Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj 2022 - naháňačka pomedzi rokliny

Slovenský raj, to nie je len Suchá Belá či Prielom Hornádu. Vyblázniť sa tu dá poriadne aj na bicykli a táto možnosť príde už 11. júna.

Tentokrát nás kalendár série ŠKODA BIKE OPEN TOUR zavedie z blízkej Levoče do azda najznámejšieho krasového pohoria na Slovensku. Vodopády a rebríky tentokrát vymeníme za strmé výšľapy a kamenisté zjazdy naprieč celým Slovenským rajom, od Podleska až po Dedinky. Na čo všetko sa môžeme tešiť?


O tom, že sa tu dokáže vyžiť naozaj každý, svedčí aj zaradenie Gravel a E-bike kategórie. Poďme však pekne po poriadku a začnime trasami. Tie nám organizátori ponúkajú tri – krátku trať, ktorá meria 14 km s prevýšením 638 metrov a pretekárov povodí najpriľahlejším okolím Podleska.


Nasleduje stredná trať, s parametrami 54,2 km/1 306 m, určená ako pre MTB borcov, tak aj pre e-bikerov a vyznávačov štrkoletov a najdlhšia trať, ktorá potrápi so svojou dĺžkou 68 km, no najmä prevýšením závratných 2 173 metrov. Lahôdka. Okrem týchto „dospeláckych“ tratí čaká drobcov Family trať s dĺžkou 10 km. Jednotlivé trasy je možné stiahnuť vo forme GPX súborov.


Registrovať sa je možné priamo na stránke usporiadateľa, prípadne priamo na mieste, pričom sa štartovné momentálne pohybuje na úrovni 25 € za krátku trať a 40 € za všetky ostatné trate. O niečo lacnejšie to majú deti, pričom tie s vekom 6–14 rokov platia 15 € (jazdí s nimi aj rodič) a mladšie deti do 6 rokov zaplatia iba symbolické 2 €, pričom absolvujú krátky, 1,5-kilometrový okruh.

Kategórií, do ktorých sa môžeš prihlásiť, je skutočne požehnane a sú rozdelené podľa veku. Keďže sú tieto preteky súčasťou Slovenského pohára MTB XCM, niektoré z kategórií spadajú aj pod túto súťaž a započítaní do nich budú pretekári vlastniaci licenciu SZC, prípadne UCI, platnú pre rok 2022.


V rámci štartovného pretekári obdržia občerstvenie na trati (pre dlhú trať trikrát, pre strednú trať dvakrát), občerstvenie v cieli (halušky, guláš, pivo, nealko pivo, nealkoholický nápoj), darček od usporiadateľov, umytie bikov, sprchy a tombolový lístok. Okrem toho, prví traja pretekári, ktorí najrýchlejšie pretnú cieľovú pásku, získajú trofeje a vecné ceny od sponzorov.


O tom, že je prostredie Slovenského raja skutočne „rajské" ale i náročné, svedčia aj zážitky našej redaktorky DeniDuminulého roka. Ako to vyplýva z kategórií, organizátori mysleli hádam na každého, koho baví jazda v teréne. Môžu prísť mladší aj starší, „búšiči“ na hardtailoch, či e-bikeri, no v neposlednom rade práve ty. O už tradične bohatý sprievodný program pre všetkých fanúšikov cyklistiky bude postarané.

Viac informácií, ako aj kompletné propozície a zoznam kategórií nájdeš na stránke organizátora.

Zdroj fotografií: maratonslovenskyraj.sk, Róbert Repka
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA Slovenský raj

calendar_today 11.06.2022
format_list_numbered 3. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Hrabušice- Podlesok (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Tretie kolo ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa presúva tentokrát do Slovenského raja, ktorý je viac populárny krásnou turistikou.
keyboard_arrow_up