Unboxing: Orbea OIZ M TEAM - bikové nebo

Môže sa rozbúchať srdce človeka pri pohľade na bicykel? Ak viete, čo myslíme, do pozornosti dávame túto raketu zo sveta snov a celoživotných prianí.

Orbea je u nás obľúbená značka a špeciálne ich celoodpružený model OIZ sa teší priazni bikerov. Existuje vo viacerých prevedeniach a z rôznych materiálov. Stále je v ponuke aj hliník, ponuku z karbónu OMR doplnili top modely z ešte vyspelejšieho vlákna OMX. A z tejto kategórie top bikov je aj dnešný "pán" na skladanie, prevedenie TEAM je druhým najvyšším modelom v ponuke, my ho tu máme ešte s jedným príjemným vylepšením. Tak sa pohodlne usaďte, ideme si zasnívať, aké by to na ňom mohlo byť.

Špecifikácia


Unboxing

Čo by sa dalo súdiť z pohľadu po otvorení krabice? Okrem toho, že tu máme MTB v tmavomodrej farbe a s teleskopkou, moc toho nezistíme. Ale už podľa úvodu viete, že dnes bude na čo pozerať.


Pri vyťahovaní cítime, že napriek početným obalom je bike prekvapivo ľahký. Už to máme v ruke, koľko bežne váži celoodpružený bike v takomto stave.


Ak je budúci majiteľ len trochu technicky zručný, môže si bike aj sám zložiť, už len to skladanie je zážitok. Potom určite platí, čo hlási nápis - "Dobrodružstvo začína tu".


Kategória prítomných komponentov si vyslovene pýta špeciálne zaobchádzanie. Ich top prevedenie dáva človeku chuť, spraviť všetko najlepšie, ako to vie.


A aby toho nebolo málo, tak oproti špecifikácii tu máme aj jedno vylepšenie navyše, podľa fotky sa dá ľahko tušiť, o čom bude reč.


Začnime ale rámom, prvá vec bude vhodná veľkosť. K dispozícii sú štyri, na konci nájdete jeho geometriu, na stránkach značky vám pomôže kalkulátor, ktorý určuje veľkosť podľa výšky jazdca a dĺžky jeho nôh. Rám je vyrobený z nového karbónu OMX, ktorý je oproti predchodcovi ľahší o neuveriteľných 250 g, to je obrovské číslo. Spomínanú geometriu môžeme opísať ako klasiku, žiadne pokusy tu na nás Orbea neskúša.


Z karbónu je aj vahadlo, nižšie modely majú rám z karbónu OMR, k dispozícii je aj AL verzia. Podľa prevedenia biku sa mení aj použitý materiál spomínaného vahadla, nižšie modely ho majú z hliníka.


Do očí každého znalca udrie zlaté prevedenie Kashima, pozrime sa na pruženie od Foxu. Máme tu pretekárske zdvihy 100 mm, vidlica Fox 32 Float SC Factory a tlmič Fox i-line DPS Factory sa zamykajú páčkou z riadidiel.


Ako už bolo spomenuté, tento bike je oproti bežnej ponuke osadený aj teleskopkou, opäť krásne Kashima prevedenie. Teleskopka bola pôvodne prítomná len na najvyššom modeli LTD, ktorý je ale na Srame a elektrike, tu v kombinácii s "Japoncom" a v mechanike si nájde snáď ešte viacej priaznivcov.


Pod "Japoncom" si predstavte pohon Shimano XTR, kazeta rozsah 10-51 zubov, prevodník ich má 34.


Iné ako XTR brzdy by sa na takýto bike ani nehodili, opäť top prevedenie a výborný chod a účinnosť, ako sme u Shimana zvyknutí.


Kolesá v hmotnosti lepšej, ako má väčšina z nás na cestnom bicykli, nesú označenie DT Swiss XRC-1501 a sú z karbónu. Len ako zaujímavosť, pri kolesách je uvádzaná nosnosť celého “systému” 110 kg. Jazdec, bike, výstroj... Obuté máme Maxxis Rekon Race 2.35" 120 TPI Exo TLR.


Sedlo zvyčajne stačí spomenúť značku a model, tu k názvu Selle Italia SLR Boost Fill dodávame, že má titánové ližiny.


Bike je plný zaujímavých riešení a nápadov, poteší aj taký detail, ako pohodlne vyzerajúce gripy s logom Orbea.


Príjemným detailom môže byť ich program MyO, kde si vytvárate vlastný dizajn biku, prípadne máte možnosť výberu z niekoľkých možností rôznych komponentov aj s výškou doplatku.


Hmotnosť veľkosti XL je 10,54 kg.


Všetko zložené, nastavené, nafotené. Na záver asi len dodať, že život je krátky na to, aby sme sa vozili na zlých bikoch.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu v štandardnom prevedení je 7 299 €. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope, ak nie je dostupný, môžete si ho pridať do wishlistu a o zmene budete informovaní. Našu aktuálnu ponuku horských bicyklov nájdete na tomto odkaze.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100 % nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze. Služba bude dostupná po skončení aktuálnych protiepidemických opatrení.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratónec v elektrike

Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratónec v elektrike

Stúpať s ľahkosťou do kopcov, prejsť hrebeňom a potom si užiť zjazd. Je jedno, či to budú preteky, tréning alebo výjazd s partiou. Je Orbea OIZ M11 ideálnym bicyklom?
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Viac zdvihu, viac zábavy - záleží už iba na vašich schopnostiach, ako dobre viete bicykel ovládať. Wild Creed je pripravený na všetko.
keyboard_arrow_up