Pozvánka: September je tu - sezóna sa nekončí

V septembri v nás ešte doznievajú zážitky z dovoleniek, ale zároveň nás už čakajú pracovné aj školské povinnosti. Aby ten koniec leta nebol až taký náročný, pripravili sme prehľad cyklistických akcií, na ktorých sa môžete zúčastniť či už ako pretekári alebo ako diváci.

MTB Slovenský Opál - 04. 09. 2021

Slanské vrchy je pohorie, ktoré sa tiahne od Prešova po hranice s Maďarskom. Je to pohorie vulkanického pôvodu a v minulosti sa v ňom ťažil opál. A práve ten je dôvodom pre názov tejto skvelej MTB akcie. Súťažiť môžete na troch tratiach. Tá dlhšia a náročnejšia je Harlekýn 41tka. Druhou traťou je Oheň trójsky 20tka. No a usporiadatelia nezabúdajú ani na najmenších a pripravili pre nich trať s názvom Banský škriatok. Štartuje sa z rekreačného strediska Opalex. Okrem súťaže jednotlivcov sa môžu zúčastniť aj tímy, jedinou podmienkou je účasť minimálne 3 pretekárov. Počas pretekov budú zabezpečené všetky základné potreby ako servis, sprchy, umývanie bicyklov, občerstvenie. Ohľadne detailov k registrácii a štartovného viacej informácií nájdete na tomto odkaze.

Istrofinal Snežnický maratón - 04. 09. 2021

8. ročník maratónu v oblasti Kysuckej vrchoviny pri Žiline je tou pravou výzvou pre cyklistov všetkých kategórií. Skúsení jazdci, ktorí majú radi náročné technické úseky a singláče, si v Snežnici určite prídu na svoje. Ostatní jazdci majú možnosť získať cenné skúsenosti na akcii tohto typu. Trate sú bez zmeny a to Dlhá 52 km s prevýšením 1 690 m a Krátka 21 km s prevýšením 680 m. Obľúbený bude aj Snežnický maratónik, čo sú detské preteky, ktorý sa koná na okruhu na ihrisku. Počet účastníkov je limitovaný, takže s registráciou neváhajte. Do konca augusta dostanete za včasné prihlásenie aj suveníry navyše v podobe cyklofľaše či výživových doplnkov. Viac informácií nájdete na stránkach maratónu.


MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria - Veľká Lehôtka 05. 09. 2021

Hornonitrianska Enduro Séria to sú štyri preteky v zaujímavých lokalitách Hornej Nitry. Tretie a predposledné kolo sa bude konať v legendárnej lokalite na lyžiarskom vleku Kršel vo Veľkej Lehôtke pri Prievidzi. Registrácia bude možná len na mieste, vzhľadom na neistú situáciu. Veľkou výhodou je, že v tejto oblasti bude možné aj stanovať a pripraviť si tak skvelé zázemie na pretekanie. Navyše bude postarané aj o kultúrny program v sobotu po tréningu a to koncert, ktorý bude mať folkový pesničkár Edo Klena. Pre viac informácií sleduj Facebookovu stránku Hornonitrianskej Enduro Série.

Ponickými kiarmi 2021 - 11. 09. 2021

Obec Poniky poriada cyklistickú časovku Ponickými kiarmi. Trasa pretekov je Šalková – Poniky v dĺžke 3 km s prevýšením 230 metrov. Víťazi jednotlivých kategórií získavajú cyklistický dres. Ocenení bude aj najstarší aj najvzdialenejší pretekár. Ako prví budú štartovať fanúšikovia elektrobicyklov a potom sa už dostanú na štart ostatné kategórie. Nebude chýbať ani tombola či guláš po skončení pretekov. Registrácia a bližšie informácie nájdete tu.


CST Singletrack MTB maratón Košice - UCI C2 Marathon Series - 11. 09. 2021

Na rekreačnom stredisku Jahodná pri Košiciach sa bude konať už 18. ročník vytrvalostných pretekov na horských bicykloch. Podujatie je zaradené do svetového kalendára UCI a tiež do Slovenského pohára MTB XCM. Jazdiť sa bude v krásnom prostredí Volovských vrchov a Košických lesov. Vybrať si môžete z troch tratí a to 20 km, 50 km alebo 80 km. Nezabudlo sa ani na deti, ktoré môžu štartovať v kategórii Junior Race. Bližšie informácie na tomto odkaze.

Teatro Okolo Malohontu - 12. 09. 2021

Preteky, ktoré vznikli v roku 2014, mali hlavný cieľ spropagovať región Malohont a to sa úspešne podarilo. Určené sú pre cestných cyklistov a svojím kopcovitým profilom majú charakter klasických jednodňových pretekov. Na trase sú pripravené štyri horské prémie a tak môžete získať dôležité body. Zaujímavosťou budú aj rôzne sprievodné súťaže ako napríklad súťaž historických bicyklov či súťaž ťažkých váh. Celkový víťaz hlavných pretekov získa okrem iných cien aj prestížny putovný pohár Teatro Okolo Malohontu. Viac informácií nájdete na stránke pretekov.

