Chcete viac energie? S ponukou Orbea 2020 žiadny problém

Dajte oddýchnuť svojim svalom a doprajte si nával energie, ktorá vás dostane aj na miesta, kde ste sa doteraz nedostali. Mestské, cestné alebo horské modely Orbea čakajú na vás.


Cestné modely - ešte dlhší dojazd

Početná skupina elektrobicyklov v ponuke Orbea je nielen na strane horských, ale aj v menej technickej kategórii - v cestnej. Dôvod je jasný. Doplnková energia je potrebná v každej disciplíne. O pokrytie týchto potrieb sa stará modelová rada Gain, až s ôsmymi odlišnými vyhotoveniami, kedy polovica je postavená na hliníkovom a druhá na karbónovom ráme.

Avšak všetky sú už osadené kotúčovými brzdami pre dostatok brzdného účinku. Motor Mahle Ebikemotion X35 a batéria sú taktiež identické, uložené v zadnom náboji kolesa s výkonom 250 W a batériou v spodnej rámovej rúrke s kapacitou 250 Wh.


Tie hliníkové majú medzi sebou aj jeden kúsok patriaci do sféry gravel. Ide o Gain D31. Jeho prednosťami je jednoprevodník s 11-rýchlostnou sadou Shimano SLX, širšími, 40 mm plášťami a motorom Ebikemotion X35. Cena je 3 000 €.


Ďalšie tri vyhotovenia sú už rýdzo cestné modely s dvojprevodníkom a 28 mm plášťami a výbavou Shimano Tiagra až Ultegra. Hliníkový rám dopĺňa karbónová vidlica a motor Ebikemotion X35. Cena začína na 2 700 €.


Čo sa týka karbónových alternatív, tie začínajú s verziou M30 a končia pri topmodeli Gain M10i. Opäť sa stretávame s počiatočnou výbavou v podobe Shimano 105 pri M30, avšak už s elektronickou Ultegra Di2 a DuraAce Di2 pri M20i, respektíve M10i. Cena začína od 4 000 €.

Technické stúpania a dlhé výlety bez kompromisov - horské modely

V kategórii MTB modelov nájdeme už štvoricu bicyklov s odlišným osadením. Nájdu sa medzi nimi aj univerzálne stroje na každodenné použitie, ale aj kúsky pre náročnejší terén - v hardtailovej a celoodpruženej verzii.


Zaujímavou inováciou sa môže popýšiť vstupný bicykel do sveta horskej cyklistiky, Keram. Ňou je okrem integrovanej batérie aj možnosť upevniť druhú, doplnkovú na spodnú rámovú rúrku, čím jazdec získa nezanedbateľné množstvo energie.

V troch prevedeniach ostáva základom hliníkový rám so 100 mm vidlicou a motorom, líšiacim sa v závislosti od vyhotovenia, a teda buď Bosch Active, alebo Performance so 400 alebo 500 Wh batériou. Cena začína od 2 100 €.


Pre športovejšie založených jazdcov, ktorí okrem oddychu vyhľadávajú aj radosť z technickejšieho jazdenia, bude bližší model Wild HT. Charakteristickým preň je hliníkový rám so 67 stupňovým hlavovým uhlom a 120 mm vidlicou či až 2,8“ plášťami.

Tie sú však doménou pre 27,5+“ vyhotovenie, ktoré rovnako ako 29“ variant disponuje tromi rôznymi výbavami. Okrem základnej variácie majú ostatné dve teleskopické sedlovky a motor Bosch Performance. Prvý je osadený Bosch Active so 400 Wh batériou. Cena začína od 3 400 €.


Model Wild je svojím trailovým zameraním strednou cestou horských bicyklov a aj preto Orbea ponúka jeho celoodpruženú verziu - v hliníkovej, ale aj karbónovej konfigurácii. Dostupnejším je samozrejme Wild FS H, hliníkový variant, špecifický až 160 mm zdvihom a položeným, 65,5 stupňovým hlavovým uhlom.

Výhradne 29“ kolesá s 2,6“ plášťami majú svoje opodstatnenie v rámci ovládateľnosti a istoty na traile. Čo sa týka motora, ten je jednotný pre všetky, Bosch Performance. Líšia sa len použitou batériou - pri nižších osadeniach je to 500 Wh, inak 625 Wh. Cena začína od 4 600 €.


