MTB a cestná cyklistika na WeLoveCycling trochu inak

WeLoveCycling je domovom všetkých cyklistov. Či obľubujete naháňanie kilometrov po asfalte alebo hľadáte dobrodružstvo v priľahlých lesoch, tak na ich stránkach si každý nájde svoj obsah.

Ste fanúšikom cestných alebo horských bicyklov? Každého to ťahá k niečomu inému, ale aj milovník cestnej cyklistiky už určite neraz skúsil horský bicykel a naopak. Veď aj Peťo Sagan pozná oba svety, tak prečo sa obmedzovať len na jeden druh nášho športu. Mnohí majú v pivnici, garáži či dokonca v obývačke oba typy bicyklov. Ako to už ale v živote býva, jedna skupina si rada doťahuje tú druhú a robí si žarty na ich adresu. Je to tak aj v tomto prípade.

Určite aj vy poznáte nejaký ten vtip o tom, ako si cestní cyklisti holia nohy alebo o tom, ako si fanúšikovia horských bicyklov nemusia robiť ťažkú hlavu z ultraľahkých komponentov. Veď po pár minútovej jazde v blate má ich bicykel aj tak o pár kilogramov navyše. Ak teda radšej jazdíte po asfalte, nevadí vám cestná premávka a občas si zanadávate na kamióny, ktoré vás len tak tak líznu vedľa krajnice, prečítajte si na stránkach WeLoveCycling článok 17 dôvodov, prečo sú cestní cyklisti lepší ako MTB jazdci.


Nemáte dokonalú postavu a v cyklistickom drese z elastickej lycry vyzeráte ako špekáčik, ktorému trčí brucho a preteká slaninka na bokoch? Napriek tomu chcete jazdiť na bicykli a schudnúť? Máme pre vás riešenie. Tým sú horské bicykle, ktoré majú tú výhodu, že oblečenie je oveľa voľnejšie. Ani v šortkách sa nebudete cítiť ako baletka pred vystúpením, pretože tie, ktoré sa tam používajú, sú voľnejšie.

A viete prečo je to tak? Za to vďačíme ľuďom z hnutia hippies a takí slobodní ľudia by predsa cyklistu nenapasovali do niečoho tak život obmedzujúceho ako je lycra. Sledujte stránky WeLoveCycling pravidelne a určite sa potešíte obsahu z horskej cyklistiky.


Ani cyklistami obľúbená aplikácia akou je Strava sa nevyhla vtipom, ktoré si jedna skupina cyklistov robí z druhej. MTB cyklisti sa usmievajú, že tí na cestných bicyklov majú polovicu svojho života zaznamenanú v akejsi aplikácii a tí druhí zasa kritizujú, že načo na tých lesných cestičkách vlastne nejakú aplikáciu vôbec zapínajú.

Veď aj tak dosiahnu maximálne rýchlosť rozbehnutého slimáka. Ak aj napriek tomu dávate prednosť lesným chodníkom a nevadí vám, že občas prinesiete domov viac blata ako zážitkov, prečítajte si článok 18 dôvodov, prečo je MTB lepšie ako cestná cyklistika.


Samozrejme berte to s nadhľadom a s humorom. Ide hlavne o to, aby sme mali z jazdy na bicykli radosť, urobili niečo pre svoje zdravie a príjemne strávili čas s kamarátmi. A o to sa WeLoveCycling snaží. Zjednotiť našu veľkú cyklistickú rodinu. Je úplne jedno, či jazdíte na cestnom alebo horskom bicykli. Dôležité je, že si to užívate!

Zdroj fotografií: Pexels.com
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Zo Záhorskej Vsi na Kremenec - týždeň plný smiechu

Zo Záhorskej Vsi na Kremenec - týždeň plný smiechu

Už tu bolo niekoľko borcov, ktorí prešli celé Slovensko „na šupu", no čo tak si z toho urobiť „cyklopuťák“ na týždeň?
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up