Rozhovor: Čo všetko sa dá zažiť u nás na predajni, prezradil Martin Talian

Ak trpíte „bicyklitídou”, ako to Martin nazval, naša predajňa je pre vás správnym miestom. S čím všetkých sa predajcovia stretávajú pri svojej práci, objasní tento rozhovor.

Martina ste už mnohí z vás stretli osobne pri návšteve predajne v Hrádku a tak bude fajn, ak ho trocha vyspovedáme a vy sa o ňom dozviete niečo viac a lepšie ho spoznáte. Ako už hlási nadpis, okrem bližšieho spoznania nášho "Talianka" sa dozviete, akú rôznu činnosť spojenú s chodom predajne ale aj servisom a expedíciou počas bežného dňa zvláda. A vynechať sme nemohli ani obdobie minulého mesiaca, kedy bola predajňa zatvorená a všetko sa presunulo na online objednávky cez náš shop. A aj tu predajcovia pomáhali so zvládaním situácie, a čo to obnášalo, sme sa spýtali Martina.

Na úvod rozhovoru začíname krátkym predstavením. Kto si, odkiaľ si a na akej pozícii u nás pracuješ?
Ahojte. Volám sa Martin. Tí, čo navštevujú MTBIKER centrum, ma určite poznajú, pracujem na pozícii „predajcu”.

Predtým, než budeme rozoberať prácu, zostaňme ešte pri súkromí. Čo robíš, keď nepracuješ? Máš nejaké koníčky okrem bicykla?
Koníčkov sa nájde veľa. Keď nesedím na bicykli, tak sa voľný čas snažím tráviť v lese a hlavne aktívne. Turistika, lyžovanie a tak ďalej. Zamiloval som si naše Vysoké Tatry, ale rád navštevujem všetky naše pohoria. Taktiež jeden-dvakrát v týždni hrávam hokej.


Aká je tvoja obľúbená biková disciplína a prečo?
Moja naj disciplína je určite enduro. Páči sa mi tá rozmanitosť. Človek si slušne zamaká hore kopcom, aby sa dostal k tým najlepším trailom a potom za odmenu je zjazd. Podľa mňa je to najkomplexnejšia biková disciplína. Človek sa nemusí počas transferu naháňať ako na XC a môže si vychutnať prírodu a dobrú náladu s chalanmi na biku.

Čomu si sa venoval pred prácou v MTBIKER?
Venoval som sa práci s drevom. Masívny nábytok na mieru a podobné chuťovky.


Ako si začínal s prácou pre MTBIKER?
Tých vecí a okolností bolo viac. Začal som tu po práci ako výpomoc pri skladaní a servise bicyklov, cez víkendy aj za pokladňou. Postupne som tu trávil stále viac a viac času, až mi Martin Palenčík ponúkol prácu nastálo. Doma mi to manželka schválila, a tak už mi nič nebránilo podať si ruky a obrátiť ďalší list. Byť v kontakte s novinkami, vidieť ako fungujú, obklopený ľuďmi s rovnakou poruchou ako ja - bicyklitída, je proste dream job.


Skús opísať tvoj bežný deň v práci, nech si ľudia dokážu predstaviť, o čom tá práca je.
Nie je to len o predaji. Starám sa o vzhľad predajne, doplnenie tovaru, Bikefitting a mnoho ďalších povinností. Samozrejme, nie som na to sám. Je nás tu pri pokladni viac a aj part-time baby na dopĺňanie. Nie je ničím neobvyklým, ma vidieť na servise, v expedícii behať s krabicami, alebo niekde v okolí predajne niečo budovať alebo opravovať.

Snažím sa zapájať do aktivít, ktoré treba spraviť. Ale hlavne mi občas padne vhod zmena typu práce a prostredia. Počas dňa dosť často pomáhame aj chalanom na zákazníckej podpore, keď pre zákazníkov potrebujú niečo odmerať, alebo odvážiť. Ale vždy sú pre mňa priorita zákazníci. Kým sú ľudia pri pokladni, tak všetko ostatné musí počkať.

