Rozmýšľate nad novým horským bicyklom v dostupnej cenovej kategórii a neviete, či bude stačiť úplne základný model, alebo radšej trochu investovať?


Dalo by sa povedať, že video nadväzuje na jedno nedávne, kde som trochu porovnával drahší a lacnejší bicykel. Vtedy sme sa pozreli na rozdiel medzi hi-tech a lepším základom, ktorý ale stále presahoval hranicu 1 000 €. V „realite života“ sa ale treba pozrieť trochu nižšie, preto si vo videu porovnáme 2 bicykle od výrobcu Marin. Konkrétne Bolinas Ridge 1 v hodnote cca 500 € a Bobcat Trail 5 za cca 1000 €. V rámci nich si ukážeme, čo všetko spraví rozdiel 500 €. Samozrejme, na trhu je množstvo modelov a niektoré už ponúkajú čisto zameranie na trail, teda výrazné rozdiely v geometrii, či inak ladené komponenty a teda rozdiely môžu byť vo výsledku oveľa väčšie.

Inak v rámci 2 porovnaní aj krásne vidno, aké rozdielne je ponímanie vlastností a komponentov, rovnako aj pohľad na „cyklistiku“ ako takú. Pretože, ak sa bavíme o drahých strojoch, tam rozdiel 500 € spraví v podstate malý detail, kľudne aj karbónové ramienko prehadzovačky, keramické ložiská, a pod. Pri nižšej cenovej hladine sú rozdiely vo funkčnosti doslova priepastné a viditeľné na prvý pohľad. Takže, ak spravíte zlý výber, môžete veľmi rýchlo naraziť na limit a následný „tuning“ na vyrovnanie rozdielov vás môže stáť oveľa viac.

A ešte niečo na odľahčenie. Skúste si vysloviť „Bolinas Ridge“ trochu rýchlejšie a dostanete spojenie, veľmi pripomínajúce tradičný problém začínajúceho cyklistu. Zrejme náhoda, ale možno v Kalifornii vyrobili špeciálny model pre slovenský trh...

Ak sa vám video páčilo, pozrite sa aj na ďalšie v našom playliste a nezabudnite nás podporiť svojím odberom.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Lacnejší vs. drahší bike – kde sú rozdiely?

Video: Lacnejší vs. drahší bike – kde sú rozdiely?

Medzi bicyklami sú v súčastnosti obrovské cenové rozdiely. No jedno je cenovka na pulte a druhé potom samotné vlastnosti v realite použitia, kde už neplatí tak jednoduchá priama úmera.
Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Mazanie, kolesá, pedále, plášte, sedlo, radenie… Nielen o týchto komponentoch bude reč, Tomáš, Cepo a Imro si vybrali svoje obľúbené kúsky, ktoré ich zaujali v sezóne 2023.
Čo nás naučila sezóna 2023? MTB, cesta, gravel a enduro

Čo nás naučila sezóna 2023? MTB, cesta, gravel a enduro

Stretne sa Cepo, Imro a Tomáš… To nie je začiatok vtipu, ale naše ohliadnutie za sezónou 2023.
keyboard_arrow_up