Kolekcia ABUS 2020 – ochráňte seba, ale aj bicykel

Ochrana hlavy a bicykla patrí medzi základné nevyhnutnosti spokojného jazdenia. Nenechajte nič na náhodu a vyberte pre seba vhodný variant.

Jazdenie v meste, dlhšie výjazdy do prírody s občerstvením v penzióne, dochádzanie do práce alebo len skladovanie bicykla v pivnici majú jedno spoločné – nechávame bicykel bez dozoru. O prilbe ako povinnom spoločníkovi pri každom výjazde snáď už ani netreba hovoriť. To všetko je sférou pôsobenia nemeckej firmy ABUS, ktorá vyrába nielen kvalitné, ale aj elegantné a oku lahodiace produkty. Presvedčte sa sami.


Nové modely zámkov – aby ste sa o bicykel už nemuseli obávať

Hlavnou kategóriou cyklistického vybavenia, ktoré je pre ABUS charakteristické, sú bezpečnostné zámky. Ich pomoc je neodmysliteľná, či už len skladujete bicykel alebo sa pohybujete mimo domova. Ako sa hovorí, príležitosť robí zlodeja. ABUS je tu práve na to, aby týmto príležitostiam dal „stopku“. Viaceré ocenenia kvality a spokojní používatelia sú dôkazmi, že to nie sú iba prázdne slová. Pozrieme sa teda, aké novinky nám tento nemecký výrobca pripravil.


Rozšírená paleta farebných prevedení Catena 6806K a Tresor 1385

Keďže okrem úrovne bezpečnosti a funkčnosti je dôležitou vlastnosťou zámku už aj jeho vzhľad, ABUS pridal do ponuky populárneho modelu Catena 6806K/75 až štvoricu zaujímavých noviniek. Od červenej srdiečkovej, cez sivú, modro-žltú až k tmavosivej s oranžovou a fialovej. Rozšíril tak možnosti výberu tohto zámku zo 6 mm hrubej reťaze z tvrdenej ocele so špeciálnym látkovým obalom. Cena je 30 €.


Obdobné farebné kombinácie sú predmetom vynovenia aj modelu Tresor 1385 v dĺžke 75 cm. Štvorica odtieňov doplnila už existujúcu osmičku farebných variácií. Opäť ide o 6 mm reťazový zámok, avšak s odomykaním štvormiestnym otočným kódom. Cena je 42 €.


Novinka Ivera 7210 v dvoch dĺžkach

Dizajnové prevedenie v podobe až 7 mm hrubej reťaze s flexibilným a veľmi odolným nylonovým obalom nepoškriabe lak bicykla a nenasiakne tekutinou. Uzamykanie pomocou kľúča systémom ABUS je jednoduché a efektívne. Navyše je možné vybrať si z dvoch dĺžok 85 a 110 cm. Dostupné sú 4 farebné vyhotovenia. Cena za 85 cm reťaz je 59 €.


Inovatívne detské zámky Steel-O-Chain 4804C

Kompromisom v otázke hmotnosti je 4 mm odolná tvrdená oceľ v reťazovom prevedení s nevšedným otočným zámkom, ktorý ocenia predovšetkým najmenší a seniori – symboly namiesto číslic. Hmotnosť 360 g pre dĺžku 75 cm. Cena je 18 €.


Alarmbox – 100 dB pozdrav zlodejom

Čerstvým prírastkom je aj bezpečnostný Alarmbox, odolná krabička s reproduktorom, ktorú je možné pripevniť na rám bicykla. Vďaka 3D detekčnému systému dokáže rozlíšiť malé pohyby a nárazy. V prípade jemných a krátkych vydá len krátky varovný signál. Pri skutočnej krádeži dokáže vyprodukovať vyše 100 dB počas 15 sekúnd. Toto zariadenie vychádza zo zámku Bordo Alarm. Ak máte teda akýkoľvek iný zámok a chcete si svoj bike šikovne dozabezpečiť, toto môže byť vhodný produkt pre vás. Cena je 50 €.


uGrip Bordo v predĺženej verzii alebo vo verzii s kódom, navyše s novým držiakom

Populárny zámok uGrip Bordo 5700 s novou dĺžkou 100 cm je vyrobený z 5 mm oceľových plátov zo špeciálnymi nitmi. Silikónový povrch ochráni lak rámu, zatiaľ čo uzamykací systém ABUS na kľúč ponúka 7. stupeň ochrany. Navyše sa celý modelový rad dočkal nového uchytenia na rám bicykla s prívlastkom SH.


