Bundy do chladnejších podmienok – nenechajte sa prekvapiť

Cyklistika je náročná, pretože kombinuje vysoký výkon a následný vplyv vonkajších podmienok, ako je chlad a vietor. Práve v týchto situáciách vám pomôže tepelne izolačná vrstva, ktorá spĺňa vysoké nároky na funkčnosť.

Sportful Intensity 2.0


Do kategórie zimných cyklistických búnd sa radí aj Sportful Intensity 2.0. Vonkajším materiálom je Polartec NeoShell, zatiaľ čo vnútro je z ľahkej a hrejivej izolácie Polartec Alpha. Napriek vodoodolnosti zvršku je bunda stále priedušná. Dodatočnú izoláciu poskytujú aj manžety na rukávoch a vyšší golier spolu s nepremokavým zipsom. Nechýba ani trojica vreciek v zadnej časti. Cena tohto modelu je na úrovni 250 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Castelli Transition 2


Táto stredne hrubá bunda je ideálna na jesenné a jarné výjazdy, keď chcete poraziť chlad a zároveň sa nechcete zbytočne prehrievať. Neutrálny strih a reflexné panely robia z tejto bundy spoločníka nielen na bicykel. Na prednú časť tejto bundy sa použila tá istá tkanina ako na bunde Gabba, ale v tomto prípade ju v Castelli spojili s flísovým zadným dielom pre extra priedušnosť. Cena tohto modelu je na úrovni 170 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Force X70 Windster


Cenovo dostupnou voľbou je bunda od Force, ktorá pozostáva zo zatepleného materiálu, čím napomáha pri udržaní vhodnej teploty tela. Keďže predná časť je miestom najväčšieho náporu chladného vzduchu, v tomto bode je použitý neprefúkavý Windster. Ostatné časti sú vyrobené zo SuperRubaix lycry. Komfort nosenia dopĺňa aj pätica zadných vreciek či silikónový lem v oblasti pásu. Cena tohto modelu je na úrovni 52 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Polaris Tor Insulate


Bunda Polaris pre chladné a premenlivé počasie. Jej devízou je neprefúkavý predný a zadný panel spolu s ľahkými rukávmi. Svojou konštrukciou je vhodná aj na iné športy. Zaujímavými prvkami sú aj SBS zipsy, dvojica vreciek v prednej časti alebo praktická a jednoduchá zbaliteľnosť do malých rozmerov. Rozmery kapucne sú dostatočné aj v prípade prevlečenia cez prilbu. Cena tohto modelu je na úrovni 85 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Karpos LOT


Ak hľadáte bundu s nízkou hmotnosťou, Karpos LOT je jednou z nich. Samotný výrobca ju radí k najľahším v produktovom rade Karpos, a to vďaka hmotnosti 130 g. Medzi jej hlavné znaky patrí vetruodolnosť materiálu K-Shell s vodoodpudivým povrchom s DWR úpravou. Všetky švy sú prešité, rovnako ako aj YKK zipsy. Skladnosť podtrhuje aj vrecko so zipsom, do ktorého je možné túto bundu zabaliť. Cena tohto modelu je na úrovni 130 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Craft ADV Softshell


Základným kúskom do vášho šatníka v chladnejšom období môže byť aj táto bunda od značky Craft. Povrch bundy disponuje ochrannou vrstvou, ktorá chráni pred vetrom a vodou. Jemný fleece vo vnútri poskytuje príjemné teplo, no bunda zároveň ostáva priedušná a efektívne odvádza pot. Výsledkom je pohodlná a pritom funkčná bunda. Vodný stĺpec sa zastavil na čísle 10 000 milimetrov. Cena tohto modelu je na úrovni 141 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Bianchi Sport Line


Bianchi Sport Line je vetruodolná bunda s nízkou hmotnosťou. Ide tak o funkčnú vrchnú vrstvu, ktorá sa dá jednoducho zložiť do vrecka na drese. Samozrejmosťou je celorozopínací krytý zips. Ako materiál bundy slúži ľahký Nortex Sushi doplnený trojicou zadných vreciek. Nechýba ani vyšší golier a lemy na rukávoch. Čiernemu dizajnu sekundujú reflexné prvky viditeľné aj v daždi či šere. Cena tohto modelu je na úrovni 79 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte? PR článok

Zimné cyklistické bundy - chránia, hrejú a čo ešte?

Jazdenie v zime má svoje čaro. No dôležitým faktorom je ochrana pred chladom, zrážkami, ale aj vhodné odvetrávanie a viditeľnosť. Opäť prinášame niekoľko tipov.
Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom PR článok

Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom

Kto povedal, že októbrom sa končí sezóna? Ani väčší chlad, občasné blato a dážď nemusia byť so správnou výbavou žiadny problém.
keyboard_arrow_up