Pozvánka: ŠKODA MTB maratón Rajecké Teplice - pre pretekárov i rodiny s deťmi

Dokonalá kombinácia pretekov so súťažným duchom a podujatia vhodného pre amatérov i rodinky s deťmi v krásnom prostredí Rajeckej doliny vás očarí svojou atmosférou už 18. septembra.

Posledné zo štvorice podujatí spojených pod hlavičkou ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2021 vás čaká už čoskoro v Rajeckých Tepliciach. Tešiť sa môžete na kvalitné preteky, v ktorých si pre seba vhodnú kategóriu nájde skutočne každý. Štart pretekov leží v lone prírody a v jeho blízkosti leží i kúpalisko, ktoré môže zaujať najmä rodiny s deťmi. Prídite sa teda nadýchať čerstvého horského vzduchu a vychutnať si túto akciu. To, ako vyzerala minulý rok, či ešte rok predtým si môžete pozrieť v našich reportážach.


Registrácia a štartovné

Prihlasovanie na preteky prebieha online na stránke organizátora, prihlášku si však nezabudnite vytlačiť a zobrať so sebou, potrebovať ju budete i v kancelárii. Takéto prihlasovanie bude prebiehať do 15. 09., možnosť prihlásiť sa však budete mať i na mieste - v kancelárii pretekov. Pozor si však treba dávať na to, že akcia má limit 800 účastníkov a tak sa môže stať, že sa vám štartovacie číslo na štarte už neujde.

Výška štartovného sa líši podľa kategórie i podľa toho, kedy ho uhradíte. Prehľadnú tabuľku spolu s platobnými údajmi si môžete pozrieť tu. Pri prihlasovaní si môžete vybrať, či máte záujem o štartovací balíček. Ten obsahuje hlavne jedlo spolu s nápojom, textilný batoh ŠKODA a pre vopred prihlásených i pamätné tričko.

Trate

Pretekári budú mať na výber z troch trás, líšiacich sa dĺžkou i náročnosťou. Vhodnú trať pre svoje zručnosti i výkonnosť si tak nájde každý. Tou najjednoduchšou, vhodnou i pre rodiny s deťmi, je Hobby trať dlhá 18.5 km s prevýšením 422 m. Pre tých, o niečo odvážnejších, sa ponúka Polmaratónska trať dlhá 50 km, ktorej nastúpané prevýšenie už je značne väčšie a to 1 390 m.

Táto trať je perfektnou prípravou pre tých, ktorí si na plný maratón ešte netrúfajú. Najnáročnejšou traťou dňa je samozrejme Maratónska trať dlhá 80 km s prevýšením 2 300 m, ktorá dvakrát kopíruje predošlú trať a tak si všetky stúpania môžete vychutnať viac ako len raz. Zaujímavosťou je, že na Polmaratónskej trati budu v špeciálnych kategóriách hodnotení jazdci na ebikoch a na gravel bikoch. Na Hobby trati zasa budú dve rôzne kategórie pre rodiny s deťmi a to súťažná a nesúťažná kategória.


Program

Prezentácia začne už deň pred pretekmi a to v piatok 17. 09. na recepcii v Hoteli Laura v Rajeckých Tepliciach, prebiehať bude od 18:00 do 21:00. V deň pretekov bude otvorená od 7:00.

Na trať sa ako prví vydajú pretekári, ktorí si zvolili Maratónsku trať a to o 9:00. O 40 minút neskôr sa na Polmaratónsku trať vyberú jazdci na ebikoch a o 10:00 sa na rovnakú trať vyberú ostatní pretekári. O 10:20 príde čas štartu jazdcov, ktorí si zvolili Hobby trať a o 10 minút neskôr sa ako posledné na cestu vydajú rodiny s deťmi.


Vyhodnotenie pretekov spolu s ocenením víťazov i tombolou budú prebiehať o 16:00. Tešiť sa môžete napríklad i na vystúpenie speváčky Michaely Martinákovej z hudobnej skupiny KOMA.


Ceny a tombola

Oceňovaní budú prví traja pretekári každej kategórie, šancu v tombole vyhrať zaujímavé ceny však budú mať všetci účastníci. Vďaka ŠKODA Slovakia bude hlavnou cenou tomboly týždňové zapožičanie plne elektrického SUV ŠKODA ENYAQ iV, druhý výherca sa zasa môže tešiť horskému bicyklu ŠKODA MTB.

Vďaka MTBIKER shopu a vám môžeme podporiť aj túto akciu

Ceníme si podporu každého z vás, či už u nás nakupujete alebo ste členom komunity, ktorá sa okolo nás vytvorila. ŠKODA MTB maratón Rajecké Teplice je len jedna z mnohých akcií, ktoré podporujeme a naše ciele zďaleka nekončia. V pláne máme nielen podporu pretekov, ale aj toho najdôležitejšieho, stavbu a údržbu našich milovaných trailov a cyklotrás. Spoločne s nami tak už dlhodobo prispievate k rozvoju cyklistiky na Slovensku.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA MTB Rajecké Teplice

calendar_today 18.09.2021
format_list_numbered 4. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Rajecké Teplice (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice - preteky na kúpalisku

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice - preteky na kúpalisku

Prostredie Rajeckých Teplíc a kúpaliska Laura je každému zúčastnenému už dobre známe. Ako to bude vyzerať v roku 2023?
Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Maratón vo Svätom Jure bude po trojročnej pauze písať už svoju 14. edíciu a bude súčasťou série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Nenechajte si to ujsť.
keyboard_arrow_up