Pozvánka: Príďte si užiť maratón v Slovenskom raji

Nie každý víkend si môžete zajazdiť v Slovenskom raji, o to menej prechádzať tiesňavu pomocou rebríkov - to všetko a o mnoho viac zažijete na horskom maratóne ŠKODA Slovenský raj.

Pre tých, ktorí sa cyklistických maratónov zúčastňujú každoročne, nie je ŠKODA Slovenský raj ničím novým. Množstvo uplynulých ročníkov doplní po ročnej odmlke opäť ďalší, ktorý okrem série ŠKODA BIKE OPEN TOUR bude súčasťou aj Východ MTB Ligy a Slovenského pohára XCM.


Kedy a kde?

Stretneme sa v Podlesku, ktorý je situovaný neďaleko centra obce Hrabušice. Ide o východiskový bod pre turistiku v severnej časti Slovenského raja. Na mieste podujatia je zabezpečené parkovanie, rovnako ako aj ostatné nevyhnutné zariadenia. Štart aj cieľ sú na jednom mieste, takže s presunmi sa nemusíte zaťažovať.

Aj keď konanie maratónu je stanovené na sobotu, 5. septembra 2020, prezentácia bude otvorená už deň predtým, teda 4. septembra v bývalej reštaurácii Spišská Koliba. Tu získate potrebné štartové číslo, balíček pre štartujúceho a nevyhnutné informácie, ktoré vám pomôžu zdolať preteky.

Harmonogram

  • 4. septembra - Prezentácia Spišská Koliba - 18:00 - 20:00
  • 5. septembra - Prezentácia Spišská Koliba - 7:30 - 10:30
  • Štart Dlhej Trate - 9:30
  • Štart Krátkej Trate - 10:30
  • Štart Strednej Trate - 11:00
  • Vyhlasovanie výsledkov - 16:00
  • Tombola - 17:00


Viacero tratí, navyše s kategóriou gravel alebo ebike

Tradične sa stretávame s trojicou tratí, ktoré sú rozdelené svojou dĺžkou na tzv. Dlhú, Strednú a Krátku. Prvá z nich je vypísaná na 73 km s viacerými stredne dlhými stúpaniami a 3 občerstvovačkami. Stredná má 52 km a jedno zásadné stúpanie v polovici trate. Krátka s 19 km má jednoduchý profil - stúpanie od úvodu približne do tretiny trate a následné pozvoľné klesanie do cieľa.

Organizátori počas súčasného ročníka ponúkli okrem klasických vekových kategórií aj podkategóriu pre gravel bicykle. Tá je určená výlučne na strednej trati bez rozdielu veku. Rovnako je tomu aj v prípade ebike. Jednou z podmienok úspešného absolvovania pretekov je aj dodržanie pravidla o nemožnosti vymeniť batériu počas podujatia.


Prihlásenie a ocenenia

Prirodzeným krokom pri rozhodnutí absolvovať preteky je aj prihlásenie sa na ne. V tomto prípade ide o jednoduché vyplnenie online formulára na tomto odkaze. Po úspešnom prihlásení sa je taktiež potrebné uhradiť štartovný poplatok, ktorý je závislý od dátumu splatnosti. Viac informácií o forme, sume a spôsobe platby sa dozviete na tomto odkaze.

Na koniec ešte potrebná motivácia. Ako to už býva zvykom, prví traja na všetkých tratiach a vo všetkých kategóriách získavajú ocenenia v podobe pamätného predmetu za svoje výkony. Okrem toho je však pripravená aj nemenej zaujímavá tombola - najmä preto, že pri nej skutočne platí „nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa“. Aj preto má každý z vás možnosť odniesť si niečo cenné z týchto pretekov.

Vďaka MTBIKER shopu môžeme podporiť aj túto akciu

Do tomboly sme prispeli aj my. Maratón v Slovenskom raji je len jedna z mnohých akcií, ktoré podporujeme vďaka vám a tomu, že nakupujete v našom shope. Spoločne s nami tak už dlhodobo prispievate k rozvoju cyklistiky na Slovensku. Tento rok podporíme okrem tohto podujatia aj viaceré ďalšie cykloakcie celkovou sumou viac ako 10 000 €.

Kompletné informácie o podujatí sú dostupnéMTBIKER kalendári, na stránke maratónu alebo na webe ŠKODA BIKE OPEN TOUR.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA Slovenský raj

calendar_today 05.09.2020
format_list_numbered 5. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Hrabušice (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Tretie kolo ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa presúva tentokrát do Slovenského raja, ktorý je viac populárny krásnou turistikou.
Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.
keyboard_arrow_up