Medzi bicyklami sú v súčastnosti obrovské cenové rozdiely. No jedno je cenovka na pulte a druhé potom samotné vlastnosti v realite použitia, kde už neplatí tak jednoduchá priama úmera.

Tým, čo sa v cyklistike pohybujú už nejaký čas, môže prísť táto téma pomerne jasná, možno dokonca vtipná. Ale mnoho ľudí, ktorí s cyklistikou začali neskôr, prípadne sa nehrabú v katalógoch či komponentoch veľmi často, netuší, kde sú tie hlavné rozdiely a čo vlastne vytvára u bicyklov tie šialené cifry neraz atakujúce cenu auta.


Samotné porovnanie mi už neraz napadlo, keď som videl vedľa seba naše bicykle...teda ten, na ktorom jazdím a ten, na ktorom jazdí Lenka. Samozrejme jeden je celoodpružený a kto má oko, okamžite vidí rozdiel v určení a zameraní. No rozdiel v cene rozhodne nezodpovedá tomu, čo hovorí prvý pohľad, pretože aj cenovo dostupné bicykle už dnes rozhodne nevyzerajú ako nejaké „hrče“. Navyše stačí pár dobre zvolených komponentov a aj takýto bicykel sa dostane na ďalší level.

Vo videu si teda ukážeme, kde sú hlavné rozdiely medzi bicyklom, ktorého cena sa pohybuje okolo 1 400 € a takým, kde sa môže šplhať aj k sume 7 000 € a viac. Rovnako sa pozrieme na to, kde sa oplatí časom investovať, prípadne kde naopak veľmi netreba a na čo sa oplatí zamerať po kúpe nového biku.

A než sa do mňa pustíte, že prečo má moja žena ťažší bicykel, prípadne, že s ľahkým bicyklom to ide do kopca určite samé, potom odporúčam pozrieť jedno naše staršie porovnanie - teda „koľko spravia 2 kg v kopci“. Myslím, že sa celkom hodí na dotvorenie celkového obrazu, najmä ak vám ide v prvom rade o rekreačnú cyklistiku, kde toľko nejde o jazdné vlastnosti v náročnom, či technickom teréne. Pretože rozdiel 2 kg na biku vo výsledku robí doslova tisícky eur.

Ak sa vám video páčilo, pozrite sa aj na ďalšie v našom playliste a nezabudnite nás podporiť svojím odberom.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Ideálny čas na kúpu ebiku/biku - pred alebo po sezóne?

Video: Ideálny čas na kúpu ebiku/biku - pred alebo po sezóne?

Oplatí sa vybrať z toho, čo zostalo po sezóne, alebo je lepšie si počkať na nové modely?
Video: Bicykel 500 € vs. 1000 € - kde je rozdiel a oplatí sa priplatiť?

Video: Bicykel 500 € vs. 1000 € - kde je rozdiel a oplatí sa priplatiť?

Rozmýšľate nad novým horským bicyklom v dostupnej cenovej kategórii a neviete, či bude stačiť úplne základný model, alebo radšej trochu investovať?
Video: Odpovede na vaše časté otázky – komponenty, výbava, preferencie

Video: Odpovede na vaše časté otázky – komponenty, výbava, preferencie

Neraz ste mi písali otázky ohľadom preferencie komponentov či nastavenia bicykla. Tak som tie najčastejšie dal dokopy a skúsim na ne odpovedať.
keyboard_arrow_up