E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy

Elektromobilita sa aj v cyklistickom svete hlási o slovo a značka Ghost ju ochotne vypočula. Pre rok 2023 si prichystali niekoľko kolekcií elektrobicyklov s rôznym využitím.

Či už plánujete používať e-bike na výlety do prírody s rodinou, preplietanie sa trailami, či rýchle zjazdy, vďaka spojeniu pohodlnej SuperFit® geometrie inšpirovanej klasickými modelmi a objemných batérií si vždy prídete na svoje. Ghost v tomto stavil na istotu a gro jeho elektrických jednotiek dodáva overená značka Bosch, ktorá na poli e-bikov zďaleka nie je nováčikom.

E-Teru

Modelový rad E-Teru predstavuje hardtail e-biky, s ktorými sa netreba báť skúsiť ako lesné cesty, tak aj jednoduché traily. Zdvihy v rozmedzí 100 až 120 mm podľa stupňa výbavy ochotne vyžehlia všetky nerovnosti, ktoré prídu pod kolesá. Istotu v zákrutách dodajú široké plášte a o brzdný účinok sa starajú 180 mm, v prípade výbav Advanced a Pro dokonca až 203 mm kotúče.

Čo sa pohonu týka, ako stúpa výbava, nájdeme tu pestrosť od 9-rýchlostného radenia pri modeli Essential až po 12-rýchlostné pri výbave Pro. Samozrejmosťou je interné vedenie všetkej kabeláže rámom, ktoré ju chráni pred poškodením. Ako pomocník slúži motor Bosch Performance Line spolu s 500 Wh batériou v prípade výbavy Essential a v prípade výbavy Universal 630 Wh a od výbavy Advanced až 750 Wh batériou.

ghost ebike 2023ghost ebike 2023

Zaujímavosťou je najmä výbava EQ, pri ktorej k danému stupňu dostanete zadný nosič, svetlá a blatníky a viacdenné dobrodružstvo môže začať. Tu môžete očakávať nižšie zdvihy a takisto užšie plášte, keďže každá ušetrená watthodina sa počíta.

ghost ebike 2023
Nezabudlo sa, samozrejme, ani na dámy a v prípade každej výbavy nájdeme v ponuke model s označením „ladies“, ktorý sa vyznačuje nižším „slopingom" hornej rámovej rúry, či s označením „low“, ktorý disponuje iba spodnou rámovou rúrou. Cena pri tomto modelovom rade začína na 2 699 € a kompletnú ponuku nájdete na stránke výrobcu.

ghost ebike 2023

E-ASX

Dostávame sa do kategórie „fullov“ a veľkých zdvihov – „ASXku“ predsa nesmie stáť v ceste žiadna terénna nerovnosť. V rámci tohto modelového radu nájdeme trailové modely so zdvihmi 130/130 mm a all-mountain modely na zdvihoch 160/160 mm. Oproti minulému roku nastali zmeny najmä na tom lacnejšom „konci“ modelového radu, teda vo výbavách Essential a Universal. Určenie do náročných podmienok potvrdzujú veľké 203 mm kotúče, s výnimkou trailovej výbavy Essential, ktorá je vybavená 11-rýchlostným radením, tu nájdeme výlučne 12-rýchlostné modely.

E-ASX 130 EssentialE-ASX 130 Universal

K jednoduchšiemu prekonávaniu koreňov a skál, k lepšej obratnosti, no zároveň stabilite napomôže „mullet" kombinácia 29 “ a 27,5 +“ kolesa, ktorá ide ruka v ruke s objemnou 625, resp. 750 Wh batériou a najvýkonnejším motorom Bosch Performance CX. Nespornou výhodou je možnosť rôznych nastavení motora s názvom Bosch Smart System prostredníctvom mobilnej aplikácie.

All-mountain verzia na vyšších zdvihoch je už od výbavy Essential vybavená teleskopickou sedlovkou s rôznym zdvihom podľa veľkosti rámu, ktorá spolu s hornou rámovou rúrou s výrazným „slopingom" zaručuje výbornú ovládateľnosť bicykla. Cena tohto modelového radu štartuje na 4 499 € a všetky modely nájdete na stránke výrobcu.

