Pozvánka: ŠKODA MTB cyklomaratón Topoľčianky - MSR v maratóne 2022

V sobotu 25. júna 2022 sa pod Hrušovským hradom opäť zrodí kráľ Hrušova. Bude sa tu konať ďalšie kolo seriálu ŠKODA BIKE OPEN TOUR a zároveň majstrovstvá Slovenska v XCM.

Píšeme o legendárnom meranom stúpaní priamo od štartu až po hrad Hrušov. Ten najrýchlejší z vás obdrží titul kráľa Hrušova. Muž a žena, resp. junior a juniorka s najlepším časom na úseku trate štart - Hrušov, súťažiaci na strednej alebo dlhej trati, budú odmenení poukazom pre dve osoby na jednu noc v zámku v Topoľčiankach.

Tento rok sa bude v Topoľčiankach súťažiť na 5 tratiach. Krátka 23 km s nastúpanými 450 výškovými metrami, stredná 46 km s 1 150 výškovým metrami a dlhá 66 km s úctyhodnými 1 500 výškovými metrami. Zvyšné kategórie tvoria elektrobicykle na 45 km trati a rodinný 14 km okruh. Trate obsahujú zmes všetkých povrchov, vrátane brodu cez potok, či zaujímavé traily, zjazdy, koreňové a technické pasáže v peknom prostredí Tribečských vrchov. Prezentácia a zázemie pretekov bude tradične v športovom areáli Tatran.


Štartovné

Online štartovné je možné uhradiť do 21. 6. 2022 do 23:59 hod, jeho výška je 20 €. Pre registráciu môžete použiť nasledovný odkaz. Po tomto dátume je možné registrovať sa priamo pri prezentácii a to v sume 30 €. V rámci štartovného máte k dispozícii nápoj a jedlo v cieli, bufet(y) na trati, umývanie bicyklov, sprchy či darčekové predmety od organizátorov a partnerov podujatia. Súčasťou štartovného je tradične aj bohatá tombola. Doklad o zaplatení za registráciu si prosím doneste pre overenie so sebou.


Hlavný organizátori sú ŠKODA Auto a ŠK Topoľčianky - klub, ktorý tu vybudoval výborné zázemie pre tréningovú činnosť detí a mládeže.

To, že je akcia obľúbená u nadšencov aj profesionálov, si môžete prečítať v reportáži z minulého roku, kedy si naša kolegyňa Denisa prýkrát vyskúšala pretekanie na dlhej trati.

Ak to pre vás nie je ešte celkom pekná výzva, tak vedzte, že toto kolo maratónu v Topoľčiankach je zároveň aj „majstrákom" Slovenska v XCM. Takto sa môžete postaviť na štart dlhej trate s tými najlepšími z domácej i zahraničnej scény.


Nazrieť na trať môžete aj vďaka videu od nášho Imromana, ktorý ju absolvoval ešte v roku 2018, v pôvodnom jesennom termíne:


Všetky potrebné informácie nájdete v propozíciach na webe organizátora. O meranie času sa postará sportsofttiming.sk pomocou neprenosných čipov. K dispozícii bude aj úschovňa bicyklov. Parkovanie bude zabezpečené na dostihovej ploche areálu v Topoľčiankach, kam vás navedú infotabule či organizátori podujatia.


Samozrejme, do Topoľčianok môžete vziať aj svoju rodinu, či už pôjdu pretekať na Family okruh alebo sa len zabaviť počas bohatého sprievodného programu. Okolie Topoľčianok poskytuje dostatok možností na trávenie voľného času, kým tatino, alebo mamina zápolia na maratóne. Či už je to samotný zámok v Topoľčiankach, národný žrebčín, alebo zrúcanina hradu Hrušov s možnosťou opekania v jeho blízkosti. Pekný víkend v Topoľčiankach pre celú rodinu - to znie ako skvelý nápad.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA MTB Cyklomaratón Topoľčianky

calendar_today 25.06.2022
format_list_numbered 4. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Topoľčianky (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2022 – sezóna ako má byť

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2022 – sezóna ako má byť

Každý maratón v sérii je iný, každý rok prináša nové výzvy. Poďte sa s nami pozrieť, čo všetko môžete zažiť, či už ako pretekár alebo fanúšik, na trati najpopulárnejšej série horských maratónov.
Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Reportáž: ŠKODA MTB cyklomaratón Topoľčianky - zábava v ideálnych podmienkach

Reportáž: ŠKODA MTB cyklomaratón Topoľčianky - zábava v ideálnych podmienkach

Z môjho pohľadu ponúkajú Topoľčianky najzábavnejšiu a najtechnickejšiu trať z celej série ŠKODA BIKE OPEN TOUR, a to sa mi opäť potvrdilo.
keyboard_arrow_up