Prirodzene karbónové verzie disponujú už od základu strednou a vyššou výbavou. Wild FS M v prvých dvoch verziách ponúka identickú výbavu ako hliníkové top modely. Avšak ďalšie dva, Wild FS M-Team a M-LTD sú pripravené na poriadnu jazdu. Shimano XT a XTR, kolesá DT Swiss HX-1501 a Maxxis Minion sú ich zbraňami. Motor je u všetkých rovnaký, Bosch Performance CX so 625 Wh batériou. Cena začína od 6 000 €.

S úsmevom po uliciach miest

Nespotiť sa a predsa dôjsť na čas do práce. Vyhnúť sa kolónam a zostať na vzduchu. Sen každého pracujúceho či študenta je splniteľný jednoduchým krokom - elektrobicyklom.


Na rýchle presuny s klasickým výzorom je vhodný Gain F. Ide o kompromis medzi cestným a gravel bicyklom. Rovné riadidlá, športovejšia geometria, ale na druhej strane blatníky, 38 mm plášte a kotúčové brzdy. Motorom je Ebikemotion X35 s 250 Wh batériou. Šesť prevedení dáva na výber každému. Cena začína od 2 000 €.


Obdobným je aj dvojica verzie Keram Asphalt s 29“ kolesami, hliníkovým rámom a vidlicou, 2“ plášťami či nosičmi a zámkom na zadnom kolese. K tomu sa pridáva výkonný motor Bosch Performance s 500 Wh batériou pre jazdu bez starostí o priebežné dobíjanie. Cena začína od 2 500 €.


Dámskym náprotivkom s krivkami rámu pre ľahšie nasadanie a manipuláciu v tesných priestoroch je Optima. Opäť hliníkový základ je osadený všetkými potrebnými prvkami pre mestské jazdenie. 28“ kolesá s až 50 mm plášťami, ochrana od reťaze a kompaktný motor Ebikemotion X35 s 250 Wh batériou si poľahky poradia s prepravou ulicami. Cena začína od 2 000 €.


Ak sú rozmery jedným z určujúcich faktorov pre voľbu prostriedku dochádzania, skúste sa pozrieť na Katu-E. Útle 20“ kolesá sú však obuté do 2,25“ plášťov pre dostatok pohodlia a gripu. Jednoduchým je aj pohon: singlespeed (teda len jeden prevod) v kombinácii s motorom Bosch Active so 400 Wh batériou. Cena je 2 200 €.

Oddychujte s chuťou a v pohodlí sedla

Nepotrebujete sa pretekať, ale radi si vyrazíte v nedeľné dopoludnie na potulky neďalekými dedinami? K tomu veľa nepotrebujete. Možno že len správny bicykel.


Malá kategória v podobe troch bicyklov si zakladá na vyváženom pomere pohodlia a efektívnosti jazdy. Tak napríklad Optima Comfort 30 preberá základ od svojej mestskej menovkyne, ale naviac pridáva odpruženú vidlicu so 60 mm zdvihu, 42 mm rýchle plášte a 8-rýchlostnú prevodovku v zadnom náboji kolesa. Praktický a funkčný stroj stojí 2 400 €.

Obdobne je na tom aj Keram Comfort v dvoch prevedeniach. Nízky zdvih na malé nerovnosti ciest, klasická prehadzovačka s 9/10 prevodmi a nastaviteľný predstavec pre komfortný posed aj počas celodenného jazdenia. Motorom je Bosch Active (400 Wh batéria) v lacnejšej verzii a Bosch Performance (500 Wh batéria) v tej drahšej. Cena začína od 2 500 €.

Viac informácií o jednotlivých modeloch a ich vyhotoveniach nájdete na stránke výrobcu.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024 PR článok

Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024

Táto značka si nájde fanúšikov, ktorí radi bojujú proti sekundám, alebo potrebujú poriadny stroj do ťažkého terénu.
Predstavenie: Orbea Wild - esencia úspechu

Predstavenie: Orbea Wild - esencia úspechu

Svet ebikov je taký, že buď idete cestou ťažkých a výkonných strojov, alebo pre hravosť a nižšiu hmotnosť musíte obetovať kapacitu batérie a nejaký ten točivý moment. Ibaže by nie!
Kellys Tygon a Tayen 2023 - nová generácia obľúbených ebikov

Kellys Tygon a Tayen 2023 - nová generácia obľúbených ebikov

Kellys Tygon a Tayen patria medzi veľmi úspešné modely v rámci segmentu ebikov. Na sezónu 2023 prichádzajú s viacerými vylepšeniami, ktoré z nich môžu spraviť doslova bestsellery. Ktoré to sú?
keyboard_arrow_up