Bezpečnosť a jazda v noci – ponuka svetiel

Na výjazdoch potrebujete byť videní a zároveň dostatočne vidieť na cestu pred sebou. Preto prinášame menší prehľad svetiel pre vaše bicykle.

Most Light LED


Značka MOST patrí pod Pinarello, a to znamená, že sa môžete spoľahnúť na kvalitné spracovanie ich výrobkov. Prevedenie svetla zaujme na prvý pohľad aj vďaka hliníkovému telu so zaujímavým vzorom. Jeho svietivosť je 500 lúmenov a bez problémov si s ním vystačíte v bežných podmienkach. V prípade extrémnejších výjazdov k nemu stačí pridať šikovnú čelovku a môžete vyraziť. Hmotnosť je iba 100 gramov. Cena sa pohybuje okolo 100 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB BLS-132 Strike 1000


Ľahké svetlo, ktoré má však prekvapivý výkon 1000 lúmenov. Lítiová batéria má dostatočnú výdrž a regulovaný výkon, čiže počas celej doby svietenia poskytuje konštantné množstvo svetla. Nechýba indikátor stavu batérie. Doba nabíjania nepresahuje 3 hodiny. Súčasťou balenia sú dva úchyty. Jedným máte možnosť klasicky uchytiť svetlo na bicykel a pomocou druhého môžete svetlo inštalovať na prilbu. Cena sa pohybuje okolo 80 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Lezyne Macro Drive 1300XL


Ak potrebujete mať svetelné podmienky takmer ako počas dňa, tak tento model má výkon až 1300 lúmenov. Vďaka optike Tri-Focus budete mať jasný stredový bod a svetlo v širokom uhle do strán. Telo je z opracovaného hliníka, ktorého rebrá zároveň slúžia aj ako chladenie. Dobíjanie je riešené cez mikro USB. Montáž je možná vďaka remienku, ktorý sa jednoducho prispôsobí všetkým rozmerom riadidiel. Cena sa pohybuje okolo 85 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Force Express sada


Ak nechcete vyberať predné svetlo zvlášť a k nemu hľadať variant dozadu, značka Force prináša sadu, vďaka ktorej máte tento problém vyriešený. Svetlá majú dve intenzity svietenia a navyše funkcie blikania. Predné svetlo má vďaka výkonnej dióde svietivosť 300 lúmenov. V balení nájdete aj praktický držiak na helmu, ktorý je kompatibilný s GoPro držiakmi. Doba nabíjania je 1,5 hodiny pomocou mikro USB kábla. Cena sa pohybuje okolo 32 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Knog PWR Trail 1000L


Značka Knog si na dizajne produktov dá záležať a tak tomu je aj pri tomto modeli. Svetlo vďaka svojmu tvaru smeruje svetelný tok presne tam, kam potrebujete. Má svietivosť 1000 lúmenov. To je dostatočný výkon, aby ste videli a boli videní. Integrovaná powerbanka s kapacitou 5000 mAh nabije telefón, akčnú kameru a ďalšie zariadenia. Telo tohto svetla je tvorené z hliníka a nechýba ani indikátor stavu batérie. Cena sa pohybuje okolo 100 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

CTM ORB


Jednoduché a dostupné svetlo so svietivosťou 50 lúmenov, vďaka ktorému budete viditeľní v bežnej mestskej premávke. Poskytuje dva režimy svietenia, plus možnosť blikania. Pri plnom výkone batéria vydrží 5 hodín a ak vám stačí polovičný výkon svietenia, výdrž batérie sa zdvojnásobí. Doba nabíjania je 4 hodiny. Vďaka indikátoru stavu batérie máte vždy prehľad a nehrozí, že zostanete bez svetla. Cena sa pohybuje okolo 11 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
Test: Knog Blinder PRO 1 300 - spĺňa všetkých 10 požiadaviek?

Test: Knog Blinder PRO 1 300 - spĺňa všetkých 10 požiadaviek?

Netušil som, že pri výbere denného svietenia mám až 10 podmienok. Koľko z nich spĺňa svetlo od austrálskej značky Knog?
keyboard_arrow_up