Pozvánka: Kross BikeFest maratón 2022 - preteky pod dohľadom Panskej Javoriny

Podľa slov organizátorov pre nás tento rok pripravili úplne nový maratón. Nové miesta, nové trasy a celé to korunuje Panská Javorina. Čo všetko nás ešte v rámci maratónu, ktorý sa odohrá 5. júna 2022, čaká?

Účastníci si toho roku môžu vybrať jeden z troch úplne nových okruhov – veľký, stredný a športový rodinný okruh. Veľký okruh meria 49,3 km s prevýšením statočných 1 595 metrov.

Veľký okruh
Pre začínajúcich maratóncov bude určite zaujímavá zlatá stredná cesta – stredný okruh meria 34,5 km s prevýšením 1 130 metrov. Aby mali nádej na úspech aj mladé talenty, organizátori vyznačili krátky, 3,6-kilometrový okruh s prevýšením 190 metrov, ktorý sa prejde dvakrát. Pridaná hodnota je, že spolu s drobcami tu súťažia aj ich rodičia, ktorí ich môžu po ceste motivovať a povzbudzovať.

Stredný okruh
Adekvátny k okruhom je aj počet kategórií, tých je skutočne hojne, pričom sú, už štandardne, rozdelené podľa veku. Mužské a ženské kategórie sú hodnotené samostatne a na veľkom okruhu si v dvoch samostatných kategóriách môžu zasúťažiť aj e-bikeri. GPX súbory pre jednotlivé okruhy je možné stiahnuť aj na stránke usporiadateľa.


Štartovné a registrácia

V prípade tohto maratónu je otázka štartovného vyriešená veľmi jednoducho – cez internet 20 €, na mieste 30 €, pričom kadeti a kadetky majú štartovné zadarmo (tomu sa hovorí podpora cyklistiky u mládeže ). Drobné rozdiely sú však pri čase registrácie – ak to stihnete do 25. 05., vyfasujete štartovné číslo aj so svojím menom. Samotná online registrácia bude až do 01. 06. (avšak tentokrát už bez mena na štartovnom čísle) a pre tých, ktorí by sa rozhodli na poslednú chvíľu, je tu už spomínaná možnosť registrovať sa na mieste v deň pretekov, do 9:30 hod.

Pre všetkých účastníkov Kross BikeFest Maratónu je parkovanie zadarmo cca 300 m od štartu. Parkovanie v areáli bikeparku je umožnené len návštevníkom s bicyklami. Diváci bez bicyklov môžu parkovať na záchytných parkoviskách, odkiaľ je zabezpečená kyvadlová doprava.


Štartovací balíček a vymoženosti na pretekoch

Na každého prihláseného pretekára bude čakať štartovací balíček, pozostávajúci z darčekového balíčka v hodnote 10 €, štartovného čísla s jednorazovým čipom na meranie času a takisto občerstvenie. Občerstviť sa bude možné jednak na trati (bikerov jazdiacich veľký okruh čakajú tri občerstvovačky, pri strednom okruhu je to jedna občerstvovačka a drobci si to budú musieť odjazdiť „za vlastné“), kde budú k dispozícii tekutiny, ovocie a tyčinky a jedlo a pitie budú na pretekárov čakať aj v cieli pretekov.


Okrem toho sa na každej občerstvovačke bude nachádzať servisák a záchranár, ktorí poriešia všetky problémy zdravotného a technického typu. Ak by niekto chcel prísť na celý víkend (keďže sa tu budú okrem maratónu jazdiť aj iné disciplíny), organizátori pripravili možnosť úschovne bicykla, za ktorú sa platí jednorazový poplatok 5 € a bicykel je možné vyzdvihnúť v stanovených časoch.


Pre tých najrýchlejších budú v cieli pripravené vecné ceny, pričom budú ohodnotené prvé tri miesta v každej kategórii. Okrem toho získa titul Kráľ lesa najrýchlejší pretekár na strednom aj veľkom okruhu. Sezóna už bude v plnom prúde, všetci kvalitne rozjazdení, takže netreba váhať, nádherné prostredie Považského Inovca za tú námahu stojí!

Dosvedčí to napríklad aj táto veselá reportáž spred roka a o tom, že hrebeň Inovca nie je len také „čajové" vozenie, sa môžete presvedčiť v Imromanovom videu. Všetky dôležité informácie nájdete aj na stránke organizátora.

Zdroj fotografií: bikefest.biker.sk, Filip Nagy, MTBIKER
report_problem Našiel si v texte chybu?

BikeFest maratón 2022

calendar_today 05.06.2022
label XC preteky
place Kálnica (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Birell BikeFest 2022 - zábava na mnoho spôsobov

Birell BikeFest 2022 - zábava na mnoho spôsobov

Nevieš, čo s najbližším víkendom? Kálnica má dvere otvorené a ponúka širokú paletu bikerských aktivít.
Pozvánka: BikeFest maratón v Kálnici - poriadna nálož na nedeľu

Pozvánka: BikeFest maratón v Kálnici - poriadna nálož na nedeľu

Hrebeň Považského Inovca a rozhľadňa na Panskej Javorine, aj to ponúkne tohtoročný MTB maratón v Kálnici.
Pozvánka: Scott Enduro Race a Garmin Slopestyle FMB 2022 - adrenalínová Kálnica

Pozvánka: Scott Enduro Race a Garmin Slopestyle FMB 2022 - adrenalínová Kálnica

V Kálnici okrem maratóncov myslia aj na vyznávačov adrenalínu v krvi, rýchlej jazdy a plachtenia vzduchom. Na svoje si prídu už v sobotu 4. júna.
keyboard_arrow_up