Unboxing: Kellys SOOT 30 2020 - pozvánka do sveta gravelu

Gravel jazdenie je tu, má vychytané muchy zo svojich začiatkov a všetko naznačuje tomu, že tu aj naďalej bude. Ak si gravel ešte neskúsil, na začiatok je SOOT 30 ideálny parťák.

Vo svojom okolí vidíme stále viacej cyklistov, ktorí to vymysleli šikovne. Pri kúpe nového bicykla sa rozhodli pre gravel model. Ten používajú na miestach, kam takýto bicykel patrí, t.j. na horšom povrchu, poliach, lúkach, slovenských cestách .

A keď treba byť rýchlejší na asfalte, prezujú pred jazdou plášte, alebo kúpia ďalší pár kolies. Nemusia mať dva bicykle. Samozrejme, my ako predajcovia bicyklov odporúčame vlastniť zvlášť cestný aero a vrchársky model, gravel, cyklokros, endurance bicykel a nazabudnime na “kozu” na časovky .

Špecifikácia


Unboxing

Čítať nápisy krabíc nás baví. A niektorí výrobcovia nám idú v ústrety a s grafikou sa pekne vyhrajú. Defekt sa povie v angličtine “Flat Tyre” skrátene “Flat”. Takže odkaz z krabice “Do Not Lay Flat” voľne prekladáme ako “Nenechávajte ležať s defektom”. To má logiku.


Je príjemné vidieť, že slovenská značka používa na balenie aj papier a neprodukuje zbytočne plast navyše. Väčšina obalov ide ľahko dole z rámu, bez nutnosti “operovať” s nožom.


Príslušenstvo bez prekvapení. Zopár úchytiek ostane aj do zásoby, to sa môže hodiť.


Tento model nevyžaduje veľké skúsenosti so skladaním bicyklov, zvládne to aj začiatočník. Ak sa rozhodnete pre kúpu cez náš shop, netreba sa báť, že príde bicykel nezložený v krabici. Ešte aj omotávka je už na svojom mieste.


Pravý chlap nemá problém s ružovo-fialovou farbou svojho náradia . Chlapsky pôsobia aj pevné osi nábojov.


Rám je vyrobený z hliníkovej zliatiny a vyrábajú sa 3 veľkosti. Presná geometria a tabuľka veľkostí je uvedená nižšie. Predná vidlica je z karbónu, to znamená úsporu hmotnosti a vyšší komfort. Rám je tiež vybavený dierami na osadenie blatníkov, batožiny...


Bicykel poháňa sada Shimano Claris. Ide o nižšiu sadu, ale stále lepšie, ako keď sa výrobcovia rozhodnú šetriť a osádzajú “no name” komponenty. Staré dobré Shimano!


Najslabším prvkom na bicykli sú jeho brzdy. Sú lankové a nie hydraulické. Ak sa rozhodnete bicykel používať v priamom smere, bez technických úsekov plných zákrut, alebo nezoberiete bike do prudkých a dlhých klesaní, tak ste v pohode a aj lankové brzdy vám budú stačiť. Kotúče majú veľkosť 160 mm.


Kolesá majú cestný rozmer a sú osadené plášťami širokými 42 mm. Ako sme spomínali na úvod, nie je problém prehodiť za iné a tým zmeniť charakter bicykla.


Vzhľadom na cenu a hliníkové komponenty je prijateľná aj hmotnosť. Tu sa nehrá na gramy, dôležitejšia je robustnosť, úžitok a pohodlie.


Model SOOT 30 je síce len základné prevedenie, ale jeho zelená nám príde ešte krajšia, ako majú vyššie modely 50 a 70.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 899 €. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope, kde sú aj ďalšie verzie modelu Kellys SOOT. Model 50 už brzdí hydraulikou, najvyššie v ponuke je 70tka.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100% nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Ak by som mal tromi slovami opísať tohtoročný Eurobike, tak samotný nadpis článku všetko pekne vystihol.
Unboxing: Bianchi Arcadex GRX 810 - nadupaný dobrodruh a pretekár

Unboxing: Bianchi Arcadex GRX 810 - nadupaný dobrodruh a pretekár

Kombinácia elegancie, odolnosti a výkonu od najstaršieho výrobcu bicyklov na svete vôbec neznie zle. Pozrite sa spolu s nami na detaily gravelu Arcadex od Bianchi.
Unboxing: BMC URS ONE - malý zdvih, no veľký potenciál

Unboxing: BMC URS ONE - malý zdvih, no veľký potenciál

Hľadáte kombináciu vzrušujúcej jazdy, zábavy, výkonu a pohodlia? Vašej pozornosti by určite nemal uniknúť tento gravel. Čo robí tento švajčiarsky „štrkolet“ výnimočným?
keyboard_arrow_up