Leto s Gerlachingom - naj fotky, zaujímavosti, tajné heslo a ceny

Výzva Gerlaching prekonala očakávania a stal sa z nej hit tohto leta. Pripravili sme výber vašich fotiek a zaujímavostí a nezabudli sme ani na odmeňovanie.

Začať musíme číslom, ktoré nám robí veľkú radosť. Aktuálne evidujeme viac ako 300 úspešných Gerlacherov, čo je pri náročnosti tejto výzvy (či už fyzickej alebo psychickej) a pri nutnosti zachovania niekoľkých podmienok, veľké číslo, s ktorým sme dopredu počítali len v kútiku duše. To, že ste takto výborne reagovali, je pre nás veľké zadosťučinenie, ono sa to nezdá, ale aj za takouto na pohľad jednoduchou vecou je niekoľko ľudí a hodín práce.


Natočiť úvodné video na Veľkej Javorine a odkázať sa na Imrov pokus s jeho Everestingom, nebolo až tak náročné. Ale následné úpravy sekcie výjazdy a celý proces schvaľovania vašich pokusov, to už bol väčší oriešok. Spoločne sme to zvládli, a preto, aj keď výzva nekončí, môžeme spraviť prvé kolo hodnotení a aj sa trošku odmeniť.


Výjazdy

Prvý Gerlaching bol zapísaný 22. 06. 2020. Sekcia výjazdy do tejto doby žila svojím životom, no po Gerlachingu zaznamenala prudký rast. Museli sme nájsť nejaký spôsob, ako vaše GPS dáta vyhodnocovať, tak toto miesto bolo na to ideálne.


Jednoduché je to, že ak používate napr. Stravu, tak si ju ľahko s výjazdmi prepojíte a potom tam aj váš pokus automaticky pristane. Dokonca aj s fotkami, nezostanú stratené v celosvetovej aplikácii. Aj vďaka tomu si teraz môžete užívať výber fotiek z úspešných Gerlachingov, ktorý sme vybrali do tohto článku.


Ďalšia výhoda je, že vďaka výzve a množstvu záznamov môžeme rozvíjať sekciu cyklotrasy, kde je naším cieľom, aby ste si vedeli jednoducho vybrať trasu podľa vašich predstáv, aby ste si pozreli fotky z nej a aby bolo všetko skontrolované a aktuálne. Novinky zverejníme čoskoro. Poďme späť k výzve.


Svet plný Gerlachov

Výborná možnosť je pozrieť si Gerlachingy na reálnej mape, kde vidíte, kde všade sa jazdilo. A nielen na Slovensku. U nás vyhráva okolie Žiliny a Martina, pekne sa chytá Trenčín, Banská Bystrica, ale v podstate sa zapojila celá krajina. Zo zahraničia máme pekné pokusy na Morave a aj v celej Českej republike, niečo tam vyskakuje aj v Nemecku a Rakúsku. Najďalej sme sa dostali do Španielska. Tu vidíme do budúcna veľký priestor na rozšírenie Gerlachov po celom svete, uvidíme, ako sa bude dať na rok cestovať. Také Stelvio stačí dať 2x .


Z ďalších naj vyberáme Mirov najvýchodnejší pokus pri Snine, slušné psycho je ísť jeden kopec 32x, v tomto prípade tak urobili Segal a Wanamingo na Kačíne. U susedov je u cyklistov populárny Jěšted, bojoval tam Oliver, na Ostré pri Žiline sa vyštverali hneď siedmi makači, vrátane Jakuba. Luxusne vyzerá tento rakúsky kopčisko Schönjoch, stačilo ho ísť 3x.


Na čo si dať pozor

K pravidlám sa vracať nemusíme, už sme ich rozoberali na viacerých miestach, sú veľmi podobné Everestingu a my sme navyše ešte aj celkom benevolentní pri schvaľovaní. Ale niektoré jazdy neprešli, sieň slávy si musí zachovať svoju exkluzivitu. Ak ešte môžeme poradiť, tak si dajte pozor, aby ste chodili len jedno stúpanie a rovnakú cestu hore, aj dole, GPS záznam začnite až pod kopcom, nie už doma, nahrávajte GPX súbor aj GPS údajmi, ručné zadanie nebude akceptované a jazdu nemajte ako súkromnú. Inak drvivá väčšina bez problémov, máme IT zdatných užívateľov.


Tajné heslo Gerlacherov

To, že sa rozhodnete pokoriť Gerlach a dokážete to, je už samé o sebe odmenou. Prekonali ste sa, dokázali ste niečo, čo bežný človek dokáže len veľmi obtiažne. My sme na začiatku sľúbili k týmto dobrým pocitom pridať aj nejaké odmeny, tak slovo samozrejme dodržíme a za to, že ste nám verní, že podporujete takéto aktivity tým, že nakupujete u nás, tak tých cien bude ešte viac, ako sme avizovali. V podstate bude odmenený každý.


Z aktuálne schválených pokusov zo siene slávy vyberieme 11 z vás, ktorí dostanú rôzne darčekové poukážky v hodnote od 20 - 100 €, udelíme 30 špeciálnych gerlachingových tričiek a na sklade sme vyčlenili 300 ks MTBIKER fliaš, ktoré čakajú pre úspešných účastníkov.


Podmienka pre fľašu zadarmo pre Gerlachera je jej osobné vyzdvihnutie u nás v MTBIKER centre v Hrádku, chceme vás čo najviac vidieť aj osobne, nebudeme ich posielať poštou, alebo pribalovať k objednávkam. Ako kontrola poslúži tajné heslo, ktoré úspešný Gerlacher dostane na našej stránke v správe a ním sa preukáže na predajni .

Čo ďalej

Gerlaching nekončí, pokračuje. Podmienky zostávajú, vonku sa mení počasie, tešíme sa na prvé zasnežené výstupy. Ak ste to už zvládli v lete, zoberte polovičku alebo parťáka, ktorý možno potrebuje vašu pomoc, skúsenejší sprievodca sa mu zíde. A tiež sa objavujú niekoľkonásobní Gerlacheri, tomu sa povie odhodlanie. Svoje čaro majú aj hromadné pokusy.


Ak ste sa dostali na nejaké zaujímavé miesto, alebo je niečím špeciálny kopec, ktorý ste si vybrali, dajte nám vedieť na email redakcia@mtbiker.sk, v takomto zimnom sumári opäť tie naj kúsky radi zverejníme.


Veľmi sa nám páči, že na mnohých fotkách zdvíhate bicykel nad hlavu, je to patričné gesto. Bicykel ste dokázali dostať do riadnej výšky a tiež toho musíte mať na konci nad hlavu . Tak budúci Gerlacheri, na takúto foto nezabudnite, pridajte ju k vášmu záznamu. Uvidíme, koľko sa nám takýchto fotiek podarí zozbierať.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Dobrá Strava, zlá Strava - akú si ju spravíš?

Dobrá Strava, zlá Strava - akú si ju spravíš?

Aplikácia Strava je taká, ako jej používateľ. Aké veci prebúdza v športovcoch? Len dobré alebo aj zlé?
Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Rozhovor: MUDr. Milan Kulkovský – o cyklistike a zdraví v kocke

Ako jazdiť s čo najväčším profitom? Je strečing zbytočnosť? Platí, že dokážem chorobu „vybicyklovať“?
Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Ako schudnúť – naše jednoduché a overené tipy

Udržať si hmotnosť na uzde nie je výhoda len v rámci cyklistiky, ale aj v bežnom živote. A niekedy stačí pár jednoduchých zmien, ktoré spolu prinesú veľké výsledky.
keyboard_arrow_up