority prilby Cratoni. So 17 ventilačnými otvormi udržuje vašu hlavu v teplotnom komforte a súčasne výraznejšie nenavyšuje aerodynamický odpor pri jazde. Pohodlie prináša aj systém zapínania RLS s výstelkou pod bradou. Hygienické antibakteriálne vložky sú vítanými pomocníkmi. Tak ostanete chránený ešte o niečo viac. Cena produktu je na úrovni 150 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


BBB BHE-22 DUNE


Horskí cyklisti zaiste ocenia spracovanie prilby BBB, ktorá nielenže ponúka viacero farebných spracovaní, ale svojím pomerom ceny a kvality sa stáva dostupnou širokému spektru jazdcov. Predovšetkým ide o 14 ventilačných otvorov, predĺženú zadnú časť pre väčšiu ochranu hlavy, systém MIPS, fungujúci proti rotačným vplyvom nárazov, a taktiež klasický nastavovací systém upínania. Cena produktu je na úrovni 80 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Castelli Arenberg GEL 2


Už samotný názov predznamenáva, že tieto rukavice sú určené do náročných podmienok, v ktorých musia stlmiť nárazy pavé v Arenbergskom lese. Systém CDS slúži k odstráneniu častého problému jazdcov s tŕpnutím dlaní prostredníctvom špecifického uloženia výstelok. Okrem toho disponuje nastaviteľným zapínaním na zápästí, látkou na utieranie potu na palci a sieťovinou na vrchnej strane. Cena produktu je na úrovni 35 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Karpos Rapid


Horskí cyklisti zaiste ocenia rukavice Karpos, ktoré svojím spracovaním pokrývajú celú plochu ruky. Navyše je ich sieťovaný materiál určený pre teplejšie výjazdy, kedy potrebujete regulovať teplotu rúk. Napomáha k tomu dierkovaný povrch dlaní, ktorý je doplnený protišmykovou silikónovou potlačou pre istý úchop. Medzi palcom a ukazovákom je použitý aj materiál Ultrasuede. Cena produktu je na úrovni 45 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


BRIKO Quasar


Neprerušované krivky prilby Briko Quasar sú výsledkom testovania aerodynamického odporu. V súlade s tým bola vytvorená táto prilba disponujúca množstvom vetracích otvorov, ktoré sú rovnomerne rozmiestnené po povrchu. Materiál je vytvorený na základe technológií Full Molding. Tak sa vytvorí polykarbonátový povlak. Navyše má odnímateľnú a umývateľnú vnútornú výplň. Cena produktu je na úrovni 110 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Prologo Enduro


Dlhoprsté rukavice pre chladnejšie dni alebo využitie v teréne sú vyrobené z priedušnej a zosilnenej tkaniny. Na dlaniach je použitá technológia CPC pre priľnavosť a istotu úchopu. CPC tak stimuluje svalstvo a zlepšuje krvný obeh v rukách. Palec je vybavený povrchom pre utieranie potu, zatiaľ čo ukazovák na oboch rukaviciach je uspôsobený pre ovládanie dotykového displeja. Cena produktu je na úrovni 60 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Mavic Deemax Pro


Populárny výrobca v cyklistickom priemysle sa v uplynulých sezónach preorientoval aj na výbavu jazdca. Prilba Deemax Pro je ako stvorená pre enduro jazdenie, najmä vďaka predĺženej zadnej časti, systému MIPS a integrovanému upínaniu Live Fit. Technológia výstelok garantuje 5x rýchlejšie vstrebávanie tepla a potu. Samozrejme, nechýba možnosť odloženia okuliarov a predný odnímateľný šilt. Cena produktu je na úrovni 170 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Roeckl Ilio


Spracovanie rukavíc Ilio v sebe ukrýva kvalitu z hľadiska funkčnosti a pohodlia. Ako je už zvykom, dlaňová časť využíva gélovú výplň s pokrývkou syntetickej kože Durasense so zvýšenou adhéziou pri úchope riadidiel. Chrbtová časť je vyrobená z materiálu Econyl Yarn a Spandexu. Pre lepšie vyzliekanie sú integrované pútka Pull-off, doplnené reflexnými prvkami a jemnou tkaninou na palci. Cena produktu je na úrovni 30 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Polaris Skyline


Ľahké celoprstové rukavice sú vhodné od začiatku jari až do jesene. Zvršok je vyrobený z priedušnej tkaniny, zatiaľ čo na spodnej časti napomáha správnemu gripu silikónová potlač. Na konci prsta je využitá Carbon Touch technológia umožňujúca používať mobilný telefón. Upnutie v oblasti zápästia zasa zabezpečí jednoduchý a účinný suchý zips. Dostupné vo viacerých veľkostiach. Cena produktu je na úrovni 30 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Kellys Range Black


Ani slovenskému výrobcovi Kellys v ponuke nechýbajú praktické dlhoprsté rukavice z ľahkého materiálu, ktorý má v dlaňovej časti perforovaný vzor, umožňujúci lepšiu priedušnosť. Rukavice sú vybavené aj gélovými výstelkami pre absorpciu nárazov, protišmykovým silikónom na ukazováku a mikrovláknom pre displeje na palci. Po dizajnovej stránke sú spracované naozaj zaujímavo. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 20 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
Bezpečnosť na cestách - ohľaduplne voči iným, ohľaduplne voči sebe PR článok

Bezpečnosť na cestách - ohľaduplne voči iným, ohľaduplne voči sebe

Cítiť sa pri jazde bezpečne je dôležité – aká by to bola radosť z jazdy pri neustálom strese? Pomôcť sa jej dá oblečením, osvetlením, no aj aktívnymi bezpečnostnými prvkami.
Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
keyboard_arrow_up