Slovenský cyklista Peter Sagan dosiahol svoje tretie tohtoročné víťazstvo, keď sa presadil v koncovke na štvrtkových jednorazových pretekoch GP di Camaiore v Taliansku. V záverečnom súboji zdolal Talianov Diega Ulissiho a Rinalda Nocentiniho.

V závere jazdila v popredí dvanásťčlenná skupina, skvelí vrchári Vicenzo Nibali, Michele Scarponi a Denis Meňšov sa však v kopcovitom teréne nedokázali zbaviť Sagana, ktorý v závere predviedol svoje kvality. Pre Slováka to bol prvý štart po zápale priedušiek na pretekoch Okolo Ománu, na ktorých pred ochorením triumfoval vo dvoch etapách. "Začiatok pretekov sa išiel po rovine, potom nasledovalo šesť okruhov, kde bol štvorkilometrový kopec. Od úvodu ušla skupinka piatich jazdcov, medzi ktorými bol aj tímový kolega Stefano Agostini, čo bolo pre nás výhodou. Ťahať museli iné tímy, usilovali sa najmä jazdci z Astany. Musím povedať, že posledné okruhy sa išli dosť rýchlo a tempo sa postupne zrýchľovalo. V poslednom kole sme ich dobehli a v závere sa potom utvorila väčšia skupina, kde skúšali nastúpiť Nibali, či Scarponi, ale "zišli" sme ich. Rozhodnutie prišlo v samom závere, kde mi výdatne pomáhal Moreno Moser, najmä posledné tri kilometre. Keby nebolo jeho, veru neviem, ako by to dopadlo. V závere mi to skvele rozbehol a posledných dvesto metrov som potom nastúpil do špurtu. Som veľmi rád, že som zvíťazil," sprostredkoval slová 23-ročného slovenského cyklistu Petra Sagana mediálny manažér Jozef .

Dvadsaťtriročný rodák zo Žiliny sa po GP di Camaiore predstaví v sobotu na podujatí Strade Bianche a v nedeľu na nových pretekoch Roma Maxima v Ríme. Od 6. marca ho čaká premiérová tohtoročná účasť na podujatí WorldTour, keď sa zúčastní na Tirreno - Adriatico.

Výsledky:

GP Camaiore (183km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 4:17:34 h, 2. Diego Ulisse (Tal.) Lampre Merida, 3. Rinaldo Nocentini (Tal.) AG2R La Mondiale, 4. Matthew Busche (USA) RadioShack Leopard, 5. Mauro Santanbrogio (Tal.) Vini Fantini-Selle Italia, 6. Miguel Ángel Rubiano (Kol.) Androni Giocattoli - všetci rovnaký čas ako víťaz

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Video: Svetová vedkyňa je aj cyklistka - Dominika Fričová

Video: Svetová vedkyňa je aj cyklistka - Dominika Fričová

Ako spomína úspešná slovenská vedkyňa na svoje nedávne začiatky s cyklistikou? Ako vyzerá cesta z Bratislavy na obľúbený kopec Braunsberg?
Video: Ako zabaliť bicykel, aby prežil aj lietadlo?

Video: Ako zabaliť bicykel, aby prežil aj lietadlo?

Koľko reálne trvá zbalenie bicykla do prepravnej tašky a ako je v nej chránený? Aký je rozdiel oproti kartónovej krabici alebo prepravnému kufru?
keyboard_arrow_up