Unboxing: Superior Race XP 929 2021 - dostupný pretekár

Jednoduchý dizajn v spojení s modernými technológiami a efektívnym prenosom energie - to všetko ponúka Superior XP 929, pripravený postaviť sa aj na štartovú čiaru.

Superior je výrobca horských, cestných a gravel bicyklov, ide o populárnu voľbu mnohých cyklistov, od tých začínajúcich až po elitných pretekárov. Dôvodom je vyvážený pomer ceny a kvality, dizajn a tiež neustále prebiehajúci vývoj jednotlivých modelov. Hardtail XP 929 je variantom strednej triedy s karbónovým rámom, 100 mm vidlicou a modernou geometriou.

Špecifikácia



Unboxing

Balenie, v ktorom model XP 929 prichádza, je praktické a aj pri pohľade doň nájdeme starostlivo ošetrené časti rámu a komponentov. Týmto krokom sa predíde nechcenému odretiu alebo znehodnoteniu bicykla.


Bicykel prichádza s už vopred osadeným pohonom, brzdami, vidlicou a ďalšími dôležitými prvkami. Potrebné je už len doplniť kolesá, riadidlá, sedlovku so sedlom a v neposlednom rade si prispôsobiť jednotlivé komponenty správnemu posedu.


Ak ide o ovládateľnosť, v nej vám pomôže klasicky pretekársky ladený predstavec od ONE1 s negatívnym uhlom -7 stupňov a dĺžkou 60 alebo 80 mm (podľa veľkosti rámu). Doplnený je o 760 mm riadidlá od rovnakého výrobcu, taktiež v hliníkovom prevedení. Istý úchyt dodávajú gumené gripy ONE1 s uchytením na imbus.


V prípade bŕzd poslúži osvedčený model v podobe dvojpiestikových Shimano M4100 so 160 mm kotúčmi vo verzii Centerlock.


Hliníková sedlovka ONE1 Race je vo verzii s 27,2 mm priemerom. Tento rozmer sa má vyznačovať lepším pohlcovaním vibrácií. Na nej je uchytené sedlo od Fizik v prevedení Taiga - jemne sa zvažujúce po bokoch s protišmykovými časťami.


K pomeru dobrý výkon a cena prispieva sada Shimano Deore v 12-rýchlostnom prevedení. Jednoprevodníku vo veľkosti 34 zubov sekunduje kazeta s nadpriemerným rozsahom 10-51. Zaujímavosťou je použitie nepatrného, ale za to účinného vodítka reťaze, ktoré zabraňuje padnutiu reťaze v akejkoľvek situácii.


O pruženie sa stará, môžeme povedať, klasika v podobe 100 mm vidlice RockShox Recon Silver s uzamykaním z riadidiel. To je vítané z dôvodu možnosti zlepšiť vlastnosti biku pri výjazdoch alebo na asfaltových pasážach.


Podstatným komponentom sú aj kolesá. V 29“ rozmere ide o kombináciu nábojov Shimano MT410 s ráfikmi Stars s vnútornou šírkou 25 mm a výškou 19 mm. Doplnené sú o rýchle plášte Schwalbe Racing Ralph v kevlarovej verzii so zmesou Addix, šírka 2,25 palca.


Konštrukcia rámu z uhlíkových vlákien s označením Mid Modulus sa vyznačuje masívnym profilom spodnej rámovej rúrky a subtílnymi sedlovými vzperami, ktorých účel je okrem iného aj v pohlcovaní vibrácií v zadnej časti bicykla. Geometria je konzervatívnejšia, hl. uhol je na hodnote 69 stupňov, čo napomáha efektívnejšiemu stúpaniu.


Medzi technológie využité v modeli XP 929 patria Boost rozmery pevných ôs, tapered hlavová rúrka alebo aj elegantné vnútorné vedenie laniek. V prípade zámku sedlovky sa spolieha na klasickú objímku. Pri našom meraní sme vo veľkosti L navážili hmotnosť biku 12,33 kg.


Celkovo je model XP 929 tretím najvyšším vyhotovením z modelovej série Race. Dodávaný je v štyroch veľkostných spracovaniach s využitím výlučne 29“ kolies.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je 1 799 € a nájdete ho aj v našom MTBIKER shope. Našu aktuálnu ponuku od tejto značky nájdete na tomto odkaze.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100% nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Giant XTC Advanced 29 3 - seriózny XC hardtail

Unboxing: Giant XTC Advanced 29 3 - seriózny XC hardtail

Maratónska sezóna je v plnom prúde. Ak hľadáte ľahký bicykel, s ktorým si môžete dopriať seriózny tréning, ako aj pretekárske nasadenie v kopcoch, čítajte ďalej.
Unboxing: Kellys Hacker 70 29'' - slovenský XC hardtail

Unboxing: Kellys Hacker 70 29'' - slovenský XC hardtail

Výkonnostne orientovaní jazdci, ktorí vedia oceniť jednoduchosť a všestrannosť bicykla s „pevným zadkom“, by nemali preskočiť ponuku slovenského výrobcu Kellys.
BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
keyboard_arrow_up