Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2021 - jedinečné UCI preteky na Slovensku

Už 8. augusta si môžete otestovať vaše nohy a zažiť atmosféru najväčšieho cyklistického maratónu na Slovensku.

Pauzu medzi sledovaním Tour de France a Vuelty môžete s nami vyplniť na bicykli a vyskúšať si pretekanie v pelotóne na DHL Sereďmaratón 2021. Čaká vás zaujímavá trať so zvlneným profilom, dvoma horskými a rovnako rýchlostnými prémiami. Zažite pocit profesionálov na vlastnej koži a oslávte s nami 15. narodeniny DHL Sereďmaratónu, zaradeného do kalendára medzinárodnej cyklistickej únie UCI.


Trať

Verní tradícii a názvu, začíname v Seredi na Námestí Slobody. Na trati nebude chýbať viacero krátkych stúpaní, zakončených dvoma horskými prémiami v Pastuchove a Svrbiciach. Pre šprintérov sú pripravené 2 rýchlostné prémie v Rumanovej a v Hlohovci. DHL Sereďmaratón je typický svojím univerzálnym profilom, kde vie vyhrať takmer každý typ pretekára. Na trati sa nachádzajú rovinaté úseky vhodné pre tempárov, ale taktiež viacero stúpaní, kde vedia ukázať svoj potenciál vrchári.

Samotnou dĺžkou sa maratón radí k stredne dlhým, keďže okruh so štartom a cieľom v Seredi meria 101 km. Pretekári prechádzajú 2 krajmi, 5 okresmi, 21 obcami a 2 mestami. Po celý čas sa súťaží na cestách I. a II. triedy s kvalitatívne dostačujúcim asfaltom.


Podujatie pre dospelých ale i pre deti

Súčasťou podujatia DHL Sereďmaratón je aj akcia pre tých najmenších, respektíve tých, ktorí sa na štart skutočného maratónu postaviť nemôžu. Ak nechcete nechať vaše ratolesti doma počas toho, ako si budete merať svoje sily na pretekoch, alternatívou je Sereďmaratónik.

Spoločná jazda dievčat s chlapcami, no vyhodnotení budú samostatne v jednotlivých kategóriách. Výhodou je štartovné zdarma a štartovací balík s číslom a vecnými cenami pre každé dieťa. Kompletné informácie nájdete na stránke podujatia.


Prečo práve DHL Sereďmaratón?

Maratón je špecifický vysokou mierou zabezpečenia a množstvom sprievodných vozidiel plus niekoľkými občerstvovacími stanicami v zázemí pretekov na námestí a rovnako aj na horskej prémii Svrbice. K dispozícii bude voda, iontové nápoje, energetické gély, tyčinky ovocie, soľ a iné. Po pretekoch bude pre pretekárov pripravený obed.

Každý pretekár obdrží štartovací balík pozostávajúci najmä z:

  • čip na elektronické meranie času
  • štartovacie číslo na dres a pod sedlo
  • cyklistická fľaša TACX Sereďmaratón edícia
  • šampanské od Hubert sekt
  • káva od partnera Coffee Veronia
  • energetický gél Monk Nutrition

Veľkou motiváciou samotnej účasti na jednotlivých maratónoch bývajú už vyššie spomínané zabezpečenie tratí, občerstvenie a celkový servis, ktorý preteky ponúkajú. Zabudli sme na „alfu a omegu" motivácie a tou sú odmeny za samotné preteky, ktoré sú na pomery SVK maratónov na výbornej úrovni.


Pre prvých siedmich v cieli je pripravená finančná odmena: 150 €, 120 €, 100 €, 80 €, 50 €, 30 € a 10€. Prví traja v každej kategórii získajú medaily, limitovanú edíciu šampanského a rovnako vecné ceny.

Finančné a vecné odmeny pre víťazov prémií:

  • Rýchlostná prémia 80€, cyklistický dres a vecné ceny
  • Horská prémia 80€, cyklistický dres a vecné ceny


Každoročne sa koná po pretekoch a samotnom vyhlásení víťazov tombola, kde si aj tí, ktorí si prišli užiť najmä pozitívnu atmosféru a načerpať energiu, prídu na svoje. Tombola je „nabitá" množstvom zaujímavých cien a rozhodne ich nie je málo.


Sereďmaratón môžeme ponímať ako celodenný program pre rodiny, kde si vedia prísť na svoje profesionálni pretekári, ale rovnako nadšenci cyklistiky a dokonca aj ich ratolesti. Je to najmä príjemné stretnutie cyklistickej komunity a spojenia príjemného s užitočným. Každého poteší i dávka endorfínov a príjemný pocit spokojnosti v spojitosti s nimi.

Pre tých z vás, ktorí ste sa ešte nestihli zaregistrovať, stále je tu možnosť prihlásiť sa online do 05.08.2021 v cene 28 €. Link k registrácii nájdete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

DHL Sereďmaratón

calendar_today 08.08.2021
label Preteky jednotlivcov
place Sereď (Slovensko)

LubosMalovec 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2023 - najľahšia trať?

Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2023 - najľahšia trať?

Vysoká kvalita podujatia zostala, nová je trať, ktorá preverí účastníkov inak, ako výškovými metrami.
Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2022 - 16. ročník je už za rohom

Pozvánka: DHL Sereďmaratón 2022 - 16. ročník je už za rohom

Dve horské a tri šprintérske prémie, rovina aj brdky, toto všetko nám prináša trasa už 16. vydania obľúbených medzinárodných pretekov - DHL Sereďmaratón.
Pozvánka: DHL Sereďmaratón Virtual Ride 2023 - preteky podľa seba

Pozvánka: DHL Sereďmaratón Virtual Ride 2023 - preteky podľa seba

„Klasický“ Sereďmaratón je už nejaký čas za nami a medzičasom sa rozbehla jeho, o niečo jednoduchšia, alternatíva.
keyboard_arrow_up