Pozvánka: ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy - po dvoch rokoch sa opäť vidíme v Levoči

Pokračovanie ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2022 zavíta po dvoch rokoch do malebnej krajiny plnej výhľadov v Levočských vrchoch už v sobotu 28. mája.

Po dlhšej pauze sa vraciame na 7. ročník týchto obľúbených pretekov, ktoré organizuje o.z. CYKLO SPIŠ a je súčasťou aj slovenskej MTB série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2022. Na výber budú pripravené tri trate a samozrejmosťou je aj rodinná Family. Pre tých menších je pripravená detská trať a ak nemáš doma hardtail alebo celoodpružený bike, tak tu bude k dispozícii trať aj pre gravel alebo e-bike.

Tá najdlhšia má 75 kilometrov s prevýšením okolo 2 354 metrov. Pre tých, ktorí majú radi rýchlu naháňačku, je tu trať s dĺžkou 50 kilometrov, ktorá je zároveň určená aj pre gravel a e-bike. Jej prevýšenie je 1 646 metrov. Ak hľadáte niečo kratšie a menej náročné, tak 24 kilometrov dlhá trať s prevýšením niečo málo cez 700 metrov vám ponúkne krásne výhľady na Tatry a prejazd malebnou krajinou.

Ak ešte stále hľadáte motiváciu, tak tu si môžete prečítať posledný report alebo pozrieť video od Imra z roku 2019.


Pre lepšiu predstavu pripájame virtuálny prejazd krátkej a strednej trate:


Propozície

Samotná prezentácia sa uskutoční v mieste štartu maratónu pri Kine Úsmev Levoča v piatok 27. mája od 18:00 do 20:00. V deň pretekov 28. mája bude prebiehať od 7:00 do 10:00 a pre detské preteky do 10:10. Ukončenie registrácie bude 20 minút pred štartom každej kategórie. Ak sa prihlásite online, je potrebné si doniesť vytlačenú prihlášku so sebou. Samotné rozdelenie kategórií nájdete na stránke organizátora.


Prihlásenie a štartovné

Samotná online registrácia prebieha na stránkach organizátora. Štartovné pre všetky trate je 27 € do 13. 05. 2022 a 30 € do 25. 05. 2022 aj s nárokom na suvenír. Počas prezentácie je cena štartovného 40 €. V prípade trate Family je cena 10 € a detské preteky 5 €.

Samozrejmosťou je štartovací balíček s bohatým obsahom a občerstvenie v bufetoch počas pretekov a v cieli po dojazde. V cieli budú pripravené sprchy pre účastníkov pretekov a taktiež priestor na umytie bicyklov.

Štart pretekov bude prebiehať na námestí Majstra Pavla v Levoči, kde bude aj jeho koniec. Prvý výstrel zaznie o 9:00 pre dlhú trať. Neskôr 9:40 ich budú nasledovať e-bike a gravel kategória na stredne dlhej trati a o 20 minút neskôr vyrazia aj ostatní na stredne dlhú trať. Štart krátkej trate je naplánovaný na 10:10, o desať minút neskôr vyrazí ŠKODA Family a o ďalších desať minút ich budú nasledovať detské preteky.


Cieľ a vyhlásenie výsledkov

Vyhlásenie výsledkov bude prebiehať na námestí Majstra Pavla v Levoči o 15:30 a medzi prvými sa vyhlásia výsledky kategórie Family a detských pretekov. Následne sa ocenia prvý traja v každej kategórii vecnými cenami od sponzorov a krásnou ekologickou trofejou. Pre všetkých zúčastnených pretekárov je pripravená aj tombola s vecnými cenami.


V rámci účasti na jednom z pretekov série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2022 môžete vyhrať ŠKODA ENYAQ iV na týždeň a ďalšie super ceny. Viac o cenách si môžete prečítať na tomto odkaze.

Ohľaduplnosť k prírode

Tak ako pred dvoma rokmi, aj tento rok to bude podujatie zorganizované v súlade s prírodou a s ohľadom na životné prostredie. Vyhnúť sa tvorbe zbytočného odpadu, použitie prírodných materiálov, či opakovane použiteľné predmety namiesto plastových a jednorazových. A ak sa nejaký odpad vytvorí, organizátori ho vyseparujú v separačnej stanici a odovzdajú na recykláciu.

Miesto konania maratónu je aj ideálnou možnosťou na spoznávanie našej prírody či už v sprievode kamarátov alebo rodiny. Ak vás zaujíma samotné jazdenie v Levočských vrchoch, môžete sa inšpirovať tipmi na výlet od Gleva, ktorý tejto lokalite venoval celý seriál.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA MTB maratón Levočské vrchy

calendar_today 28.05.2022
format_list_numbered 2. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Levoča (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Maratón vo Svätom Jure bude po trojročnej pauze písať už svoju 14. edíciu a bude súčasťou série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Nenechajte si to ujsť.
Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?

Výber z produktov

HQBC EPIQE prilba, čierna/zelená Skladom 5 ks

Akcia HQBC EPIQE prilba, čierna/zelená

20,99  -9% MOC 34,99 

CRATONI C-MANIAC Pro prilba, šedá/modrá Skladom 2 ks

Výpredaj CRATONI C-MANIAC Pro prilba, šedá/modrá

88,99  -26% MOC 120 

CRATONI C-ACE | green matt prilba, model 2020 Skladom 2 ks

Výpredaj CRATONI C-ACE | green matt prilba, model 2020

50,99  -11% MOC 89,99 

Prejsť do shopu (Prilby)
keyboard_arrow_up