Po nekonečne dlhej zime sme sa konečne prehupli do jarného až letného počasia. Ešte donedávna sneh všade na okolí neumožňoval osedlať bicykle naplno a my sme mali to šťastie že sme vyrazili pred samotnou sezónou do Talianska kde sme si bicykle osvojili. Nielen príchod teplého počasia sa nejak oneskoril ale vplyvom toho sa prvý závod Moravsko-Slovenského DH cupu posunul o týždeň neskôr.

Čakali sme že účasť bude hojná no 330 závodníkov nielen zo Slovenska ale z Poľska, Čiech, Nemecka ši Rakúska bolo nad naše očakávania. Najmä kategória Elite a Juniorov bola naprataná vo švíkoch. Ale je to pochopiteľné lebo po takejto zime sú všetci hladní po suchu a jazdení.


Predpovede na počasie vyzerali byť všeliaké no pred víkendom sa to na dobré obrátilo a vyšlo slniečko a krásnych 20 stupňov. Trate boli nachystané, upravené, niektoré pasáže a skoky zväčšené. My sme museli prísť do Kálnice už v piatok aby sme si chytili dobré miesto na depo a neriskovali že po sobotnom príjazde zostaneme niekde na lúke. V sobotu nás tak čakalo o to menej práce s prípravou a stavaním stanov a mohli sme od rána jazdiť. A tak sme sa hneď do toho pustili, bo ako som spomínal 330 ludí na vleku nebola pekná predstava. Ráno sú ešte všetci leniví a rozospatí a tak sme to využili a nalietali kopec jázd ešte pred obedom. Potom sme si mohli vychutnávať slniečka a čo to aj ugrilovať.

V nedeľu sa to začalo všetko zhurta a skoro. Aby stihli všetci odjazdiť muselo to mať spád. Sami sme boli zvedaví ako zamiešajú karty chlapci z Rakúska či Nemecka. Výkony starých známych borcov ako Matej Charvát či navrátilec Matej Vitko ba dokonca Filipa Polca sme predvídali. Konkurencia naozaj nabitá, vyzeralo to ako na malej Európe a čo sa ja pamätám tak takáto účasť bola naposledy keď k nám vo veľkom Poliaci chodili.


Nakoniec na trati plnej skokov kde každé zaváhanie stojí prepad o niekoľko miest si chlapci počínali slušne. Na lepšiu predstavu rýchlosti a dôležitosti vyhnúť sa každej chybe spomeniem len že v semifinále v kategórii Elite bolo prvých 12 jazdcov v jednej sekunde! Maťo Knapec jazdiaci prvý rok v Elite nakoniec skončil na šiestom mieste. Matej Laktiš aj Lukáš Učeň si finále pohoršili a spadli na 13. resp. 15. Miesto. V junioroch sme mali iba Filipa Zemana ktorý tu bojuje prvý rok so staršími nakoľko v predchádzajúcej sezóne bol ešte Youngster a zajazdli veľmi pekné 12. miesto.


Konečne sme si vyskúšali tento rok závodné tempo a už sa nevieme dočkať na Diverse Downhill Cup v Polskej Wisle ktorý sa ide už ďalší víkend.


Článok vyšiel na http://www.novatec-ctm.com
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Mazanie, kolesá, pedále, plášte, sedlo, radenie… Nielen o týchto komponentoch bude reč, Tomáš, Cepo a Imro si vybrali svoje obľúbené kúsky, ktoré ich zaujali v sezóne 2023.
Video: Karpatský Gravel Punk 2023 - slušná nakladačka od Isadore

Video: Karpatský Gravel Punk 2023 - slušná nakladačka od Isadore

Prečo je v názve punk? Lebo dopredu je určená len GPX trasa, povinné foto checkpointy, časový limit a sľúbená káva na Pezinskej Babe.
keyboard_arrow_up