Pozvánka: Príďte si vychutnať svetové výkony na 18. ročníku Erdinger Slovakman 2020

Počas prvej augustovej soboty sa v Piešťanoch v jeden deň odohrajú tak Majstrovstvá Slovenskej, ako aj Českej republiky v dlhom triatlone spolu s Czechmantour 2020 - navyše s medzinárodnou účasťou elitných pretekárov a neopakovateľnou atmosférou.

O čo ide?

Asi len málo cyklistov okúsilo náročnosť, podmanivosť a heroickosť tzv. dlhého triatlonu, ktorý mnoho z nás pozná pod pojmom Ironman. Pre menej znalých, ide o trať s celkovou dĺžkou 226 km (respektíve polovičný so 113 km), ktorý pozostáva z troch disciplín - plávania, cyklistiky a behu, a to v nasledujúcom pomere: 3,8 km - 180 km - 42,2 km.


Erdinger Slovakman oslávi tento rok už 18. narodeniny, vďaka čomu sa radí k stáliciam v rámci Slovenska, ale aj okolitých štátov. Súčasná situácia vyradila mnohé podujatia a okresala kalendáre triatlonových nadšencov - napríklad sa zrušili májové Majstrovstvá Českej republiky v dlhom triatlone, čo malo za následok, že sa toto podujatie prenieslo práve k nám, na Erdinger Slovakmana.


To v konečnom dôsledku znamená, že tohtoročná štartová listina je nabitá elitnými pretekármi, ktorí sa určite pokúsia zdolať ešte aktuálny rekord trate, 8:23:23, ktorý už 2 roky drží Tomáš Řenč z Českej republiky. Na štarte tak uvidíte nielen Slovákov, ale aj silné zastúpenie práve z Českej republiky, Maďarska, Poľska, Nemecka, Belgicka, Rakúska, Luxemburska alebo aj Španielska či Slovinska. A do Piešťan príde okrem iných aj slovenská reprezentantka Aya Stevens.


Okrem jednotlivcov sa na podujatie môžu prihlásiť aj tímy - štafety. Tie musia pozostávať z 3-4, respektíve 5-6 členov. V súčasnosti je prihlásených vyše 30 odvážlivcov, ktorí si vzájomne dopomôžu k zdolaniu tejto neľahkej trate.

Kedy a kde?

Stretneme sa 1. augusta 2020 v Piešťanoch v Lodenici. Deň predtým, teda v piatok 31. júla je pripravená prezentácia a poučenie pretekárov. V samotný deň pretekov si budete musieť značne privstať, keďže štartový výstrel zaznie už o 7:00 (jednotlivci) a 7:10 (štafety). Každá disciplína má okrem stanovenej dĺžky aj časové obmedzenie.

Prvé plávanie je limitované na 2 hodiny, teda do 9:00. Cyklistická časť je o čosi dlhšia, dovoľujúca pretekárom bojovať až do 17:00. Záverečnou bodkou je maratónska trať behu s limitom do 00:00 (2. augusta). Predpokladaný príchod víťaza do cieľa je stanovený približne na 15:30, s vyhlásením výsledkov až o 23:10.


Vďaka MTBIKER shopu môžeme podporiť aj túto akciu

MTBIKER venuje trom najrýchlejších cyklistom, ktorí dokončia celé preteky, kupóny do nášho shopu v hodnote 150 €, 100 € a 50 €. Erdinger Slovakman je len jedna z mnohých akcií, ktoré podporujeme vďaka vám a tomu, že nakupujete u nás. Spoločne s nami tak už dlhodobo prispievate k rozvoju cyklistiky na Slovensku. Tento rok napríklad podporíme okrem tohto podujatia aj viaceré ďalšie cykloakcie celkovou sumou viac ako 10 000 €.


Ak chcete vidieť kvalitné triatlonové preteky s nabitou štartovou listinou, tak si naplánujte návštevu Piešťan na 1. augusta a vychutnajte si tieto športové výkony naživo. Viac informácií získate na stránke Erdinger Slovakman, na ich Facebookovej stránke alebo Instagrame.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Druhýkrát sa bude bojovať o titul majstra Slovenska v kategórii gravel, neváhaj sa zúčastniť.
Pozvánka: L'Etape Czech Republic 2023 - bitka o štartovné

Pozvánka: L'Etape Czech Republic 2023 - bitka o štartovné

Najlepšie podujatia sa často dopredu vypredajú, v prípade L'Etape Czech Republic ma to neprekvapuje. Šanca na štart tento rok ešte je, prípadne si zaistite ten budúci.
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up