Predstavenie: RAVEMEN PR2400 – výkonné svetlo v prémiovom spracovaní

Výrobcu svetiel Ravemen veľa z vás asi poznať nebude. Ravemen však robí všetko preto, aby sa to zmenilo a vďaka technológiám z automotive a prémiovej kvalite sa mu to darí viac než dobre.

Vlajkovou loďou značky Ravemen je vysokovýkonné predné svetlo nesúce označenie PR2400. Ako iste správne tušíte, číselná hodnota udáva jeho svetelný výkon v lúmenoch, ktorý rozjasní aj tú najtmavšiu noc. Dobré svetlo však nerobí dobrým len absolútny výkon, ale aj ďalšie konštrukčné prvky a riešenia. Ktoré sú to, si povieme v dnešnom predstavení.


Parametre, spracovanie a funkcie – technológiami nabitý svetlomet

Telo svetla je vyfrézované z hliníkovej zliatiny s rebrovaním na povrchu a povrchovou úpravou elox. Zadná časť tela je vyhotovená z odolného plastu, v ktorom sú zasadené gumové záslepky konektorov. Hornej časti tela dominuje podsvietený OLED displej, ktorý okrem stavu batérie ukazuje v reálnom čase zostávajúci čas svietenia pri zvolenom režime. V blízkosti displeja sa nachádzajú dve tlačidlá, ktoré slúžia na prepínanie výkonu a režimu „stretávacích/diaľkových” svetiel. V hlave svietidla nájdete až päticu výkonných LED diód, ktorých súhrnný výkon činí 2 400 lúmenov. Rozmery svetla sú 105x51x36 mm a hmotnosť 282 gramov. Stupeň krytia IPX8 zabezpečuje ochranu pred intenzívnym lejakom, pred blatom z trailov. V prípade nehody poteší aj certifikovaná odolnosť voči pádu z výšky 1 metra. V tele PR2400-vky je integrovaná lítiová 8 000 mAh batéria, ktorá sa nabíja prostredníctvom USB-C konektora. Vysokokapacitnú batériu je možné používať aj ako powerbanku prostredníctvom zabudovaného USB-B konektora.


To, čo odlišuje toto svetlo od väčšiny iných svetiel, je použitie špeciálnej optiky, ktorá zabraňuje oslňovaniu (tzv. cut-off) a systému HiLo beam systém, ktorý usmerňuje svetelný lúč podobne ako svetlomety automobilu s možnosťou prepínania diaľkových a stretávacích svetiel. Chýbať nesmie ani bezkáblové diaľkové ovládanie, vďaka ktorému viete pohodlne meniť režimy, bez toho, aby ste sa museli pustiť gripu. V balení nechýba ani samostatný držiak svetla, ktorý je kompatibilný s klasickými 31,8 mm, ako aj 35 mm oversize rajdami.


Výkon, výdrž a režimy – neúnavný vypaľovák

Ravemen má 3 režimy pre MTB mód: HIGH (2 400 lm/1,5 h), MID (1 200 lm/2,4 h), LOW (600 lm/5,5 h), 4 režimy svietenia a 1 denného blikania pre CESTNÝ mód: HIGH (900 lm/3,4 h), MID (500 lm/5,5 h), LOW (300 lm/11,5 h) ECO (100 lm 45 h), rapid flashing (500 lm/20 h). Ako vyplýva z vyššie uvedeného, tak v plnej „palbe" 2 400 lúmenov dokáže PR2400 „vycucať" batériu zo sto percent na nulu za hodinu a pol. V prípade najslabšieho režimu môžete svietiť takmer dva dni a dve noci v kuse. Ak by vám to predsa len nestačilo, svetlo je schopné fungovať aj s pripojeným prídavným zdrojom, ktorý taktiež nájdete v ponuke značky. Maximálny dosvit svetla je úctyhodných 200 metrov.


Hlavné výhody

  • výkon 2 400 lúmenov
  • OLED displej s ukazovateľom zostávajúceho času
  • bezkáblové diaľkové ovládanie
  • odolné hliníkové telo s certifikáciou IPX8
  • 8 000 mAh batéria
  • funkcia powebanky
  • šošovka zabraňujúca oslňovaniu protiidúcich vozidiel
  • cestný a MTB režim
  • pamäť naposledy zvoleného režimu
  • úchyt kompatibilný s priemerom riadidiel 31,8 aj 35 mm


Komu by toto svetlo mohlo vyhovovať?

Ravemen PR2400 cieli v prvom rade na náročných používateľov, ktorí požadujú nadštandardný výkon, kvalitnú optiku, pokročilé funkcie a odolné spracovanie. Na druhej strane, vďaka možnosti prepínania cestného a MTB módu je PR2400 naozaj univerzálne svetlo, ktoré je schopné výborne pokryť potreby jazdcov, ktorí striedajú cestný ako aj horský bicykel. Vyššiu obstarávaciu cenu pomôže obhájiť aj funkcia powerbanky s 8 000 mAh kapacitou, ktorá dokáže pohodlne nabiť telefón, GPS-počítač, prípadne inú elektroniku.

DMOC svetla Ravemen PR2400 sa pohybuje na úrovni 200 € a kompletné údaje spolu so špecifikáciami nájdete na stránke výrobcu na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
Video: Fenix HM61R Amber V 2.0 - (takmer) dokonalá čelovka

Video: Fenix HM61R Amber V 2.0 - (takmer) dokonalá čelovka

Čelovky sú bikermi vnímané zväčša ako doplnok k svetlu na riadidlách. Fenix HM61R Amber druhej generácie je tak trochu borič mýtov.
keyboard_arrow_up