Test: Gripy Ergon GA3 - ako málo stačí ku komfortu

Anatomicky tvarované gripy som mal zaškatuľkované ako „tie trekkingové”, ktoré patria na bicykle s kapsičkami a nosičmi. Ortodoxne som odmietal rohy.

Niekedy som však už sám nevedel, ako uchopiť rajdy tak, aby mi bolo pohodlne. Zvlášť pri dlhších jazdách som striedal uchopenie na riadidlách pri predstavci, či časovkárske lakte. V najhoršom prípade dokonca úchop korunky vidlice. Na bicykli som sa cítil pohodlne, sedlo primerane široké aj primerane tvrdé. Pohodlné tretry. No posledný kontaktný bod stále akosi nevychádzal. Gripy. Prebádal som fórum, prelúskal aj zahraničné recenzie.


Kým som jazdieval kratšie trasy, hlavne po lokálnych trailoch, dobre slúžili ESI. Tie som vyskúšal takmer v každom variante. Po čase však silikón akosi zmäkol, do pórov sa dostala špina. Zmäknutie sa malo riešiť pootočením, no poznám sa. Keď som si to počas výjazdu uvedomil, povedal som si, že „veď doma to otočím”. Doma som si povedal, že, „otočím pred ďalším výjazdom”. Takto to išlo, až kým neboli takmer nepoužiteľné, alebo nedošlo k demolácii nárazom.


Stupňovanie bolesti

Okrem toho som začal cítiť bolesť v ľavom zápästí a pri dlhších výjazdoch nepríjemný tlak v ramenách. Tŕpnutie prstov už ani nepočítam. Bolesť bola zo začiatku iba v úzadí, no postupne sa zostrovala a čím dlhší bol výjazd, tým sa viac stupňovala. Pátranie sa skončilo kdesi na anglickom fóre s externým odkazom na gripy Ergon GA3.


Riešenie?

Na stránke výrobcu som si ich vyhľadal a po prečítaní prvého odseku som mal „chrobáka v hlave”. Doslova sa tam píše o tom, že: „Prečo by sme nemohli skombinovať to najlepšie z dvoch disciplín?” Mali tým zrejme na mysli anatomickosť gripov určených pre trekking/touring a pohodlnú zmes, určenú pre XC/AM bicykle. GA3ky vychádzajú zo známeho modelu GA2 s 32 mm priemerom, navyše sú doplnené malým elegantným krídelkom, ktoré robí oporu pre vonkajšiu časť dlane.

ergonbike.comergonbike.com

Zároveň takto pomáha zmierniť alebo eliminovať zovretie karpálneho tunela. Jeho stenčenie spôsobuje tlak na hlavný nerv, ktorý sa ďalej rozvetvuje do končekov prstov. Z toho vzniká známe tŕpnutie, či mravčanie v rukách. Tu by som rád poznamenal, že už pri prvom výjazde som cítil výrazný rozdiel. Bolesť v zápästí bola minimálna a ramená som po 100 km dlhom výjazde necítil vôbec.

Jazda bez bolestí

Samozrejme nechcem glorifikovať, to zápästie som začal aj posilňovať a natieral si ho krémom na kĺby. No gripom prikladám významú úlohu pri úľave. Taktiež som sa zbavil „stŕpnutia” malíčkov a prstenníkov, čo bolo dovtedy takmer pravidelnou nepríjemnosťou. Odvtedy som absolvoval niekoľko výjazdov a takmer každodenné dochádzanie do práce. Bolesti sa postupne stratili a môžem si teraz zas užívať jazdu bez rušivých bolestí.


Dizajn gripov je urobený naozaj decentne aj pre ortodoxných MTB bikerov, zároveň si ich viem predstaviť aj na bicykli na dochádzanie, či fitness bicykli pre aktívnych ľudí, ktorí ocenia pohodlie. Dôležitý je aj fakt, že gripy vyrábajú v dvoch veľkostiach S a L. Veľkosť S je určená pre dlaň od 65 mm do 85 mm. Veľkosť L zas od 85 po 105 mm. Uchytávajú sa na riadidlá pomocou objímky a hmotnosť pri veľkosti L, udávaná výrobcom, je 115 g. Je to mierne viac ako štandardné gripy s „lock-on” systémom, no je to daň za materiál „naviac”.


Za mňa, komfort vysoko prevyšuje hmotnosť. Pokiaľ radi „tuningujete” svoj bicykel, gripy GA3 sa vyrábajú v pestrých verziách a tak si každý môže vybrať to, čo mu pasuje. Ponuku gripov Ergon GA3 v eshope nájdete na tomto odkaze a ich cena sa pohybuje okolo 32 €.
report_problem Našiel si v texte chybu?
AdMich 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Radenie - moja cesta od mechaniky až po elektroniku

Radenie - moja cesta od mechaniky až po elektroniku

Aký je prínos a nevýhody prechodu z 27 na 12 rýchlostí? Poďme spolu túto dilemu rozlúsknuť.
keyboard_arrow_up