Slovenský cyklista Peter Sagan zakončil sezónu 2013 druhým miestom na exhibičnom kritériu v japonskej Saitame. Dvadsaťtriročného Žilinčana zdolal len víťaz Tour de France Christopher Froome, tretí finišoval úradujúci majster sveta Rui Costa. Juraj Sagan obsadil 24. miesto.

V závere kritéria na 2,7 km dlhom okruhu v Saitame zostali vpredu tri najväčšie hviezdy. Froome mal na sebe žltý dres víťaza Tour de France, Sagan zelený najlepšieho muža bodovacej súťaže a Costa dúhový majstra sveta. Slovák a Portugalčan sa sústredili na šprintérsky súboj a trocha taktizovali, čo využil Froome a kilometer pred cieľom nastúpil. Jeho súperi už nestihli zareagovať a dohnať stratu. Do cieľa prišli s odstupom 7 sekúnd.

Kritérium v Saitame sa išlo na dvadsať kôl. V uliciach mesta sa tlačilo podľa odhadov 200-tisíc divákov. Cyklistom pripravili organizátori bohatý sprievodný program, v rámci ktorého si najväčšie hviezdy vyskúšali aj národný japonský šport sumo. V noci pred pretekmi cítili aj otrasy zemetrasenia. Peter Sagan sa predstavil v Saitame aj v bodovacích pretekoch, v ktorých bol štvrtý. Juraj Sagan v inej bodovačke obsadil 20. pozíciu.


Výsledky - kritérium v Saitame (54 km):

1. Christopher Froome (V. Brit.) Sky 1:17:10 h, 2. Peter Sagan (SR) Cannondale, 3. Rui Costa (Portug.) obaja +7 s, 4. Tom Veelers (Hol.) Argos-Shimano, 5. Kazušige Nakadžima, 6. Jasuharu Nakadžima (obaja Jap.), ... 24. Juraj Sagan (SR) Cannondale všetci +12

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Video: Prečo úspešní ľudia športujú? Naše firmy, ktoré vedú majitelia cyklisti

Video: Prečo úspešní ľudia športujú? Naše firmy, ktoré vedú majitelia cyklisti

Veľa majiteľov úspešných firiem aj športuje. Ako to majú páni stojaci za firmami Martinus, Isadore, Pixel Federation a MTBIKER.sk?
keyboard_arrow_up