Takže to nie je len o predaji, spomínal si aj pomoc na servise. Je nejaký servisný úkon, čo robíš najradšej? Je niečo, na čo si sám netrúfneš?
Fascinuje ma lisovanie ložísk. To je pre mňa normálne forma relaxu. Po novom ma Peťo naučil vypletať kolesá a musím uznať, že je to veľmi upokojujúca aktivita, ale na centrovanie si budem musieť ešte počkať. To je už iný level. Rešpekt mám pred pružením. Do vidlice sa ešte pustím, ale tlmič by ma už asi vedel dostať do zúfalstva. Na to je odborník Kubo.


Spomínal si Bikefitting, vieš to jednoducho opísať pre tých, čo s tým nemajú skúsenosť?
Zjednodušene je to ideálne nastavenie posedu na bicykli. Inak je to podrobné meranie tela, bicykla a vyhodnocovanie posedu špeciálnym softvérom.

Nejaký najväčší prešľap posedu, na ktorý si spomínaš, že si musel opravovať?
Nejak extra veľký prešľap som ešte nemal. Ale zas na druhej strane, už som pár ľuďom bohužiaľ musel povedať, že majú buď malý alebo veľký bicykel. Inak, máme to rozdelené, ja sa špecializujem na MTB.


Už keď sme pri tých veselých historkách z „natáčania”, niečo, čo ti utkvelo v pamäti z predajne?
Tak určitééé. Ľudia dokážu stále prekvapiť. Napríklad, keď si niekto vypýta plášť na Giant a nič viac o tom bicykli nevie. Tiež bolo vtipné brzdové lanko na hydraulické brzdy.

Ak zoberieme štandardné fungovanie predajne, vieš nejako kvantifikovať nárast počtu zákazníkov v sezóne oproti zime?
Ja osobne to meriam na kroky. Ak mám za deň viac ako 15 000 krokov, viem, že to bol ťažký deň. Počas sezóny je ľudí značne viac ako v zime. Servis a expedícia funguje na 120 % a predajňa, samozrejme, tiež. Počas víkendov, keď sú Testovacie dni, je full house, čo je dobré, lebo nám to dáva pocit, že to robíme správne, ale zároveň aj fyzicky a psychicky náročné.


Je niečo, čo môže zákazník spraviť, aby vám uľahčil život na predajni? Alebo naopak, čo sa v takejto špičke rieši najhoršie?
Určite nám pomôže, ak si ľudia na vratky a reklamácie spíšu protokol dopredu sami. Nájdu to priamo pri svojej objednávke. Urýchli to čas vybavenia nám a tým pádom aj zákazníkom.

Spomenúť musíme aj obdobie posledných týždňov, ako to vyzeralo na predajni? Čo robili predajcovia, keď bolo zatvorené?
No bolo to "veselé" obdobie. Z predajne sa stal čiastočne aj sklad. Vydávali sa len vopred zaplatené osobné odbery v úplne špeciálnom režime, aby sme sa nedostali do kontaktu so zákazníkmi. Keďže sa celý objem objednávok presunul na kuriéra, zásielkovňu alebo poštu, tak bolo treba posilniť expedíciu. Toto obdobie bolo a vlastne ešte stále je veľmi náročné. Ďaleko viac náročnejšie ako v normálnom režime kvôli hygienickým opatreniam, ktoré majú svoje opodstatnenie, ale vedia byť aj dosť otravné. Dokonca sme sa dostali do stavu, že sa museli zaviesť dve smeny v expedícii, aby sa naplno využila jej kapacita na expedovanie zásielok. Balil každý, kto mal ruky a nohy. A slovom každý myslím naozaj každý. Či už to bol majiteľ, manažér, redaktor.

Čo z toho bolo najťažšie?
Vstávať ráno o piatej . Ale nie. Bol to tlak na všetkých tu v Hrádku. Dokonca sa mi niekedy o balení aj snívalo. Vďaka tomuto tréningu teraz na Vianoce zabalím darčeky ako profík a v rekordnom čase.


