Túto “trasku“ jazdím zvyčajne po práci, keď sa dni krátia a svetla veľa neostáva. Počas hlavnej sezóny ju nevynechávam, ale predlžujem si ju o ďalšie zvážnice, či traily. Žiaľ, pre prebiehajúcu ťažbu sa pomaly možnosti na jazdenie redukujú. Musím však podotknúť, že niektoré úseky lesov po sebe lesníci upratali a hneď to inak vyzerá, akurát, že traily sa zmenili na široké lesné cesty.

Pre lokálnych bikerov a cyklistov je toto úplná klasika a niektoré časti chodníkov sa počas sezóny dajú nazvať cyklo – diaľnicami. Pre „cezpoľných“, ponúkajú lesy nad Porubou, Kaniankou a hlavne Bojnicami, viac možností na horskú cyklistiku. Nachádzajú sa tu aj oficiálne cyklotrasy a ohniská. Niektoré trasy sú vhodné aj pre rodiny s deťmi, takže sa tu dá stráviť pekný deň s rodinkou na bikoch.

Jeden z mnohých trailov a chodníčkov nad Bojnicami


Jazdím z Prievidze, zo sídliska Zapotôčky po poľnohospodárskej ceste do obce Kanianka. V letných mesiacoch sa tu dá dobre schladiť a zaplávať si, či doplniť pit(v)ný režim . Z Kanianky sa pustím po hlavnej ceste smerom na Bojnice, no zhruba v polovici stúpania doprava odbočuje rozbitá asfaltová cesta. Tu už začína celkom pohodové stúpanie. Zhruba za 10 minút ste pri prvom hríbiku “Bohátka“, kde sa nachádza studnička a dá sa tu nabrať voda na schladenie, či doplnenie tekutín. Za ďalších 5 - 7 minút už sme pri hríbiku Šútovské sedlo (593 m n.m.). Kúsok od hríbika je to po neoznačenom chodníku zhruba 3 - 5 minút na paraglidistickú lúku, odkiaľ je krásny výhľad na pohorie Rokoša, ale aj Hornonitrianskej kotliny.

Odtiaľto vedie prvý krátky singláč, ktorý sa napája na červenú TZ. Chvíľu pokračujeme po tejto značke. Čaká nás jedno výživné stúpanie, rovinka a následný zjazd. Práve z tohto zjazdu je aj toto video. Je to jeden z mnohých trailov a chodníčkov nad Bojnicami. Uživia sa tu XC biky aj endurá, no aj miestni zjazdári tu majú svoje trate. Mapu a GPX záznam si môžete stiahnuť zo sekcie Výjazdy na http://www.mtbiker.sk/vyjazdy/156601/slavo-vyjazd-import-gps-mtb-sucho-18km-1h-423m.html.


Biky fóristov: Canyon Spectral AL 7.9 - Môj prechod z kolies 26" na 29".
report_problem Našiel si v texte chybu?
AdMich 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: MTBIKER na trailoch - Bojnicko - Dubnické cyklotrasy

Video: MTBIKER na trailoch - Bojnicko - Dubnické cyklotrasy

Bojnice su známe predovšetkým ich histórou a zámkom. Vedeli ste, že sa neďaleko nachádza aj parádne trailcentrum, ktoré je vhodné takmer pre všetkých?
Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Mazanie, kolesá, pedále, plášte, sedlo, radenie… Nielen o týchto komponentoch bude reč, Tomáš, Cepo a Imro si vybrali svoje obľúbené kúsky, ktoré ich zaujali v sezóne 2023.
keyboard_arrow_up