Preteky Okolo Flámska (256,9 km) na severe Belgicka znova priniesli neuveriteľnú drámu, viacero pádov, množstvo únikov, atakov, 16 kopcov a veľa nervozity. Z víťazstva sa napokon radoval najväčší favorit a domáci pretekár Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep), druhý skončil Talian Filippo Pozzato (Farnese Vini - Selle Italia) a tretí rovnako Talian Alessandro Ballan (BMC Racing). Slovenský cyklista Peter Sagan zašiel dnes výborne a obsadil napokon skvelé 5. miesto so stratou 38 sekúnd na víťaza.

Už po 100 km sa utrhlo skupina pätnástich jazdcov, ktorá mala náskok takmer päť minút, ale pelotón ich neskôr pohltil. Rozhodujúci bol únik trojlčennej skupinky (Boonen, Ballan, Pozzato) asi pätnásť kilometrov pred cieľom, ktorý sa rozhodol prenasledovať osamotený slovensky pretekár Sagan, ale 6 km pred cieľom si počkal napokon na pelotón a páskou prešiel na výbornom piatom mieste. V rebríčku UCI so 179 bodmi poskočil Peter Sagan na fantastické 4. miesto!
,,Piate miesto je fantastické, pretože preteky boli skutočne námahavé a veľmi náročné. Málokto však vie, že som mal počas pretekov veľa smoly, čo ma rozhodne pripravilo o lepší výsledok,“ vyznal sa nám hneď na úvod slovenský špičkový cyklista Peter Sagan bezprostredne po pretekoch Okolo Flámska. ,,Prečo smola? Najskôr po 95 kilometri sa mi na kockách skrížil prehadzovač, tak som menil hneď nový bicykel. Lenže asi po desiatich kilometrov mi na ňom praskla pružina na brzde. Musel som zastať a čakať na naše auto, avšak nemali ďalší bicykel, tak mi to mechanik dočasne opravil a po ďalšom úseku mi už pripravili môj pôvodný bicykel. Tieto momenty, státia, doskakovanie pelotónu, ktoré sa udiali do 150 kilometra úseku pretekov, ma stáli enormné množstva síl. Potom už bicykel poslúchal. Ale prišli iné veci, pretože tie úzke uličky boli náročné a zaregistroval som viacero pádov, dokonca olympijský víťaz Cancellara mal dosť nepríjemný pád a nedokončil preteky...“ V samotnom závere ste nechýbali na špici pelotónu – ako to vyzeralo posledné kilometre? ,,V závere bol pelotón rozťahaný, mňa ešte zabrzdili na kopci Paterberg, keď tam bol pád, jeden z jazdcov zavadil o reklamný mantinel a kým som sa predral z posledného miesta znova dopredu, opäť ma to stále veľa síl... V poslednom kopci Kwaremont ma utrhol trojlístok Boonen, Ballan, Pozzato, nevládal som zachytiť ich nástup, potom som ešte skúsil sám zaútočiť a dobehnúť ich, ale fúkal dosť nepríjemný bočný vietor, tak som radšej počkal skupinu. Napokon som finišoval na peknom piatom mieste, z ktorého mám radosť a hlavne, že som došiel. Opakujem však, keby som nemal toľko smoly, čo ma stalo veľa síl v dobiehaní, mohol som v závere bojovať o prvý flek s Boonenom...,“ dodal 22-ročný slovenský cyklista Peter Sagan, ktorý sa najbližšie predstaví 11. apríla znova v Belgicku na pretekoch Freccia del Brabante.

Informoval manažér Jozef Korbel


Výsledky – Okolo Flámska: 1. Tom Boonen (Bel) Omega Pharma – Quickstep, 2. Filippo Pozzato (Ita) Farnese Vini - Selle Italia, 3. Alessandro Ballan (Ita) BMC Racing 0:00:01, 4. Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing 0:00:38, 5. PETER SAGAN (Svk) Liquigas-Cannondale, 6. Niki Terpstra (Ned) Omega Pharma – Quickstep.

[Foto na úvode: Facebook - Peter Sagan]

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Video: Prečo úspešní ľudia športujú? Naše firmy, ktoré vedú majitelia cyklisti

Video: Prečo úspešní ľudia športujú? Naše firmy, ktoré vedú majitelia cyklisti

Veľa majiteľov úspešných firiem aj športuje. Ako to majú páni stojaci za firmami Martinus, Isadore, Pixel Federation a MTBIKER.sk?
Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Pre koho má voskovanie reťaze zmysel a aké sú jeho výhody a nevýhody? Hodiť sa budú aj dlhodobé skúsenosti s voskom od značky Rex.
keyboard_arrow_up