Slovenský cyklista Peter Sagan zakončil svoje vystúpenie na sedemetapových pretekoch USA Pro Challenge v Colorade štvrtým úspechom, keď vyhral nedeľňajšie kritérium na 116,5 km v uliciach Denveru.

Dvadsaťtriročný Žilinčan v službách Cannondale opäť potvrdil šprintérske kvality a na pretekoch vyhral aj bodovaciu súťaž o zelený dres. Saganovi v závere pripravili tímoví kolegovia výbornú pozíciu, ktorú dokázal premeniť na víťazstvo. Celkovým víťazom USA Pro Challenge sa stal Tejay van Garderen z tímu BMC, ktorý mal v konečnom účtovaní náskok 1:30 min pred tímovým kolegom Mathiasom Fränkom.

V nedeľu podľa očakávania rozhodovala etapová koncovka, všetky úniky v uliciach Denveru boli neúspešné. V závere sa pokúsil o dlhý šprint Ryan Anderson, ale Sagan si napokon s ním poradil a pred cieľom už mal dostatočne veľký náskok. Slovák bol v bodovacej súťaži suverénny, nazbieral v nej vďaka štyrom etapovým úspechom 70 bodov, o 30 viac ako druhý v tomto hodnotení Greg van Avermaet. Peter Sagan dosiahol v tejto sezóne už osemnásť víťazstiev. Najbližšie sa úradujúci majster SR predstaví na pretekoch Okolo Alberty, ktoré sa uskutočnia od 3. do 8. septembra.

"Som veľmi rád aj za štvrté víťazstvo. Opäť sa musím poďakovať celému tímu, ktorý dnes kontroloval celé preteky na špici a v závere mi rozbehol špurt. Bez družstva by som nezvládol vyhrať štyri etapy na tomto podujatí. Dnes sa jazdilo osem pätnásťkilometrových okruhov v meste, celé preteky sme mali pod kontrolou a nevyskytli sa žiadne problémy. Teraz zostávame ďalší týždeň na vysokohorskom sústredení v Boulderi, potom sa presunieme do Alberty na šesťetapové preteky. Bude to pre mňa rozjazdové podujatie pred Québecom a Montrealom, kde by som chcel zaútočiť na popredné priečky, aby som získal body do svetového rebríčka. Potom mi už zostávajú len majstrovstvá sveta, verím, že formu správne vyladím na šampionát," sprostredkoval slová Petra Sagana po poslednej etape jeho mediálny manažér Jozef Korbel.



Výsledky - cyklistické preteky USA Pro Challenge:

7. etapa (Denver - Denver, 116,5 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 2:27:15 h, 2. Ryan Anderson (Kan.) Optum P/B Kelly Benefit, 3. Alessandro Bazzana (Tal.) UnitedHealthCare, 4. Luka Mezgec (Slovin.) Argos - Shimano, 5. Greg van Avermaet (Belg.) BMC, 6. Edwin Avila (Kol.) reprezentácia Kolumbie všetci čas ako víťaz

Konečné poradie po 7. etape: 1. Tejay van Garderen (USA) BMC 22:38:48 h, 2. Mathias Fränk (Švaj.) BMC +1:30 min, 3. Thomas Danielson (USA) Garmin-Sharp +1:42, 4. Janier Alexis Acevedo (Kol.) Jamis-Hagens Berman +2:43, 5. Lachlan David Morton (Aus.) Garmin-Sharp +3:07, 6. Gregory Brenes Obando (Kost.) Champion System +3:25

Bodovacia súťaž: 1. Peter Sagan (SR) 70, 2. Greg van Avermaet (Belg.) 40, 3. Luka Mezgec (Slovin.) 31

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Ako pristúpiť k nákupu športovej výživy? Kupovať postupne, alebo si spraviť zásobu? Vybrať si len jeden obľúbený produkt? Na veci z potravín úplne zabudnúť?
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
keyboard_arrow_up