Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc obsadil v mestskom zjazde v čilskom Valparaise konečné druhé miesto. Dvadsaťdeväťročného Pezinčana predstihol iba domáci pretekár Mauricio Acuňa. Polc predchádzajúce dva ročníky tohto podujatia vyhral. Video

Bol to uz moj treti rok, co som do Cile zavital a na konte mal 2 vitazstva. Citil som sa naozaj dobre. Trat plna krkolomnych usekov mi sedela a hladal som miesta, kde byt rychlejsi ako orstatni rideri.
Prislo to jaj z juznej ameriky ( Colombia, Ekvador, Chile, Brazil, Argentina) a takisto legenga Cedric Gracia z Francuzska a zopar dalsich riderov Kanady a USA.
Toto man naznacovalo super pretek a tak aj bolo.

‚Den pred pretekom som dostal novy carbonovy bike od americkej znacky Evil. Geometria ostala zachovana no stale su tam male rozdiely. Jazdilo sa mi s nim super, no bude to chciet viacej casu si na to zvyknut a hlavne vytlacit z neho maximum... velmi sa na totesim, je to krasavec.‘

Na 2km dlhej trati bolo kopec skokov, schodov, wallride, useky na hline no hlavne 15.000 divakov sialene povzbudzujucich po celej dlzke celej trate!
Opat neskutocny zazitok. Musim povedat, ze trat vo Valparaise je moja oblubena no v mojej finalovej jazde some nebol moc stastny. Pri jednom skoku vo vrchnej casti na rozhodilo, pri dopade som musel zabrzdit a vratit sa spat do stopy, to ma stalo kopec casu a aj vitazstvo.
Stale sice super druhe miesto na podiu, no nebola to ta jazda aku som chcel.
Nepodarilo sa mi tak naplnit moje ocakavania a hlavne dat to tam do tretice, hehe

Nie som ale sklmany... viem za buduci rok to pojde!

Trosku este kukneme krneval v RIO DE JANEIRO a coskoro sa vidime na Slovensku!




Valparaiso Cerro Urbano Abajo 2012 DH Urbano - výsledky: 1. Mauricio Acuňa (Čile) 2:38,35 min, 2. FILIP POLC (SR) 2:39,06, 3. Cédric Gracia (Fr.) 2:40,74

[Foto na úvode: Filip Polc]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Sagan vybojoval 2. miesto na 6. etape Tirreno-Adriatico, ale veľmi mu do reči nebolo

Video: Sagan vybojoval 2. miesto na 6. etape Tirreno-Adriatico, ale veľmi mu do reči nebolo

"Nie je veľmi o čom rozprávať. Gaviria bol silnejší. To je všetko," povedal Sagan v mixzóne po pretekoch.
Video: Peter Sagan vyhral aj 5. etapu na Tirreno-Adriatico

Video: Peter Sagan vyhral aj 5. etapu na Tirreno-Adriatico

"Bolo to bláznivé, jazdilo sa, ako keby už nemal nastať zajtrajšok. Pelotón išiel veľmi rýchlo. Mám veľkú radosť z dnešného víťazstva," uviedol Sagan v cieli.
Video: Peter Sagan a jeho víťazný finiš v 3. etape na Tirreno-Adriatico

Video: Peter Sagan a jeho víťazný finiš v 3. etape na Tirreno-Adriatico

"Nikdy neviete, čo sa môže stať. Dnes celkom fúkalo, každý sa toho obával, ale napokon sa nič nestalo." povedal Peter Sagan do mikrofónu Eurosportu.
keyboard_arrow_up