Aký je stav teraz, predajňa je už aspoň otvorená. Už sme v režime ako minulý rok?
Predajňa sa otvorila, ale stále to nie je režim, na aký sú u nás zákazníci zvyknutí z minulých rokov alebo sezón. To znamená, že je predajňa ľuďom prístupná, ale púšťame dovnútra len obmedzený počet ľudí. Oblečenie, čo si ľudia vyskúšajú, musí ísť do "karantény", musíme dezinfikovať zábradlia a kľučky, čo je ďalšia práca naviac pre nás a preto buďte prosím trpezliví, keď vám povieme, že musíte počkať vonku.

Je niečo, čo sa na fungovaní zmení na základe týchto skúseností? Alebo na fungovaní ostatných oddelení?
Takýto nápor naozaj dobre preveril expedíciu a určite sa nám ukázali ďalšie veci, na ktorých sa dá zapracovať. Aj táto situácia nás posúva zas trošku ďalej dopredu.

Rozhovor môžeme ukončiť niečim príjemným. Dostalo sa ti nejakého uznania, poďakovania od zákazníka, čo ťa veľmi potešilo?
Tieto veci vždy, samozrejme, potešia. S mnohými návštevníkmi si už aj tykáme a pokecáme, aj keď sa stretneme mimo MTBIKER centra. Veď sme jedna komunita a vždy si treba porovnať, kto má aký doma a kde s ním bol. Bike!


Vidíte, že práca v našom MTBIKER centre nie je len o monotónnom státí za pultom a že človek dostane priestor sa realizovať, čo mu hrdlo ráči. Ideálne je, ak je človek zapálený biker, ako Martin, ale podmienka to nie je. Inak, kto by to povedal, že milovník endura sa stane aj fanúšik cesťákov, v tejto recenzii opísal Martin svoje posledné skúsenosti. Snažíme sa, aby si chalani z predajne mohli čo najviac vecí vyskúšať na vlastnej koži a aby to neboli len disciplíny, ktorým sa už venujú. Ďalšie Martinove články nájdete cez jeho profil, kde je vidieť, že mu aj písanie ide veľmi dobre.

Martinovi ďakujeme za rozhovor!


Sezóna sa snáď už vracia do normálu, máme za sebou dlhé týždne tvrdej práce, aby sme to všetko za týchto sťažených podmienok zvládli. Ak by sa však aj teraz stalo, že by ste museli dlhšie čakať na predajni, alebo nejaký tovar mešká, tak už budete vedieť, že či už chalani na predajni, alebo celá expedícia idú posledné týždne na 200% a vaša spokojnosť je našim hlavným cieľom. Prijatým opatreniam sme sa venovali aj v poslednom "mesačníku" MTBIKER shopu.

Ak sa vám tento rozhovor páčil a chcete lepšie spoznať ďalších zaujímavých ľudí stojacich za MTBIKERom, tak v našom magazíne nájdete aj rozhovor s Adamom, ktorý je "pán" fotograf a skúsený biker, rozhovor s Paťom, ktorý vás previedol “kuchyňou” marketingu, rozhovor s Jakubom, s naším lietajúcim mechanikom, alebo rady od Lenky o tom, ako sa dá spokojne žiť so zapáleným cyklistom .
report_problem Našiel si v texte chybu?
cepooo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Matej Spodniak - Maroko, Kolumbia,  MTBIKER, bikefitting

Rozhovor: Matej Spodniak - Maroko, Kolumbia, MTBIKER, bikefitting

Vďaka takýmto rozhovorom lepšie spoznáte ľudí z MTBIKER tímu, zaujímavé je sledovať, aké rôzne cesty ich priviedli k aktuálnemu zamestnaniu.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
Rozhovor: Martin Imrich alias Imroman – prvý MTBIKER Avenger

Rozhovor: Martin Imrich alias Imroman – prvý MTBIKER Avenger

Prezradil Imro niečo, čo ste o ňom, jeho práci a o MTBIKER ešte nevedeli? Prebrať sme stihli aj jeho cyklistický „pravek" a pozreli sa do budúcnosti.
keyboard_arrow_up