Martin Haring – na výjazde so 14-násobným majstrom SR

Tento jazdec zrejme ako jediný u nás dokáže už dlhé roky kombinovať na vysokej úrovni cyklokros, cross country, maratóny, či cestnú cyklistiku. Srdcom je ale stále biker a hlavne "pohoďák" so zmyslom pre humor...

S Martinom som sa dohodol tesne po „hardcore“ majstrovstvách Slovenska v maratóne na východe, ktoré vyhral a odkiaľ ste mohli vidieť aj report. Ale tým, že jazdí množstvo disciplín a čakali ho okrem iných ešte majstrovstvá sveta ako v XC, tak aj na ceste, presunuli sme to na jeseň. A myslím, že to bol dokonalý timing, pretože som doslova videl, ako si užíva pohodový výjazd a deň strávený na biku. Predsa len takých výletov v sezóne, kde sa snažíte kombinovať viacero disciplín na top úrovni, veľa nie je .

Deň predtým ešte poriadne zlialo, ale voda a blato len dotvorili parádne MTB kulisy. Stretli sme sa pod Laskomerskými singletrailmi, čo bol v podstate zámer. Práve tade totiž viedla „dávna“ trať maratónu Zelená Stopa SNP v roku 2005, odkiaľ mám na Martina asi prvú väčšiu spomienku. Takže som navrhol, či si to nezopakujeme po Skalku a potom sa uvidí. Inak práve na maratón z roku 2005 asi nespomína dobre Patrik Kuril, pretože práve tu si privodil doslova „strašnú“ zlomeninu nohy, keď ho prekvapila zavretá rampa. To je ale iný príbeh...


Musím povedať, že trasa, ktorú Martin nakoniec vybral, ma skutočne potešila. A hlavne nechýbali krásne technické úseky, ktoré vylepšilo práve mokro a už všadeprítomné tony lísita. A valiť za ním v mokrých zjazdoch v štýle „on sight“, pritom zapínať a kontrolovať kameru, či mobil dalo niekedy celkom zabrať . Predsa len ak je niekto u nás špecialista na blato a vodu, je to práve on.


Samotný výlet tvoril jednu časť a akési „křoví“, tým hlavným bol samotný rozhovor. Kedže Martin ešte stále jazdí a nekončí, nechcel som sa ho pýtať na nejakú rekapituláciu kariéry alebo sumár úspechov. Pozreli sme sa na terajšiu sezónu, na trendy v XCO, cyklokros, nedávne majstráky sveta, kombináciu rôznych disciplín, tréning a trochu aj na to startnutie . Čo ma ale pobavilo bol fakt, že keď som sa ho pýtal na počet národných titulov, povedal že ich má asi 9 v rámci hlavných disciplín. A potom, keď sme si písali a on ich porátal, vypadlo ich celkovo 14 v rámci cyklokrosu, XCO a maratónu. To len pekne ukazuje na povahu a že sa skutočne na nič nehrá. Chvíľu sme hľadali vhodné miesto, no nakoniec s trochou improvizácie z toho vypadlo top štúdio priamo na Skalke. Veď posúďte sami...


Síce sme nakoniec najazdili „len“ 61 km, no výškové metre na hodnote takmer 2 200 m a samotný terén dodali výjazdu „poctivý“ charakter. A to sme ešte nestihli ďalšie traily nad Banskou Bystricou...o dôvod viac sa sem znovu vrátiť . Koho zaujíma viac, výjazd s mapkou aj fotkami nájde tu.


Ja len na záver dodám, že práve tieto „výjazdové“ rozhovory sú pre mňa dokonalým dôkazom, ako cyklistika krásne spája ľudí. Po pár kilometroch v teréne už ste proste dvaja bikeri na výjazde, pričom témy na rozprávanie sú doslova nevyčerpateľné. Darmo, cyklistika je skutočne len jedna a ja som len rád, že si ju môžem vychutnávať v rôznych podobách.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Mladá, talentovaná, ambiciózna, ale aj milá a ochotná. Taká je juniorská majsterka Slovenskej republiky v cestnej cyklistike.
Video: Svetová vedkyňa je aj cyklistka - Dominika Fričová

Video: Svetová vedkyňa je aj cyklistka - Dominika Fričová

Ako spomína úspešná slovenská vedkyňa na svoje nedávne začiatky s cyklistikou? Ako vyzerá cesta z Bratislavy na obľúbený kopec Braunsberg?
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
keyboard_arrow_up