Kellys Swag 50 2021 - pre tento rok zásadná zmena

Značka Kellys ponúka model Swag už niekoľko rokov a počas svojej histórie sa dočkal istých vylepšení. Veľké zmeny sa udiali v roku 2018 úpravou geometrie a použitím vlastného systému odpruženia Think Link. A teraz prichádza opäť výrazný "upgrade"...

Pre rok 2021 má model jednu zásadnú zmenu a to v 29-palcových kolesách. Aj vďaka tomu je to univerzálne použiteľný bicykel, ktorý v kombinácii s komfortnými zdvihmi poskytuje to pravé potešenie na rôznych povrchoch.


Kvalitné komponenty sú základ

Masívne stavaný rám je zo zliatiny hliníka a dostupný vo veľkostiach M alebo L. Na prvý pohľad zaujme strmší sedlový uhol, ktorý je 79 stupňov, takže pri jazde do kopca netreba nejako výrazne meniť ťažisko v sedle. Takisto uhol vidlice je otvorenejší a prístupnejší enduro jazdeniu. V strmých pasážach a pri doskokoch vás spoľahlivo podrží.


Pruženie je v rukách značky RockShox. Na prednej vidlici je to Lyrik Select so zdvihom 170 mm a vzadu nájdete Super Deluxe Coil. Oba tlmiče majú možnosť nastavenia kompresie. Dĺžka zadnej stavby je o niečo kratšia ako býva zvykom a má 418 mm, vďaka čomu sa dá bicykel dobre ovládať. Ľahko zvládne technické úseky a môžete sa spoľahnúť na jeho dobrú akceleráciu. Takisto veľkým plusom je, že zadná stavba je dostatočne tuhá a pri jazde do kopca nestrácate energiu.


Poteší aj integrovaný gumový chránič spodnej rúrky, aby reťaz v náročných zjazdoch nebúchala o rám. Odspodu má rám ďalšiu pridanú ochranu proti kameňom. Do rámu sú zabudované bowdeny, takže si bicykel zachováva čisté línie. Rozsah kazety je od 10 až po 51 zubov a vpredu nájdete 32-zubový prevodník, čo je "zlatá" stredná cesta.


Na bicykli nájdete brzdy SLX, ktoré sú zárukou vysokého výkonu...veď ako sme už pri Shimane zvyknutí. Teleskopická sedlovka KS E20-I so zdvihom 150 mm funguje spoľahlivo v každom počasí. V základnej výbave nájdete hliníkové pedále KLS Master a je už len na vás, či ich časom vymeníte za vami obľúbené platformy alebo nášľapné MTB pedále.


Zhrnutie na záver

Podľa odporúčania výrobcu tento stroj v pohode zvládne strmé traily, bikeparky, skillparky a a samozrejme aj enduro preteky. Treba dodať, že má na to všetky predpoklady a v neposlednom rade vyzerá bike odolne a "dravo".


Medzi hlavné výhody patria 29-palcové kolesá, Think Link virtuálny systém zadného odpruženia a pohon Shimano 1x12. Vo výsledku dostávate odolný a dobre vybavený stroj, navyše v rozumnej cene.

Schopnosti nového Swagu preveril aj majster sveta v triale Vašek Kolář, ktorý tento bike otestoval na Majstrovstvách ČR v Downtowne v Dačicích.


Ďalšie informácie o modeli Swag 50 nájdete na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Kellys Theos a skúsenosti pretekára - toto všetko zvládne

Video: Kellys Theos a skúsenosti pretekára - toto všetko zvládne

Ako sa jazdí s unikátnym elektrobicyklom skúsenému pretekárovi? Prečo Kellys Theos rád využíva v tréningu?
BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
keyboard_arrow_up