Rasťo Baránek – vytúžený titul, nové skúsenosti, šialené MS v Les Gets

Po skvelom 19. mieste na MS v roku 2021 boli očakávania do novej sezóny pre jazdca z Kellys Factory Teamu a nášho top zjazdára opäť o niečo vyššie. Niečo sa podarilo, niečo nie, no hlavne pribudli ďalšie skúsenosti a zážitky.

Čo sa týka cyklistiky a najmä tej horskej, nemáme u nás veľa ľudí, ktorí by sa pravidelne porovnávali aj so svetovou špičkou. V rámci kategórie XC/maratón máme Tomáša Višňovského, s ktorým tu nájdete viacero obsahu, no a v rámci technických disciplín je najvýraznejším menom Rasťo Baránek. S ním som v podstate začal tiež „písať“ taký dlhodobejší príbeh v rámci obsahu. Už to pred pár rokmi vyzeralo, že Rasťo s pretekaním na top úrovni skončí, no práve tvorba videí, či sociálne siete mu umožnili ďalej trénovať a jazdiť so svetovou špičkou, o čom sme sa rozprávali popri jazdení na jeho domácich trailoch. Na Majstrovstvách sveta 2021 vo Val di Sole sa mu podarilo následne zajazdiť 19. miesto, čo bol naozaj skvelý výsledok v rámci slovenského zjazdu a dôkaz, že snaha a investovaná energia má svoj zmysel. Celkovo bola sezóna 2021 veľmi pestrá a pozreli sme sa na ňu počas spoločného výjazdu na trailoch, ktoré mám za domom zase ja.

Samozrejme, očakávania do sezóny 2022 boli opäť o niečo vyššie, najmä vzhľadom na výsledok z MS. Ale zjazd je veľmi „vrtkavá“ disciplína s množstvom faktorov, kde rozhodujú sekundy a najmä, keď chcete jazdiť s najlepšími na svete. Vyrovnať sa treba nielen s talentom súperov, ale veľkú úlohu zohráva dobrý tím, nastavenie bicykla a množstvo vecí okolo. Aj keď nie všetko vyšlo, titul majstra Slovenska v elite, ktorý už roky unikal (často len o stotiny), sa Rasťovi konečne podaril a doslova mu tak spadol kameň zo srdca...

S Rasťom sa mi ale veľmi dobre rozpráva a máme k sebe blízko aj vďaka tvorbe obsahu. Predsa len robiť niečo podobné dlhodobo má svoje špecifiká, ktoré človek postupne odhaľuje. Tiež si trochu robíme žarty z trendov na sociálnych sieťach a pod. a najako podobne/spontánne vznikla aj tá titulná foto.

V rámci týchto rozhovorov mi napadlo hodiť sem do článku aj stručný obsah, aby ste vedeli, čo vás čaká. V rozhovore teda nájdete:

  • Príprava na 2022
  • Dojmy zo svetového pohára
  • Točenie videí a skĺbenie s pretekaním
  • Európsky pohár
  • Prečo je dobrý tím kľúčový
  • Zranenie a titul majstra Slovenska
  • Zážitky z majstrovstiev sveta v Les Gets


A samozrejme ho nájdete spracovaný aj ako podcast, komu táto forma vyhovuje o niečo viac:


Počas našej návštevy sme nelenili a máme ešte jeden rozhovor, kde sme sa pozreli na vývoj v zjazde za posledné roky, alebo inak „trendy“. To samozrejme s menším odstupom, nech je obsah pestrý.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Video: Lepší v endure vďaka gravelu a ebiku - majster Slovenska Samo Paučin

Video: Lepší v endure vďaka gravelu a ebiku - majster Slovenska Samo Paučin

Keď si kupoval prvé CTM, netušil, že raz bude ich jazdcom. Aká bola Samova cesta k titulu v roku 2022 a čo netradičné využíva v príprave?
Na trailoch s Rasťom Baránkom – rozhovor aj poriadny výjazd

Na trailoch s Rasťom Baránkom – rozhovor aj poriadny výjazd

Vzal som 19. muža z MS vo Val di Sole, vytiahol ho trochu z komfortnej zóny a ukázal mu iné traily, ako väčšinou jazdí. A popritom sa pozrieme na jeho tréning, enduro bike Kellys Swag a tiež úspešnú sezónu.
keyboard_arrow_up