Zdroj: Facebook: Nicole Frýbortová - krasojízda

Svetový šampionát v sálovej cyklistike: striebro pre Nicole Frýbortovú, bronz pre štvoricu SR

Slovenská reprezentantka v krasojazde jednotlivkýň Nicole Frýbortová si vybojovala striebornú medailu na svetovom šampionáte v sálovej cyklistike v malajzijskom Johor Bahru. Slovenka mala na konci súťaže bodový súčet 168,53. Majsterkou sveta sa stala Rakúšanka Adriana Mathisová so ziskom 172,56 bodu.

Slovenky pridali v sobotu cenný kov aj v súťaži štvoríc, kde si vybojovali bronz. Slovenské krasojazdkyne v zložení Anikó Molnárová, Viktória Glofáková, Dóra Szabóová a Alica Vinczeová vybojovali v súčte 159,47 bodu. Majsterkami sveta sa stali Nemky Katharina Gülichová, Christine Poschová, Michaela Schweigerová a Ramona Resselová s 202,81 bodu. Striebro putuje do Švajčiarska (165,04). "Keď sa plnia sny! Sme šťastné," napísali slovenské reprezentantky na svojom spoločnom facebookovom profile. Ešte v piatok si slovenské duo Nicole Frýbortová, Tomáš Rozbořil v súťaži zmiešaných dvojíc vybojovalo šieste miesto.

Strieborná Nicole


Prečítajte si aj nedávno publikovaný rozhovor: Nicole Frýbortová - krasojazdu nerobí každý a to sa mi na nej páči.

Slovenský reprezentant v krasojazde Tomáš Rozbořil obsadil piate miesto na svetovom šampionáte v sálovej cyklistike v malajzijskom Johor Bahru. Rozbořil sa len tesne nedostal do štvorčlenného finále, kde si napokon titul svetového šampióna vybojoval Nemec Michael Niedermeier pred krajanom Simonom Pulsom. V súťaži sálových cyklistov (cyklobale) sa slovenskej dvojici Attila Hankó, Róbert Jakab nedarilo a v B-skupine prehrala všetkých päť zápasov. Najbližšie k víťazstvu boli Slováci v súboji s domácimi Malajzinčanmi, ktorým podľahli 3:6.

Celkovo sa slovenskí sáloví cyklisti vracajú z vrcholu sezóny so ziskom dvoch medailí a celkovým štvrtým miestom v hodnotení krajín. O striebro sa postarala v krasojazde jednotlivkýň Nicole Frýbortová, Slovenka mala na konci súťaže bodový súčet 168,53. Majsterkou sveta sa stala Rakúšanka Adriana Mathisová so ziskom 172,56 bodu. Bronz pridali Slovenky v súťaži štvoríc. Anikó Molnárová, Viktória Glofáková, Dóra Szabóová a Alica Vinczeová dosiahli súčet 159,47 bodu. Majsterkami sveta sa stali Nemky Katharina Gülichová, Christine Poschová, Michaela Schweigerová a Ramona Resselová s 202,81 bodu.

Slováci obsadili v konečnom poradí krajín na MS 2015 štvrté miesto, zvíťazili suverénni Nemci so ziskom 4 zlatých a celkovo 8 medailí.

Výsledky - nedeľa

Krasojazda jednotlivcov - muži: 1. Michael Niedermeier 192,62 bodu, 2. Simon Puls (obaja Nem.) 165,67, 3. Wong Chin To (Hongkong) 164,49,...5. Tomáš Rozbořil (SR) 156,16
Sálová cyklistika - B-skupina: Slovensko - Španielsko 0:5, Malajzia - Slovensko 6:3, Japonsko - Slovensko 5:0, Hongkong - Slovensko 5:0, Kanada - Slovensko 5:0

Konečné medailové poradie MS 2015 v sálovej cyklistike

1.Nemecko 4 3 1 8
2. Rakúsko 2 0 0 2
3. Švajčiarsko 0 2 2 4
4. Slovensko 0 1 1 2
5. Francúzsko 0 0 1 1
Hongkong 0 0 1 1

[Foto na úvode: Facebook: Nicole Frýbortová - krasojízda]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Sálová cyklistika - slovenské krasojazdkyne získali bronzovú medailu na ME

Sálová cyklistika - slovenské krasojazdkyne získali bronzovú medailu na ME

Na majstrovstvách Európy, ktoré sa konali 1.-2. júna 2018 v nemeckom Wiesbadene, vybojovali slovenské krasojazdkyne v zložení Dora Szabó, Henriet Dominová, Ester Kulichová a Panna Mihalicsová bronzovú medailu v kategórii štvoríc.
Rozhovor: Nicole Frýbortová - krasojazdu nerobí každý a to sa mi na nej páči

Rozhovor: Nicole Frýbortová - krasojazdu nerobí každý a to sa mi na nej páči

Krasojazda nie je až tak rozšírená disciplína, ale ak to niekto vie, dobre sa na to pozerá. Na to, ako sa Nicole dostala ku krasojazde a na ďalšie veci okolo jazdenia, sme sa jej spýtali v nasledujúcom rozhovore.
Frýbortovej slovenský rekord v Gisingene

Frýbortovej slovenský rekord v Gisingene

Najlepšia slovenská krasojazdkyňa Nicole Frýbortová (SKP Kometa Brno) obsadila druhé miesto v celkovom poradí na druhom podujatí SwissAustria Masters v rakúskom Gisingene. V kategórii jednotlivkýň 22-ročná Slovenka dokonca zvíťazila.
keyboard_arrow_up