E-ASX 160 EssentialE-ASX 160 Universal

E-Riot

E-biky modelového radu E-Riot so sebou nesú jasné posolstvo: „Ať to lítá.“ Či už zvolíte trail, all mountain či enduro model, všetky spája overená SuperFit® geometria a vycibrené Traction Link® tlmenie. To vám zaručí nielen vyššiu stabilitu v zjazdoch, ale aj lepšiu efektivitu pri výšľapoch. Obrovská 625 Wh, prípadne 750 Wh baterka zaručí, že sa v teréne zabavíte skutočne dlho. Pri voľbe pohonu v Ghoste stavili na Sram SX, v niektorých prípadoch aj na kombináciu komponentov Shimano XT a SLX.

TR EssentialAM Universal

Zdvihy tlmenia sa menia podľa toho, na čo je e-bike určený – začíname na 150/140 mm pri verzii trail, pokračujeme cez 160/160 mm pri verzii all-mountain a končíme pri 170/160 mm pri verzii enduro. Všetky spája fakt, že je na nich osadená teleskopická sedlovka, nevyhnutný komponent pre zábavnú jazdu v teréne. V priereze týmto modelovým radom nás novoty potešia v podobe výbavy Trail Essential, AM Universal a EN Full Party.

Nech si už vyberiete ten či onen model, zábava v zjazde vás isto neminie. Štartovacia cena je 4 899 € a na stránke výrobcu nájdete pekne spolu trail modely, all-mountain modely a rovnako tak aj enduro modely.

EN Full Party

Ghost Riot Path

Novým hráčom medzi full e-bikmi Ghost je modelový rad Riot Path. Patrí medzi takzvané hybridné e-biky, ktoré sú akýmsi medzistupňom medzi klasickými bicyklami a e-bikami. Ponúkajú síce o niečo menej výkonnú batériu, no na oplátku čistejší vzhľad. Dostanete ich v troch stupňoch výbavy – Advanced, Full Party a LTD. Všetky tri spája motor Fazua Motor Ride 60, ktorý aj po prekročení 25 km/h redukuje svoj odpor a nie je problémom ešte viac prišliapnuť do pedálov. Všetky tri majú karbónový rám, vylepšenú kinematiku odpruženia a teleskopickú sedlovku Eightpins.

Riot Path AdvancedRiot Path Full Party

Rozdiely medzi výbavami prichádzajú najmä na poli odpruženia a radenia. Najmenší zdvih ponúka za účelom zníženia hmotnosti výbava LTD (150/140 mm), ostatné dve ich majú zdvihnuté na 160/140 mm a o toto všetko sa stará FOX. Na druhej strane, radenie sa posúva od XT pri Advanced k XTR-ku pri výbave Full Party a LTD.

Najviac na hmotnosť hrá práve posledný menovaný stupeň výbavy. Ghost tu osadil dokonca aj karbónové kolesá DT Swiss XMC 1200. Navyše, výbava Full Party aj LTD má už v základe obutie upravené na bezdušové vyhotovenie vrátane „insertu" od Pepis. Cena štartuje na 7 499 € a všetky spolu ich nájdete na stránke výrobcu.

Riot Path LTD
E-biky robia cyklistiku dostupnejšiu masám a aj vďaka Ghostu môžete jej čaro (znovu)objaviť aj vy. Ponuku e-bikov značky Ghost nájdete aj na našom MTBIKER shope.

Zdroj fotografií: ghost-bikes.com
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Hardtail e-biky na objavovanie nových lokalít PR článok

Hardtail e-biky na objavovanie nových lokalít

Elektrobicykle si počas posledných rokov získavajú čoraz väčšiu popularitu. Lákajú k cyklistike stále viac ľudí a vďaka ich pomoci sa dá za deň objaviť aj omnoho viac zaujímavých miest.
Predstavenie: Marin Rift Zone E - zábava na prvom mieste PR článok

Predstavenie: Marin Rift Zone E - zábava na prvom mieste

E-bikov je dnes na trhu nepreberné množstvo. Nový Rift Zone E má však niečo, čo konkurencia dlhodobo ignoruje.
Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách PR článok

Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách

Bicykle Ghost sú už roky zárukou a zrkadlom nemeckej kvality a precíznej práce. Pre sezónu 2023 si prichystali najmä nové „fully“ a dobrodružné gravel bicykle.
keyboard_arrow_up