Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ – nečakaná bodka pod Gerlachom

Hovoríte si, že máte ešte chuť na nejakú peknú „bodku“ za sezónou, alebo si len chcete dať do tela pod dohľadom majestátnych štítov? Poteším vás.

Dalo by sa povedať, že už keď sme spravili video o stúpaní na Sliezsky dom pred 2 rokmi, začali sme sa spolu s manažérom hotela pohrávať s myšlienkou časovky. Skôr o obnove peknej myšlienky, pretože sa tu predtým pravidelne do roku 2017 konalo podujatie s názvom Sliezsky vrchár. Lenže ako vieme, prišiel Covid a rôzne obmedzenia. A kto už niečo organizoval vie, že ďalším faktorom sú povolenia a najmä, ak sa bavíme o TANAPE. V podstate na úplne poslednú možnú chvíľu sa všetko „odkleplo" a vďaka tomu vás môžem teraz pozvať v štýle „last call“. Niekedy môžu byť tie najlepšie veci nečakané, no nie?

Zrejme vám už je jasné, čo bude základom – v prvom rade krásny kopec, ale rovnako panorámy Vysokých Tatier. Verte mi, dostávajú iný rozmer, keď si v kopci prišliapnete a hore sa chvíľu vydýchate...následne chutia akosi viac. Viem, o čom hovorím, podobne sa snažím sprostredkovať zážitok aj v našej sérii najkrajších stúpaní. Samotné parametre aj všetko ostatné nájdete podrobne spracované v spomínanom videu nižšie alebo článku.


V rámci obmedzení, ktoré som naznačil v úvode, je aj podmienka počtu štartujúcich. Aby sme mohli udržať štartovné na rozumnej hladine, je maximálny počet na hodnote 100. Rovno dodám, že ak máte chuť a v sobotu čas, neváhajte. Registrácia je spustená a nájdete ju v našom kalendári.

Ako pozerám, lokálna legenda Janči Halik je už registrovaný a povedal, že bude pekne. Jeho názor podporuje aj dlhodobá predpoveď ale keby nie, viete kde sa sťažovať.

Keďže bol limit počtu štartujúcich stanovený na 100,
Alebo nemusíte riešiť žiadne „bodky“ a prídite len pojazdiť a dať si do tela pod Gerlach.
nezaviedli sme X rôznych kategórií. Samozrejme, majú základné rozdelenie, ale nerozlišujeme cestné/horské/gravel bicykle. Cesta hore je strmá (priemer 10 %) a v strednej časti rozbitá. Ak chcete atakovať rekordy, voľba je jasná, no inak má všetko svoje plus aj mínus. Napríklad rozdiely v bikoch sa nerobili ani na nedávnej časovke na Smrekovicu, kde mi Glevo „naložil" pomaly 3 minúty aj na horskom. Jednoducho ma sklon a moje prevody na „žiletke“ dostali. Koniec koncov, porovnanie cestného a MTB v kopci nájdete spracované samostatne v nedávnom článku, kto by chcel viac detailov. Vítaný je hocijaký bicykel ale s jednou podmienkou – musí byť 100 % na váš pohon, takže žiadne ebiky. Veď uznajte, že to trochu popiera zmysel časovky do kopca.


Nechajme ale teraz samotné „pretekanie“, pretože nám nejde len o to, aby ste prišli a riešili sekundy. Skôr je cieľom stráviť čas s podobne naladenými ľuďmi v krásnom prostredí s čerešničkou v podobe Sliezskeho domu - takže nevyjdete na bohom zabudnuté miesto. Môžete si nechať vyviezť veci hore, aby vám nebolo chladno, v kľude sa prezliecť v priestoroch hotela (spoločenská miestnosť na 2. poschodí), dať si kávičku, či užiť pripravenú klobásku s výhľadom. Tu sa bude konať aj vyhlásenie, pre najlepších máme ceny, ktoré poskytol MTBIKER, Sloger a Sliezsky dom a dočkáte sa aj menšej tomboly, aby mali šancu aj tí, čo sa cestou hore viac kochajú.


Doplním ešte jednu praktickú vec – parkovanie. Nečakajte, že bude v Tatranskej Polianke na parkovisku kopec miesta. Hotel je plný a samozrejme Tatry lákajú množstvo turistov a pod. Ideálne bude zaparkovať niekde ďalej a na štart prísť s bicyklom a spomínanými vecami v batohu, ktoré si chcete vziať hore. Keby je na mne a nepodieľam sa aj na organizácii, nechám auto napríklad niekde v Poprade, či Svite a časovku si pridám do výletu...nie je nič lepšie, ako sa pred kopcom trochu rozjazdiť, no nie?


Termín 29. 10. sme nakoniec zvolili aj v rámci iného projektu – LAJF festival horských filmov. Ten začína v priestoroch Sliezskeho domu o 15:00 a online lístky sú už vypredané. No na mieste bude k dispozícii ešte 20 kúskov, kto by mal záujem. V tom prípade nezabudnite prihodiť do batohu aj svetlá! My ho budeme začínať jedným naším filmom, ale ten už ste ako cyklisti na YT určite videli. No je tam veľa zaujímavých hostí v rámci lezenia, behu, či skialpinizmu...

Myslím, že všetko bolo povedané, detaily nájdete v spomínaných propozíciách. Ak ste si hovorili, že máte chuť ešte na peknú bodku ale nebolo kedy, je tu nová príležitosť. Alebo nemusíte riešiť žiadne „bodky“ a prídite len pojazdiť a dať si do tela pod Gerlach.
Zdroj fotografií: archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?

MTBIKER Sliezsky kráľ 2022

calendar_today 29.10.2022
label Časovka
place Tatranská Polianka (Slovensko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER Sliezsky kráľ – vrchol sezóny je už v júni

MTBIKER Sliezsky kráľ – vrchol sezóny je už v júni

Žiadny BIKE Transalp, Salzkammergut Trophy alebo „majstrák“, vrchol sezóny bude pod Gerlachovským štítom.
Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
MTBIKER Sliezsky kráľ 2022 – nečakaný vrchol sezóny

MTBIKER Sliezsky kráľ 2022 – nečakaný vrchol sezóny

Prekonanie rekordu ale aj výborná atmosféra a nové skúsenosti. Ako vyzeralo podujatie, ktoré sa nám podarilo zorganizovať doslova na poslednú chvíľu pod dohľadom tatranských štítov?
keyboard_arrow_up