Okolo Slovenska - 15. 09. 2021

Veľká cyklistická udalosť s veľkými menami, na ktorú sa tešia mnohí cyklisti či fanúšikovia. Počas štyroch dní prejdú pretekári trasu od Košíc až do Trnavy. V prvý deň konania bude v Košiciach slávnostný prológ s prezentáciou tímov. Prvá etapa je západný okruh neďaleko Košíc. Druhá etapa štartuje pod Spišškým hradom a končí v Dolnom Kubíne. Tretia etapa končí v Považskej Bystrici no a štvrtá záverečná bude štartovať v kúpeľnom meste Trenčianske Teplice a pelotón bude končiť v Trnave, kde ešte bude záverečný krátky okruh. Viac o pretekoch nájdete tu.

ŠKODA MTB Rajecké Teplice - 18. 09. 2021

Rajecké Teplice sú miestom, kde sa bude konať záverečné kolo ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Minuloročné finále sa takisto konalo na tejto trati a počasie podmienky riadne sťažilo. Veríme, že tento rok bude počasie oveľa lepšie a súťažiaci si naplno vychutnajú ukončenie tohtoročnej série. Štart aj cieľ bude klasicky na kúpalisku Laura, kde bude pripravené aj celé zázemie. Nezabudnite ani na atraktívnu tombolu v podobe bicykla ŠKODA, ktorý môžete získať. Viac informácií nájdete na stránke WeLoveCycling.


Gajarský Kovian - 18. 09. 2021

5. ročník vytrvalostných pretekov horských bicyklov, ktorý každoročne dokonale preverí fyzickú zdatnosť pretekárov. Koná sa v oblasti Gajarských lesov a rieky Moravy a jazdí sa na rôznorodom povrchu ako sú lúčne a lesné cesty, ale aj náročný ílový a pieskový povrch vedľa rieky. Registrácia bude na futbalovom štadióne v Gajaroch, kde bude aj štart o 11:00 hod. Jazdiť sa budú dve trate a to maratónska v dĺžke 54 km a polmaratón 27 km. Využite zvýhodnené ceny pri online registrácii do 15. septembra. Ďalšie detaily nájdete tu.

6. Detská Tour Petra Sagana - 18. 09. 2021

Záverečné kolo Detskej Tour sa bude konať v Demänová rezort pri Liptovskom Mikuláši. Zúčastniť sa môžu deti do 14 rokov a nie je problém, ak máte doma aj malého cyklistu na odrážadle, ktorý si chce zmerať svoje sily. Pre každého sú pripravené súťažné kategórie, zaujímavý sprievodný program a navyše môžete stráviť pekný víkend napríklad návštevou jaskyne či výstupom na Chopok. Bližšie informácie nájdete na tomto odkaze.


5. kolo Slovenský pohár Downhill - 19. 09. 2021

Záver mesiaca september bude patriť dvom Slovenským pohárom. Ten prvý v Downhille sa bude konať na Kubínskej Holi. Trať je jednou z najdlhších a najťažších na Slovensku. Ponúka množstvo koreňov, skokov, zaujímavých zákrut, ale aj drevené premostenia. Ak navyše počasie v podobe dažďa sťaží podmienky, bude to skutočne zaujímavé. Nechajme sa prekvapiť. Bližšie informácie nájdete tu.

4. kolo Slovenský pohár Enduro + EWS QUALIFIER - 26. 09. 2021

Posledná nedeľa v mesiaci v rámci Slovenského pohára bude v znamení Enduro jazdenia. Hosťom tejto akcie bude oblasť Malinô Brdo. Tréningy sa budú ako vždy konať už v sobotu a v nedeľu bude súťažný deň. V tento deň bude zároveň prebiehať aj kvalifikácia na Enduro World Series. Informácie nájdete aj na stránkach pretekov.


MTBIKER komunitný výjazd vol. 3 – 26. 09. 2021

To, že MTBIKER pravidelne organizuje Školu jazdy (25. 09. 2021), je už celkom známe, ale novinkou je rozšírenie tejto akcie o spoločný komunitný výjazd. Výjazd nie je určený len pre účastníkov školy, ale pre všetkých, ktorí majú záujem sa naučiť niečo nové a zároveň spoznať nových ľudí. Jazdiť sa bude na trailoch Biely kríž TBK 1,2,3 a Slalomka. Spoločné stretnutie bude ráno o 10:00 v Bratislave, časť Rača, na parkovisku na Potočnej ulici. Bližšie informácie nájdete v našom kalendári.

V septembri sa môžete okrem vyššie spomínaných pretekov tešiť aj niekoľko ďalších zaujímavých podujatí. Ak sa neviete rozhodnúť alebo vás neoslovil náš výber, môžete si pozrieť aj náš kalendár.
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTB Slovenský Opál

calendar_today 04.09.2021
label MTB maratón
place Kokošovce-Slanské vrchy (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Pozvánka: Mesiac august - ďalšia dávka maratónov

Letné mesiace nám dávajú o sebe vedieť vysokými teplotami a s nimi pokračujú aj maratóny v rôznych kútoch Slovenska.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
keyboard_arrow_up