Plášte na váš bicykel - pre každého niečo

Hmotnosť, valivý odpor, špeciálne zmesy či dezén s funkciou samočistenia. To sú vlastnosti, ktoré rozhodujú pri výbere nového plášťa. Skontrolujte, či ich po minuloročnej sezóne aj ten váš bicykel nepotrebuje vymeniť.

Panaracer Gravelking SK


Pre fanúšikov gravel prináša značka Panaracer model určený na tento druh jazdy. Ak máte radi jazdu po asfalte, ale nebránite sa ani skratkám po štrkových cestách, budete potrebovať plášť, ktorý má univerzálny dezén. Gravelking SK si poradí na blate, na štrku aj na rozbitých cestách. Navyše má ochranu proti defektu a nízky valivý odpor. Výhodou je, že ho môžete použiť aj ako bezdušový plášť. Samotný dizajn je atraktívny, vďaka hnedej bočnej strane. Cena sa pohybuje okolo 40 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pirelli Cinturato Velo TLR 28-622


Maximálne pohodlie, odolnosť a výkon. Tieto tri veci dokázal spojiť svetoznámy taliansky výrobca pneumatík do jedného modelu. Vrstva nylonového vlákna chráni pred defektom. Inovatívna patentovaná silica umožňuje vysokú efektivitu odvaľovania a dobrú priľnavosť na suchých aj mokrých povrchoch. S týmto plášťom sa môžete bez obáv vydať na dlhé výjazdy. Samozrejmosťou je aj bezdušová úprava Tubeless-Ready. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Continental Race King ProTection


Či už obľubujete jazdenie cross country alebo maratóny, s týmto plášťom hravo zvládnete obe disciplíny. Legendárna technológia BlackChilli namiešaná špeciálne v laboratóriách Continental, poskytuje vďaka zmesi sadzí a živíc požadovanú flexibilitu, presnosť riadenia a perfektnú brzdnú dráhu. Ako bonus navyše má plášť nízku hmotnosť, necelých 600 gramov a možnosť použitia v bezdušovej verzii. Cena sa pohybuje okolo 65 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Maxxis Ikon 29x2.60"


Nájsť kompromis medzi objemným plášťom a nízkym valivým odporom niekedy nie je ľahké. Maxxis Ikon je však príkladom, že aj toto spojenie je možné. Ako ho jeho názov predurčil, vďaka svojim vlastnostiam sa stal vyhľadávanou voľbou medzi cyklistami. Technológia EXO chráni bočnice pred prerezaním. Pri všetkých jeho výhodách je vhodný najmä pre pretekárov, ktorí vyhľadávajú skvelé vlastnosti plášťov na väčšine povrchov. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Schwalbe NOBBY NIC 29x2.25


Tento plášť môžme charakterizovať jedným slovom – univerzálny. Skutočne sa hodí pre tých cyklistov, ktorých nebaví prezúvať svoj bike podľa toho, aký terén ich práve začal baviť. Tento plášť zvládne nenáročný suchý terén ako aj mokré a zablatené traily. Pre túto sezónu je vybavený novou vzorkou s výstupkami viac od seba, čo napomáha lepšiemu samočisteniu. Nový model je prispôsobený aj pre použitie na elektrobicykloch. Cena sa pohybuje okolo 60 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Weldtite sada na opravu plášťov


Značka Weldtite ponúka nepreberné množstvo sád a doplnkov na opravu defektov, od tých menších až po skutočne dokonale vybavené. Táto sada je špeciálne vyvinutá na opravu bezdušových plášťov a patrí k tým, v ktorých vám nebude nič chýbať. Obsahuje všetky dôležité prvky na rýchlu opravu plášťa zvonku. Nájdete tam nožík, kriedu, rašple, ihlu, gumový roztok aj opravné šnúry. Pri troche šikovnosti to zvládne každý. Cena sa pohybuje okolo 10 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip PR článok

Plášte do ťažkého terénu - spoľahni sa na grip

Jarné podmienky sú spojené najmä s premočeným terénom. Na druhej strane sú tu disciplíny ako trail a enduro, kde je priľnavosť na prvom mieste. Máš správne plášte?
Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
Výbava do náročných podmienok - bez problémov v snehu aj blate PR článok

Výbava do náročných podmienok - bez problémov v snehu aj blate

Počasie si z nás robí posledné týždne dobrý deň a zažívame bláznivé podmienky – sneh, dážď aj blato. Akú výbavu zvoliť do takéhoto počasia?
keyboard_arrow_up