Už bolo na čase konečne vyraziť niekam do zahraničia, tak prečo nie na legendárny český maratón Šela, ktorý tvoril po dlhé roky môj tradičný úvod sezóny.


Dalo by sa povedať, že sezónu 2022 beriem aj trochu v štýle „back to basics“. Čo si pod tým predstaviť? No posledné 2 roky boli veľmi špecifické a vynechal som množstvo obľúbených akcií, medzi ktoré patrí aj tento tradičný úvod sezóny. Navyše maratón Šela si tiež prešiel náročným obdobím za posledné roky, a tým nemyslím len koronu. Záplavy, popadané stromy, menil sa termín...ale celú akciu robí partia nadšencov okolo Aleša Procházku a vždy si poradili, trať zlepšovali, hľadali nové možnosti v rámci vlastných možností. No proste srdciari, ako sa patrí.

Moja posledná účasť bola v roku 2017 a dúfam, že sa podarí zase obnoviť jarnú „legendu“ AŠM, teda podujatie, ktoré mal takmer každý nadšenec maratónov poznačené hrubým v kalendári ako štartovací bod sezóny...keď si spomeniem na všetky tie zážitky, rozhodne si svoj post zaslúži. No a konkurencia? Keďže som mal „VIP“ číslo, predo mnou sa radil Jaroslav Kulhavý, Martin Stošek, Petr Vakoč a v podstate komplet česká špička. No tento maratón je podujatím pre všetky kategórie cyklistov...

A teraz nejde len o nejakú nostalgiu, za seba hovorí v prvom rade trať. V podstate sa jedná o spleť pospájaných singletrailov s dominantou v podobe hradu Helfštýn. Už sa síce nefinišuje na nádvorí, ale to je jedno, stále ho musíte na záver „dobyť“. Ale lepšie ako slová bude v tomto prípade vyššie vložené video.

Doplním ešte záznam jazdy v aplikácii Strava a kompletné výsledky.

Na sebe krásne vidím, že človek vie pomerne ľahko upadnúť do komfortu. A načo kdesi cestovať, načo čosi riešiť, nemám najazdené, pôjdem sa kdesi povoziť, bla bla...No hneď po dojazde mi bolo jasné, že pretekanie prináša krásne zážitky a že mi podobné akcie vážne chýbali. A hlavne ma naozaj tešilo, koľko máme v ČR fanúšikov. Pozdravujem a o rok opäť.

Kto by si chcel pozrieť, že maratón rozhodne nie je len pre „dupačov“, trochu odlišnú reportáž nájde na MTBIKER CZ.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Author Šela marathon 2022

calendar_today 07.05.2022
label XC preteky
place Týn nad Bečvou (Česká republika)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Rallye Sudety – legendárny maratón, ktorý určoval trendy

Rallye Sudety – legendárny maratón, ktorý určoval trendy

Poďte sa pozrieť na trať maratónu, ktorý ponúkal technické jazdenie a náročné úseky, ešte keď neboli 29-palcové celoodpružené stroje, teleskopické sedlovky ani moderné geometrie.
Môj štart do sezóny na Šela maratóne

Môj štart do sezóny na Šela maratóne

Poďte si prečítať návrat k prvej májovej sobote, ktorú sme strávili na singloch v okolí hradného vrchu, na ktorom stojí Helfštýn. Dotiahnite si tretry a prilby, vyrážame!
 Reportáž: Kopřivnický Drtič - pohodová „vyjížďka” v srdci Beskýd

Reportáž: Kopřivnický Drtič - pohodová „vyjížďka” v srdci Beskýd

Rodisko legendárnych tatroviek i štvornásobného olympijského víťaza vo vytrvalostnom behu, Emila Zátopka, hostilo 15. júla 2023 už po dvadsiatyšiesty raz poloorientačný nesúťažný hobby MTB maratón, Kopřivnický Drtič.
keyboard_arrow_up