Svetlá ako priorita pri zhoršenej viditeľnosti

Ak už teraz myslíte na mimosezónne dochádzanie do práce, kedy je skoro tma a domov prichádzate za šera, bez svetla to nepôjde. Možno sa inšpirujete z ponuky modelov, ktoré sme vybrali.

Most Lighthouse LED


Kvalitne spracované telo z čierneho hliníka a svietivosť 200 lúmenov. To je stručná charakteristika tohto čelného svetla, ktoré má výkon 3 watty. Je maličké a kompaktné. Napájanie zabezpečuje lítium-polymérová batéria. Má štyri režimy svietenia a v tom najintenzívnejšom režime dokáže svietiť dve hodiny. Nabíjanie prebieha pomocou USB kábla a na jazdu ste pripravení už za 3 hodiny. Cena sa pohybuje okolo 55 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Fenix BC25R


Vďaka nabíjateľnému Li-on akumulátoru s kapacitou až 2600 mAh vám poskytne svietidlo 600 lúmenov a dosvit viac ako 100 metrov. Výkonná LED Cree XP-G3 má teplejší odtieň svetla a poskytuje prirodzenejšie farby. Vďaka zrezaniu zhora nebudete osvetľovať chodcov ani ostatných cyklistov. Držiak umožňuje jednoduché uchytenie a vďaka tomu ho môžete použiť aj ako ručné svietidlo. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


BBB BLS-127 Spycombo USB


Univerzálne svetlo, ktoré môžete použiť ako predné a zároveň aj ako zadné. Dodáva sa s extra držiakom, vďaka ktorému ho môžete uchytiť na prilbu či na ruku. Je vodoodolné a má tri režimy svietenia. Nabíja sa pomocou USB kábla a k jednoduchému používaniu pomôže aj indikátor stavu batérie. Hmotnosť je len 26 gramov a ak potrebujete prídavné svetlo, tak toto je tá správna voľba pre nočné jazdy. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze


Lezyne Micro Drive 500 LED


Osvetlenie na elektrobicykel, ktoré môžete napájať zo 6 alebo 12 V vstupu. V balení nájdete držiak na upevnenie a 130 cm dlhý napájací kábel. Dve vysokovýkonné LED diódy a MOR šošovka zabezpečujú svietivosť 500 lúmenov, čo je dostatočný výkon na väčšinu aktivít. Svetlo poskytuje automatický denný aj nočný režim svietenia. Telo je z CNC obrábaného hliníka v čiernej elegantnej farbe. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Knog Blinder


Svetlo, ktoré poskytuje 200 lúmenov. To všetko vďaka technológii COB a mriežkovanému vzoru. Má 8 režimov svietenia. Nepotrebujete ani USB kábel na nabíjanie, pretože svetlo sa napája priamo na USB port. Je 100 % vodotesné a odolá všetkým živlom. Uchytáva sa pomocou silikónového pásika s kovovou sponou. Nechýba indikácia vybitia batérie, čo z tohto svetla robí super pomocníka počas výjazdov. Cena sa pohybuje okolo 66 € a viac sa dozviete na tomto odkaze


Sigma Buster a Nugget


Sada predného a zadného svetla pre tých, ktorí nechcú vyberať z ponuky na trhu a chcú vyriešiť naraz osvetlenie svojho bicykla. Predné svetlo ponúka svietivosť 120 lúmenov a šesť funkcií svietenia. Pri plnom výkone vydrží batéria 2 hodiny. Zadná blikačka je viditeľná do vzdialenosti 400 metrov a zabezpečuje viac než 220-stupňovú bočnú viditeľnosť. Obe svetlá nabijete v priebehu 2 hodín cez MicroUSB kábel. Cena sa pohybuje okolo 36 € a viac sa dozviete na tomto odkaze

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
Test: Knog Blinder PRO 1 300 - spĺňa všetkých 10 požiadaviek?

Test: Knog Blinder PRO 1 300 - spĺňa všetkých 10 požiadaviek?

Netušil som, že pri výbere denného svietenia mám až 10 podmienok. Koľko z nich spĺňa svetlo od austrálskej značky Knog?
keyboard_arrow_up