Bikepacking - čo sa môže hodiť na viacdňový výlet

Leto a krásne počasie láka mnoho ľudí aj na niekoľkodňové výlety po krajine. Vybrali sme zopár vecí, ktoré výlet spríjemnia alebo možno aj zachránia.

ORTLIEB Handlebar-Pack QR

Obľúbenou možnosťou prenášania vecí u bikepackerov sú tašky na riadidlá. ORTLIEB ponúka 11-litrovú, vodotesnú verziu. K riadidlám je pripevnená novým systémom Bar-Lock s lankom, vďaka ktorému sa ani nepohne. Rolovacím systémom zatvárania si prispôsobíte výšku. Z prednej strany sú popruhy na uchytenie dodatočnej výbavy. Vo vnútri zase veci nebudú lietať vďaka kompresným páskam. Cena je cca 140 €. Viac info nájdete v MTBIKER shope alebo stránke dodávateľa.

Force Adventure

Na dlhé výlety sa hodí zadná brašňa na nosič o objeme 32 litrov. Zlé počasie vás neprekvapí, keďže je vyrobená z nepremokavého materiálu. Vybavená je množstvom vreciek, 2 veľké a 2 malé vrecká po stranách na zips, 2 na zips v hornej časti, 2 po stranách - 1 otvorené na fľašu a 1 na zips. Na vrchnej časti je gumička, ktorou uchytíte napríklad spacák a vďaka reflexným prvkom vás bude vidieť aj po tme. Cena je 47,90 €. Viac info nájdete v MTBIKER shope alebo stránke dodávateľa.

Lezyne Caddy XL

Ak nepotrebuje tašku na nosič, no rámové kapsičky nestačia, dobrou voľbou je aj podsedlová taška Caddy XL. Vhodná je aj pre celoodpružené bicykle, no treba si dať pozor na dorazy tlmiča, aby ste si ju kolesom nezachytili. Má objem 7,5 litra a delená je na rôzne priečinky. Okrem iného ponúka aj integrované neoprénové vrecko pre montpáky, lepenie a náradie. Upevňuje sa pomocou popruhov so suchým zipsom. Cena je 62,90 €. Viac info nájdete v MTBIKER shope alebo stránke dodávateľa.

THULE VeloCompact 926

Nosičom na ťažné šetríte miesto v kufri a nemusíte sa báť, že si auto zašpiníte. Tento na tri bicykle je vhodný aj pre ebiky, kde po dokúpení adaptéra viete rozšíriť kapacitu až na štyri. Disponuje jednoduchým systémom vyklápania pomocou nožného pedálu, takže nebude problém sa dostať k veciam v kufri. Vďaka vysúvateľným držiakom je možné prepravovať aj bicykle s veľkým rázvorom. Nosnosť 50 kg. Cena je 660,90 €. Viac info nájdete v MTBIKER shope alebo stránke dodávateľa.

Sportful Dr

Nepremokavá bunda by nemala vo výbave bikepackera chýbať. Táto ponúka utesnené švy a vodoodolný, celorozopínací zips, ktoré odolajú vetru a vode. Na prednej strane je sieťové vrecko, do ktorého sa dá zbaliť. Elastický materiál na bokoch, spodnej časti, rukávoch a dolnej časti chrbta dodá na komforte. Vďaka nepremokavej látke je vhodná do nepriaznivého počasia a na dlhé výjazdy v letnom a prechodnom období. Cena je 159,90 €. Viac info nájdete v MTBIKER shope alebo stránke dodávateľa.

Weldtite SOS Kit

Nikdy neviete, čo vás môže na takom výlete stretnúť, preto treba byť pripravený. SOS Kit ponúka montpáky a samolepiace záplaty na opravu defektov, obrúsky na odmasťovanie kotúčov a reťaze, olej na opätovné namazanie. Po celej tej robote si môžete umyť ruky čistiacimi obrúskami na ruky. Všetko je zabalené v praktickej škatuľke. Cena je cca 9 €. Viac info nájdete v MTBIKER shope alebo stránke dodávateľa.

SKS Explorer Smart

Taška na hornú rámovú rúrku, kde budete mať všetko potrebné po ruke. Objem 1,35 litra stačí na uschovanie jedla, multiklúča a iného náradia a osobných vecí. Naviac navrchu je vodotesné puzdro, takže ak nemáte cyklopočítač, môžete mapu alebo iné základné informácie sledovať priamo pred sebou na mobile. Keďže je odnímateľné na suchý zips, môžete si ho aj s mobilom v prípade potreby zobrať zo sebou. Cena je cca 30 €. Viac info nájdete v MTBIKER shope alebo stránke dodávateľa.

ABUS Catena

Či už v noci, keď spíte, alebo keď si potrebujete odbehnúť dokúpiť zásoby, bicykel si určite treba zamykať. Tento zámok od známej značky ABUS je vyrobený z odolnej 6 mm hrubej štvorhrannej reťaze. Naviac je obalený v odolnej látke, ktorá zabráni poškriabaniu rámu, ak si ho omotáte okolo sedlovej rúrky. Reťaz a obal uzamykacieho mechanizmu sú vyrobené zo špeciálne tvrdenej ocele. Súčasťou sú dva kľúče a na výber je v rôznych farebných variantoch. Cena je 32,90 €. Viac info nájdete v MTBIKER shope alebo stránke dodávateľa.

CTM Brik

Malá a ľahká podsedlová taška o objeme 0,5 litra. Zmestíte sem základné vybavenie, ako je duša, lepenie, multitool, či CO2 bombičku. Ak vás zastihne dážď, zostanú vaše veci suché vďaka vodovzdornému, nepremokavému materiálu a zváraným spojom. Vystuženie materiálom Hypalon zabezpečuje výššiu odolnosť voči oderu. Pod sedlo sa pripevňuje jedným popruhom a tak je ideálna aj pre teleskopické sedlovky. Cena je cca 17 €. Viac info nájdete v MTBIKER shope alebo stránke dodávateľa.

Garmin Edge Explore

Ak sa pravidelne vydávate na dlhé výlety, je dobré mať so sebou kvalitnú GPS navigáciu. Model Explore je zmenšená verzia modelu Edge 1030, prispôsobená pre cykloturistiku. Hlavnou výhodou je predinštalovaná cyklomapa Európy. Už nemusíte do detailu plánovať svoju trasu. Zadáte svoj cieľ, prípadne prejazdové body a cyklopočítač vypočíta najvhodnejšiu trasu za vás. Výhodou je možnosť spárovania so smartfónom. Cena je 249,90 €. Viac info nájdete v MTBIKER shope alebo stránke dodávateľa.

BBB Guardian

Smartfón má už v dnešnej dobe každý. Aby ste ho na výlete nemuseli každú chvíľu vyberať, značka BBB ponúka odolný kryt, ktorý je vodotesný, s nastaviteľným sklonom a vhodný na takmer každý telefón vďaka rôznym veľkostiam puzdra. Možností uchytenia máte tiež niekoľko. Či už na riadidlá, predstavec alebo pod krytku hlavového zloženia, vylepšené ukotvenie zabráni nechcenému odopnutiu. Cena sa pohybuje od 31,90 €. Viac info nájdete v MTBIKER shope alebo stránke dodávateľa.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Výbava na bikepacking - hurá za dobrodružstvom PR článok

Výbava na bikepacking - hurá za dobrodružstvom

Bikepacking je v posledných rokoch disciplína, ktorá zažíva obrovský rozmach a niet sa čomu diviť. Čo sa ti zíde, ak sa chystáš vrhnúť do prvého dobrodružstva?
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
keyboard_arrow_up