Bajkovačka v legendárnej talianskej oblasti Valle d'Aosta - Raj pre milovníkov trailov

To pravé bajkerské nebo začína v sedle Col d'Invergneux. Odtiaľ vedie kľukatý jemne (miestami aj prudko) klesajúci singletrail z výšky cca 2900 mnm do 1500 mnm. Trail sa nádherne kľukatí popri potoku, neskôr rieke, je plný zákrut, malých skokov, mostíkov cez potok. Jednoducho extáza.


Cestou z bajkovačky vo Francúzsku sme sa zastavili na týždeň turistiky a MTB v legendárnej talianskej oblasti Valle d`Aosta, ktoré je okrem vína známe aj tým, že je tu nenormálne veľa možností na turistiku, lezenie a horolezectvo. Kúsok cez kopec je Chamonix. No, skrátka, raj pre každého outdoormana. K tomu treba pripočítať možnosť prespatia v jednom z mnohých kempov (niektoré sú v slušnej výške), z ktorých sa dá priamo vyraziť na pešie alebo MTB výlety.
Okolité x-tisícové hory budia rešpekt a evidentne tu hrozia zabijácke prevýšenia - nezdá sa, že by poskytovali možnosť nejakého flow country. No, predsa len sme jeden úžasný trail našli. Má 31 km a prevýšenie cca 1360 m. My sme tento trail ešte predĺžili návštevou chaty Rifugio Sogno di Berdzé a sedla Finestra di Champorcher. Na chate Rifugio Sogno di Berdzé sme okrem piva dostali aj kopec nesprávnych informácií o zjazdnosti okolitých chodníkov.

To pravé bajkerské nebo začína v sedle Col d`Invergneux. Odtiaľ vedie kľukatý, jemne (miestami aj prudko) klesajúci singletrail z výšky cca 2900 mnm do 1500 mnm.

Na zjazd stačí obyčajný XC bike, netreba žiadne DH/AM monštrum, pretože povrch sinlgu je väčšinou hladký, hlinený, s občasnými skalnatými vsuvkami pre spestrenie.

Škoda, že je Aosta tak ďaleko!
report_problem Našiel si v texte chybu?
hurmikak 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Video: Odpovede na vaše časté otázky – komponenty, výbava, preferencie

Video: Odpovede na vaše časté otázky – komponenty, výbava, preferencie

Neraz ste mi písali otázky ohľadom preferencie komponentov či nastavenia bicykla. Tak som tie najčastejšie dal dokopy a skúsim na ne odpovedať.
Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Pre koho má voskovanie reťaze zmysel a aké sú jeho výhody a nevýhody? Hodiť sa budú aj dlhodobé skúsenosti s voskom od značky Rex.
keyboard_arrow_up