3B- Brazília, Bolívia, Bulharsko. Nezastaviteľný Polcster sa po nedávnom úspechu na Red Bull Descenso del Condor presunul do bulharského hlavného mesta kde RedBull organizoval ďalšiu výnimočnú akciu. Tentokrát sa jazdci presunuli pod strechu a to rovno do národného kultúrneho paláca.

S množstvom schodov, skokov a iných prekážok sa zo 60 jazdcov vysporiadal najrýchlejšie Filip Polc pred ďalším slovákom Lukášom Učňom. Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc ukončil sezónu 2012 víťazstvom v mestskom zjazde v bulharskej Sofii. Tridsaťročný Pezinčan triumfoval v Národnom paláci kultúry, keď trať z 8. poschodia na prízemie absolvoval za 1:12 min. Na druhom mieste skončil s odstupom takmer jednej sekundy ďalší Slovák Lukáš Učeň, na treťom mieste klasifikovali Slovinca Mihu Halzera. "Od prvého momentu som bol ohúrený. Jazdiť v Národnom kultúrnom paláci bolo niečo neuveriteľné. Bol to špeciálny moment pre všetkých zúčastnených jazdcov. Na veľkej rampe na ôsmom poschodí sme získali výbornú rýchlosť do mnohých schodov, skokov, starých eskalátorov, bubnov a iných nerovností. Myslím si, že nie je veľa miest, na ktorých by som mal taký jedinečný pocit z jazdenia, kde môžem míňať poschodia a opustiť budovu rýchlejšie, ako keby som sa viezol výťahom. Šesťdesiat jazdcov zo šiestich krajín malo šancu bojovať v kvalifikácii o postup do 30-členného finále. Bolo nesmierne ťažké nájsť správnu rýchlosť v klzkých rohoch a prejsť cez prekážky čo najrýchlejšie. Moja finálová jazda bola dosť dobrá. Išiel som svoju líniu a šliapal do pedálov najviac, ako sa dalo. Vo finále som v porovnaní s kvalifikáciou ešte zrýchlil. Bolo neuveriteľné dostať sa na posledný vonkajší skok medzi dav divákov,“ uviedol Filip Polc, ktorý dosiahol víťazstvá v troch ostatných pretekoch v sezóne 2012 - v Brazílii, Bolívii aj Bulharsku.

Ride The Palace from hedited on Vimeo.

report_problem Našiel si v texte chybu?
mathosh 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Mazanie, kolesá, pedále, plášte, sedlo, radenie… Nielen o týchto komponentoch bude reč, Tomáš, Cepo a Imro si vybrali svoje obľúbené kúsky, ktoré ich zaujali v sezóne 2023.
Video: Koľko dostane amatér od profíka? Trail na ebiku

Video: Koľko dostane amatér od profíka? Trail na ebiku

O koľko bude rýchlejší profesionál od amatéra v zjazde? Kde bežný biker stráca?
keyboard_arrow_up