Čo nerobiť pri jazde na ebiku alebo ako lepšie zapadnúť medzi cyklistov

Skúsil som si položiť otázku, prečo sú elektrobicykle a ich majitelia občas trochu „tŕňom v oku“ pre skúsených cyklistov. Nakoniec sa možno jedná len o pár vecí, ktoré môžu pomôcť lepšie zapadnúť...

Toto video nemá vôbec v pláne rozpútať nejaký „flame“, aj keď bude zrejme skúškou, či sa vieme pozrieť na veci viac s humorom. Ebiky sú stále o tom, že majú svojich verných fanúšikov a rovmako veľkých odporcov. Koniec koncov, asi nie je momentálne v cyklistike téma, ktorá dokáže víriť vody viac, ako práve ebiky, ich význam, pre a proti, preteky atď. A je rovnako jasné, že tu s nami už zostanú a rozhodne ich nebude ubúdať, práve naopak – príkladom sú aj značky, ktoré sa v rámci inovácií vo veľkom sústredia práve na elektrobicykle. Keď sa pozrieme na pomer a jeho zmeny, ľudí na nich bude stále pribúdať a vo výsledku je fuk, kto má aké dôvody. Jednoducho tu budú, bude ich viac a hotovo.

Na druhej strane prinášajú aj množstvo výhod. Dokážu vytiahnuť na vzduch ľudí, ktorí by si inak možno kúpili moped, alebo nebodaj terénnu motorku. Možno ich nakoniec jazdenie pohltí a budú jazdiť na klasickom bicykli. O starších ani nehovoriac, človek má radosť, keď ich vidí, ako si užívajú pohyb a sú vonku. „Enduristi“ sa nemusia vyvážať hore autami, keď chcú trail pootáčať viackrát alebo idú neskoro po práci. Sú prínosom pre dochádzanie do práce, vedia vyrovnať kondíciu v kopcoch a priniesť vytúžený „pokoj" do rodiny nadšeného súťaživého cyklistu. Ja som dokonale pochopil ich význam a zmysel, keď Lenka čakala mladého a stále sme dokázali spolu chodiť na výlety...a na nich som si ešte dobre potrénoval. Vrcholom bol asi spoločný výjazd na Grossglockner aj s Jančim a Zuzkou.


Veď sme si dali potom aj jeden „battle“, alebo inak povedané súboj s vlatnou ženou, kde sme skúsili naše zážitky sprostredkovať.

No keď sa na ne pozriem z hľadiska pracovného, bez nich by sme jednoducho nedokázali priniesť obsah priamo z terénu...či už sa bavíme o stúpaniach, výzvach, epických trasách atď., kde pekné zábery na kameru vytvoria úplne iný celok.


Dôvodov sa nájde mnoho, dal som zopár, ktoré mi napadli ako prvé a sú mi pomerne blízke. Preto, keď sme boli s Adamom točiť, spravili sme videjko práve na danú tému. Snažil som vystihnúť a konkretizovať veci, pre ktoré občas v duchu pokrútim nad ebikami hlavou. Čo totiž odlišuje dlhoročných fanúšikov cyklistiky je častokrát schopnosť okamžite vnímať detaily...napríklad už od pohľadu viete, o aký stroj sa jedná a rovnako vám do oka udrú veci ako nesprávny posed, kadencia atď.


Je mi úplne jasné, že za mnohé veci, ktoré spomínam, nemôžu elektrobicykle ako také, ale jedná sa o prenesený význam. Rovnako mnohé „body“ platia aj pre klasické bicykle a cyklistov, no práve príchod elektrického pohonu priniesol ich častý výskyt. Ak jazdíte na ebiku, dajte kľudne vedieť, či sa vám niečo z toho prihodilo, či ste sa na niečom po čase poučili. Koniec koncov, každý si môžeme šliapať, ako chceme, takže rovnako sa dá len mávnuť rukov a ísť ďalej.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Zjazdovať na ECO, TRAIL alebo BOOST? - škola jazdy pre ebikerov

Video: Zjazdovať na ECO, TRAIL alebo BOOST? - škola jazdy pre ebikerov

Ako zjazdovať na elektrobicykli so zapnutým motorom? Aký stupeň pomoci je najlepší?
Video: Existuje dokonalá stopa? - škola jazdy pre ebikerov

Video: Existuje dokonalá stopa? - škola jazdy pre ebikerov

Jedno miesto a rôzne spôsoby, ako sa dá prejsť. Je najkratšia stopa najlepšia, alebo tá najrýchlejšia? Prečo záleží aj na ebiku a technike jazdca?
Video: Čo zvládne roboticky zváraný Kellys Theos R50?

Video: Čo zvládne roboticky zváraný Kellys Theos R50?

Slovenský výrobca bicyklov Kellys prišiel v tejto sezóne 2023 s novinkou – Theos R50. Nový elektrobicykel si užije najmä táto skupina jazdcov.
keyboard_arrow_up