Slovenský cyklista Peter Sagan bude patriť medzi favoritov prvej veľkej klasiky sezóny Miláno - San Remo. Preteky s podtitulom La Primavera sa uskutočnia v nedeľu 17. marca. Dvadsaťtriročný Slovák ukázal dobrú formu na Tirreno - Adriatico, kde vyhral dve etapy a vďaka aktivite v úniku pomohol bývalému kolegovi z Liquigasu Vincenzovi Nibalimu k celkovému prvenstvu.

Jazdcovi tímu Cannondale zvýšilo sebavedomie aj víťazstvo v jednej z etáp na Tirrene, v ktorej zdolal výborného špurtéra Marka Cavendisha. "Myslím si, že v nedeľu bude jazdiť tím pre mňa. Ak by sa preteky akokoľvek zvrtli, potom máme v zálohe Morena Mosera. Môžem preto jazdiť pokojnejšie a istejšie," povedal Sagan.

Prvé preteky z piatich "monumentov" sa väčšinou lámu v posledných stúpaniach, keď už jazdcom dochádzajú sily. Rozhodujúce úniky sa rodia na Cipresse, čo je predposledný vrchol na trati, alebo na Poggio, ktorý je 6 km pred cieľovou páskou. V nedeľu na 298 km trati vyzve Sagan predovšetkým Fabiana Cancellaru. Švajčiarsky špecialista na časovky vyhral Miláno - San Remo v roku 2008 a ak dokáže byť v popredí pelotónu aj tento rok, je veľkým adeptom na prvenstvo. V posledných dvoch rokoch bol Cancellara vždy druhý, vlani tesne prehral s Austrálčanom Simonom Gerransom. Sagan prišiel do cieľa s odstupom dvoch sekúnd na víťaza na štvrtom mieste. Cancellara nepatrí k Saganovým obdivovateľom. "Rešpektujem ho ako jazdca... Ale už po Tour de France som povedal, že sa musí ešte stále naučiť pár vecí," uviedol.

Na pomoc tímových kolegov sa bude spoliehať aj Mark Cavendish. Ak s nimi zostane v popredí aj v koncovke, môže to byť zaujímavý súboj o prvenstvo.

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Ako pristúpiť k nákupu športovej výživy? Kupovať postupne, alebo si spraviť zásobu? Vybrať si len jeden obľúbený produkt? Na veci z potravín úplne zabudnúť?
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
keyboard_arrow_up