Reportáž: Škola jazdy a techniky v MTBIKER  –  čo všetko sme sa v roku 2020 naučili

O tom, že trénovanie techniky na bicykli nie je vôbec jednoduchou záležitosťou, nemusíme vôbec diskutovať. Tak ako v minulom roku, tak aj tento rok ste sa mohli zlepšiť počas Školy jazdy v MTBIKER centre.

Pre dospelákov sme organizovali 3 akcie:
  • 25. 07. 2020 Zrýchli na pumptracku - pre mierne pokročilých jazdcov
  • 12. 09. 2020 Skroť svoj bicykel na pumptracku
  • 26. 09. 2020 Výučba na MTBIKER traile


Okrem zázemia v MTBIKER centre v Hrádku sme využili aj MTBIKER trail, ktorý je v blízkosti predajne. Obidve možnosti sú samozrejme voľne prístupné verejnosti. Nezabudli sme ani na deti a to formou Školy jazdy na pumptracku pre najmenších, ktorá bola vhodná pre deti od 1. stupňa základných škôl. Táto akcia sa konala 08. 08. 2020 a rodičia boli milo prekvapení, ako rýchlo sa ich deti zlepšovali. Reportáž z tohto dňa sme priniesli aj v našom magazíne a článok si môžete prečítať na tomto odkaze.


Ako vyzeral deň Školy jazdy s Bike Academy?

Tréningový deň bol rozdelený do dvoch turnusov:
1. turnus – 10:00 – 13:00
2. turnus – 14:00 – 17:00
Každý obsahoval rozcvičku, (pri škole jazdy na traile aj výšľap na trail), teoretickú časť a následne praktickú časť, kde si mohli účastníci vyskúšať a osvojiť jednotlivé techniky.


Zázemie v MTBIKER centre

Jazdci si po tréningu mohli doplniť energiu v MTBIKER centre a taktiež umyť a namazať bicykle, nakoľko sa posledná Škola jazdy nezaobišla bez dažďa.


Prečo je dôležitý tréning techniky pod vedením trénerov?

Určite každý jazdec aspoň raz za svoju cyklistickú kariéru zistil, aké je to na bicykli padnúť a aký je pocit, keď bicykel jazdca úplne neposlúcha. Preto je veľkou výhodou, ak vám s tým môžu pomôcť kvalifikovaní tréneri, ktorí majú skúsenosti s trénovaním úplných začiatočníkov, ako aj pokročilých jazdcov. Častokrát tak vedia analyzovať chyby a zlozvyky, ktoré jazdec robí a ktoré treba čo najviac obmedziť. A práve toto sme sa snažili priniesť všetkým, ktorí sa s nami stretli na Škole jazdy a techniky.


Účasť a záverečné slovo trénerov

“Celkovo sa školy jazdy zúčastnilo cez 40 jazdcov, čo je dôkazom toho, že jazdci majú stále väčší záujem o zlepšenie techniky pod dohľadom trénerov. Účastníci kurzu sa naozaj snažili, pozorne počúvali každé naše slová a vysvetlené techniky následne aplikovali do jazdy. Bolo vidieť výrazné zmeny a pokrok v jazde ako na pumptracku, tak aj na traile. Najvýraznejší progres sme zaznamenali, ako inak, pri najmenších jazdcoch. Niektorí sa dokonca tak zlepšili, že prejazd dvojvlny manuálom bol na konci dňa samozrejmosťou. Pri škole jazdy na traile nám mierne zapršalo, čo bolo výhodou, pretože sme mohli techniky jazdy v mokrých podmienkach preniesť do praxe. Všetkým zúčastneným prajem veľa úspechov a vidíme sa v budúcej sezóne.” dodáva Tomáš Martinák z BikeAcademy.


Robíme to vďaka MTBIKER shopu

Bezplatná Škola jazdy je len jednou z mnohých aktivít, ktoré vznikli vďaka vám a tomu, že nakupujete u nás. Spoločne s nami tak už dlhodobo prispievate k rozvoju cyklistiky na Slovensku. Tento rok sme napríklad podporili viaceré cykloakcie sumou vyššou ako 10 000 €. Tešíme sa na Školu jazdy a techniky v roku 2021. Dovtedy bikujte a zlepšujte svoju techniku.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Škola jazdy a techniky s Bike Academy IV

calendar_today 26.09.2020
format_list_numbered 4. kolo - Bike Academy
label Nesúťažné podujatie
place MTBIKER centrum, Hrádok 225 (Slovensko)

tomasmartinak 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
MTBIKER komunitná jazda - spoznávanie zákutí Turca

MTBIKER komunitná jazda - spoznávanie zákutí Turca

Ak je niečo, čo skutočne vyšlo snáď v každom ohľade, bola to práve MTBIKER komunitná jazda vo Valčianskej doline. Prečo by si nabudúce nemal chýbať ani ty?
Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
keyboard_arrow_up