Prečo jazdím (najmä v lete) skoro ráno

Máte ráno čas a rozmýšľate, či sa ho oplatí investovať do jazdenia? Je pár dôvodov, pre ktoré to môže byť jedno z tých lepších rozhodnutí a prípadne aj cesta k dobrej kondícii a čistej hlave.

Ranné výjazdy, to je trochu ako zaklínadlo. Teda pre jazdcov, ktorí ich praktizujú, ideálna možnosť ako skombinovať napríklad základnú rovnicu - tréning, práca a rodina - a pre ostatných zase túžba, že by si mohli tiež občas privstať, no akosi sa im stále nedarí.

Než sa do mňa pustíte, že nemôžete jazdiť, pretože musíte do náročnej práce a pod, hneď dávam kontext. Ako vždy platí, že základom sú možnosti a rovnako preferencie každého z nás, pričom video smeruje na tých, ktorí si čas vedia nájsť. Niekedy stačí totiž len trochu „nakopnúť“.


Rovnako som rád, že len nedávno išli u nás 2 články, ktoré celý „príbeh“ okolo ranného jazdenia pekne dopĺňajú. Prvým je ten od Andreja, alias Andy86, kde pekne opísal, prečo vstáva o 4. ráno a čo ho k tomu viedlo. Navyše ideálny príklad, že ak v nadpise napíšem „skoro“ ráno, stále sa môže jednať pre niekoho o ráno úplne normálne.

Druhým je včerajší článok od Jančiho o jeho majstráku Európy v maratóne. Ja si síce privstanem, ale on to robí rok čo rok, každý "boží" deň, bez ohľadu na počasie, teploty alebo množstvo svetla a snehu. Dávam do pozornosti ešte jeden náš starší rozhovor, koho zaujíma viac. Ale vidíte, že aj podobným štýlom sa dá výborne pripraviť, nehovoriac o tom, že Janči vymetá u nás "bedne", kam príde a majú s ním čo robiť aj tí oveľa mladší. No už sa teším, že sa čoskoro stretneme, dáme spolu výjazd a určite ho vyspovedám, ako pekne vo Švajci teraz nakúpil.

Napríklad aj kamarát Stano (stntcrew), s ktorým sa stretávame na rôznach extrémnych akciách, je rovnako poriadne ranné vtáča, pričom má rovnako „klasickú“ prácu a rodinu. Inak s ním sme si v jednom videjku a článku prešli zase hrebeň Inovca, mimochodom skvelý MTB výlet, ak by ste hľadali nejaký tip.

Určite je vás oveľa viac, ktorí ráno sadnú na bike, určite sa mnohým osvedčilo niečo iné, takže rozhodne netvrdím, že mám patent. Kľudne napíšte do komentára, čo sa osvedčilo vám, prípadne či vám ranné jazdenie sedí alebo nie...no a užite leto.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Sezóna 2023 – opäť v niečom iná

Sezóna 2023 – opäť v niečom iná

Rekordný nájazd kilometrov, spoznávanie nových miest, zoznámenie sa s cesťákom, ale aj nepríjemný pád. Aj taká bola moja uplynulá sezóna.
Video: 10 zásad pri plánovaní sezóny - ako na cyklistické ciele a predsavzatia?

Video: 10 zásad pri plánovaní sezóny - ako na cyklistické ciele a predsavzatia?

Ako prekonať lenivosť a nevytvárať si prekážky na ceste do stanoveného cieľa? Čo naopak pomôže, aby sme boli so sezónou spokojní?
Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Trénovanie nie je len o zlepšovaní fyzickej kondície. Skrýva sa za ním oveľa viac, než si vieme na prvý pohľad predstaviť a vo výsledku má vplyv v podstate na celý život. Aspoň u mňa.
keyboard_arrow_up