Do radu uGrip pribudla konečne aj kódová verzia 5700C, zatiaľ v dĺžke 80 cm. K dispozícii je niekoľko lákavých farebných prevedení. Tieto zámky sú odolné aj voči použitiu tekutého dusíka. Cena pre 5700/100 je 75 €, kódový 5700C/80 je za 65 €.


Nové modely a farby prilieb ABUS

O tom, že ABUS nie je len o zámkoch, svedčí pestrá škála prepracovaných modelov prilieb, ktoré nachádzajú svoje zastúpenie aj v profesionálnej cyklistike WorldTour – tíme Movistar, alebo aj u horských cyklistov Cédrica Graciu alebo Ondreja Cinka.


Farby pre každého – AirBreaker, GameChanger

Vlajková loď prilieb ABUS, to je predovšetkým AirBreaker, ktorý je v súčasnosti dostupný takmer v dvoch desiatkach farebných vyhotovení. Aerodynamická prilba s 24 otvormi a hmotnosťou niečo vyše 200 g je voľbou profesionálov. Cena je 249 €.


Rovnakú poctu si zaslúžil model GameChanger, ktorý je zbraňou proti vetru a čiastočne aj proti chladu – či už brázdite roviny alebo je vaším pôsobiskom horský terén. Nové farby navyše podčiarkujú aerodynamickosť Multishell In-Mold konštrukcie s unikátnym rozvrhnutím odvetrávacích otvorov. Cena je 199 €.


Novinky Macator, Urban 3.0 a detská prilba Mount MountZ

V ponuke ABUS sa v tomto roku objavili modely Macator a Urban 3.0. Prvá z nich je všestranná športová prilba s In-Mold technológiou, Zoom Ace nastavovacím systémom, 13 odvetrávacími otvormi, niekoľkými farbami, elegantným dizajnom a veľmi dobrou cenovkou. Hmotnosť 240 g, súčasťou prilby aj odnímateľný šilt (štít), cena 49 €.


Urban 3.0 ocenia skôr majitelia mestských bicyklov, vhodná je aj na inline korčuľovanie. Navyše disponuje zadným LED svetlom so 180 stupňovou viditeľnosťou.  Zapínanie remienkov je umožnené magnetickým systémom. Cena je 89 €.


Úplne nová juniorská prilba MountZ ponúka všetko to, čo mladí cyklisti potrebujú: bezpečnosť v podobe In-Mold technológie, komfort v podobe odvetrania hlavy, sieťky proti hmyzu, reflexné prvky a samozrejme odnímateľný štít. Adekvátna hmotnosť 240 g korešponduje s cenou 59 €.


Ešte viac pestrosti – YOUN-I, Smiley 2.1 a Smiley 2.0

Detská prilba YOUN-I je efektívnou ochranou našich dorastencov. Navyše teraz aj s ďalšími piatimi novými farbami, ktoré sa pridávajú k desiatke už existujúcich. Cena je 59 €.


Vkusný doplnok ochrany pre najmenšie deti s funkčnými prvkami, ako vystúpeným penovým štítom pre ochranu tváre, integrovaným LED svetlom, 8 vetracími otvormi a ochranou krku, je navyše dostupný aj v štyroch nových farbách. Cena je 39 €.


Aby vaša ratolesť bola chránená a, samozrejme, moderne vybavená, k tomu je vhodná prilba Smiley 2.0 s niekoľkými novými farebnými vyhotoveniami, plochou zadnou stranou prilby pre pohodlnejšie sedenie v autosedačke alebo In-Mold technológiou. Cena je 35 €.

Viac informácií o dostupnosti a variantoch produktov získate na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: ABUS kotva - zabezpečenie na vysokej úrovni

Test: ABUS kotva - zabezpečenie na vysokej úrovni

S príchodom zimy sa veľa cyklistov rozhodne uskladniť svojich miláčikov na zimný spánok. Netreba však zabúdať na bezpečné uloženie, hlavne, ak ho budete skladovať napr. v pivnici, alebo všade tam, kde nebude na očiach.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
keyboard_arrow_up