Unboxing: Orbea ALMA 29 H30 – pri rozpočte „liter”

Ak si biker stanoví rozpočet tisíc eur, tak už chce slušný bike so športovou geometriou a adekvátnymi komponentami. Orbea Alma 29 H30 by vo výbere nemala chýbať.

Tento sympatický bike môžeme vnímať aj ako štartovaciu čiaru pre technológie a prevedenia komponentov, ktoré sa vyskytujú pri vyšších modeloch. Nájdeme tu teraz populárny variant pohonu 1x12, vzduchovú vidlicu, hydraulické brzdy a hliníkový rám v športovej geometrii. A toto všetko je podčiarknuté značkou zo Španielska, ktorá dobre ovláda aj prácu s dizajnom a tento model nie je výnimka.

Špecifikácia


Unboxing

Krabica jasne odkazuje na pôvod bicykla a veľký nápis „Made in Europe” naznačuje, ako je Orbea pyšná na to, že bicykle kompletizuje vo svojej réžii.


Kompletizácia takto pripraveného biku v krabici nie je extra náročná. Prácu s rozbaľovaním komplikujú plastové sťahovacie pásky, pozor pri ich strihaní na lak. Lepšie sa robí s papierovou páskou.


Každá značka má svoje vlastné vychytávky, ako ochrániť časti biku konkrétneho modelu. Orbea nie je výnimkou.


Rám je vyrobený z hliníka a na výber je 6 veľkostí. Najmenšie dve sú na kolesách 27,5". Dizajn nenarúša ani kabeláž, v časti rámu je vedená interne.


Vecí na skladanie nie je veľa. Riadidlá, predstavec a sedlovka sú z hliníka, sedlo od značky Selle Royal Seta Sport s decentným nápisom Orbea.


Veľkosť kolies sme spomínali, označené sú ako Mach1 Klixx 23c Tubeless Ready a obuté sú tu plášte Maxxis Ikon 2.20". Kompromisné riešenie sú rýchloupináky, pevné osky by sa hodili viac.


Vidlica RockShox 30 má zdvih 100 mm a je vzduchová, lockout má na nohe. Nálepky dokonale zladené s bikom .


Obľúbená značka bŕzd Shimano, hydraulický model MT201.


Kazeta SunRace má 12-rýchlostí, rozsah 11-51 zubov. Radíme vďaka Shimano SLX M7100, reťaz je od KMC. Kľuky sú označené ako OC1 Alloy forged Boost 32T a zaujímavý je nástroj na zaťahovanie prachovky, foto nájdete v galérii.


Hmotnosť je adekvátna cenovke a použitým materiálom. Veľkosť M.


Orbea sa s dizajnom rada hrá, modrý motív rámu je aj na ráfikoch, žlté nápisy ladia s plášťami a vidlicou.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 999 € a nájdete ho v našom MTBIKER shope, iné prevedenia modelu na tomto odkaze.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100% nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Momentálne však vzhľadom na situáciu aj naše MTBIKER centrum funguje s výraznými obmedzeniami, viac informácií o špeciálnom režime nájdete na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratónec v elektrike

Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratónec v elektrike

Stúpať s ľahkosťou do kopcov, prejsť hrebeňom a potom si užiť zjazd. Je jedno, či to budú preteky, tréning alebo výjazd s partiou. Je Orbea OIZ M11 ideálnym bicyklom?
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024 PR článok

Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024

Táto značka si nájde fanúšikov, ktorí radi bojujú proti sekundám, alebo potrebujú poriadny stroj do ťažkého terénu.
keyboard_arrow_up