Kedy už riziko prevažuje odmenu? Alebo, ako Red Bull Rampage zmenil náš pohľad

Kedy už riziko prevažuje odmenu? Alebo, ako Red Bull Rampage zmenil náš pohľad

Je sobota večer, 10. výročie Red Bull Rampage a ja som narazil na fotku Paula Basagoitia, na ktorej dal palec hore priamo zo svojho nemocničného lôžka.

Paul bol na vrchole svojho života, až kým sa veci nezačali uberať zlým smerom a on sa stal súčasťou pravdepodobne najväčšej nehody v MTB histórii. Šiel rýchlosťou približne 65 km/h a spadol z výšky 6 m. Paul je v ICU – najhoršie miesto, kde môžete v nemocnici skončiť. Bojoval s tým, aby opäť získal cit do nôh pri rozbití T12 stavca, pričom podstúpil 9-hodinovú operáciu.


Paulove začiatky

Vidieť Paulov palec hore ma prinútilo spísať tento článok, aj keď som to mal v pamäti už niekoľko rokov. Pamätám si, ako som zamladi sledoval New Word Disorder, alebo tak nejako a bol som unesený z tohto chlapíka, ktorý skákal veľmi dobre. Robil rôzne triky a variácie, ktoré dovtedy nik nerobil a zdanlivo prišiel odnikiaľ. Vedel som jedine to, že Paul vyhral vôbec prvý Crankworx Whistler slopestyle v roku 2004 na požičanom bicykli. Vyhral aj mnoho ďalších súťaží a niekoľkokrát obsadil popredné miesta v disciplínach, ako dirt / jump / slopestyle.


O 10 rokov neskôr je Paul stále kandidátom. Je najlepším profesionálom, akým človek môže byť. Ten muž vie, ako jazdiť na bicykli. A teraz by som ja chcel ukázať, prečo sa ľudia ako Paul, tak zmenia.

Paulov pád


Mizivé platy a žiadne poistenie?

Dokopy som sa zúčastnil Red Bull Rampage 4x a predminulý rok som mal tú česť byť súčasťou Paula Basa a KC Deanesa. Keď sme sa postavili na vrchol hory, pozeral som na nich dvoch zozadu, ako si vyberali svoje smery dole. Až teraz začala drina. Kopanie širokej cesty do svahu hory. A to som celý čas bol otočený chrbtom k jednému z najväčších útesov, pri ktorom som stál. Bol som riadne vydesený. Ale, čo to musí byť pre tých jazdcov.

Red Bull Rampage je drsný. No, verili by ste mi, ak by som vám povedal, že jazdci si často nemôžu dovoliť ani zaplatiť výlety na vrchol? Spomínam si na vyjadrenie Tylera McCaula, ktorý v roku 2013 skončil na 5. mieste, že len ťažko dokázal pokryť celú svoju cestu svojimi príjmami. V roku 2014 Kyle Strait získal $4 000 za 4. miesto, ale domov doniesol len $1 000 po odpočítaní nákladov počas dvoch týždňov, kedy žil v púšti. Minulý rok Cam Zink zarobil $3 000 za 6. miesto. No aj tak je to pravdepodobne minimálna mzda. Mnoho jazdcov v TOP 10 nemajú často ani na benzín. No snáď najhoršie na tom všetkom je to, že jazdci nie sú krytí poistením. Tak toto je šialenstvo.

Jazdci musia priniesť svoje vlastné poistenie na akciu a musia podpísať vyhlásenie o zodpovednosti, ktoré tým pádom oslobodí Red Bull. Zaujať, potvrdiť svoje kvality, získať si uznanie, tak toto môže byť skutočnou hybnou silou pre rozhodnutie byť profesionálmi. Pravdepodobne je to spoločnosťou, v ktorej žijeme, státie na pódiu, ďalšie lajky na facebooku, či pozeranie si videí... to je asi viac cenené, ako čokoľvek iné.


V roku 2015 mal Red Bull Rampage na zozname 42 jazdcov. Minimálne 7 z nich sa ocitli v nemocnici. To je 17%, alebo takmer 1 z 5. V roku 2014 to bolo ešte horšie. Tak toto nie sú dobré vyhliadky. No nikto nenúti jazdcov súťažiť. Sú si vedomí podmienok, za akých do toho idú. A ak si to nemôžu dovoliť, nemusia sa tam hrnúť.

Shawn Spomer mi pripomenul, že každý rok, odkedy Red Bull Rampage začal (2001), mnoho jazdcov bolo finančne v koncoch a len malá hŕstka si zarobila aspoň na živobytie. Každý rok vedeli dôsledky, no aj tak tam každý rok šli. Bol rok 2015 niečim iný? Myslím, že súhlasíte so mnou. Cam McCau povedal: „Všetci tu poznáme riziká.“ Nikto nechce, aby chalani riskovali svoje životy, no možno sú s tým vysporiadaní, bez ohľadu na publicitu / peniaze / úspech.

Jeden kamarát mi povedal: „Všetci sa chceme cítiť ako superľudia a vďaka bikom nimi môžeme byť.“ To platí obzvlášť v tomto prípade. Tak teda, je to chyba Red Bullu? Nie, nie je...

Cam Zink to povedal najlepšie: „V prvom rade to urob pre seba. Nechoď to robiť iba pre peniaze, alebo slávu. Ale ak si v súťaži a niekto zarába peniaze na tvojom úsilí, pritom ty riskuješ a nemáš z toho poriadny zárobok, tak týmto sa to dostane do komplikácii. Rampage je pravdepodobne najvyšší stupeň Red Bullu, je to ich najpozeranejšia akcia s multimiliónovým rozpočtom. My to pre nich robíme a niekto za to dostáva väčšinu.“

Iste ste si všimli, že Zink a ostatní sa rozhodli odísť z druhého kola. Prečo je tomu tak? Veď nakoniec, koľko za to zarobí Red Bull (reklama, fotky, videá, logo)? Prišiel čas pre nich a aj všetky ostatné firmy, ktoré využívajú zručnosti a odvahu jazdcov (vrátane Vital MTB), podeliť sa o zarobené peniaze.

Spasiteľ Red Bull?

No to, čo ma skutočne štve ohľadom tejto situácie, nie sú peniaze. Ako novinári sme museli súhlasiť s tým, že nikdy nepošleme fotku zo škaredej nehody, alebo nepodáme informáciu ohľadom zdravotného stavu jazdca. Prečo nie? Prečo sakra verejnosť nemôže vedieť, čo sa tam skutočne deje? Prečo to musí byť cenzurované? Sme si vedomí, že je potrebné udržať niektoré informácie v tajnosti z úcty k športovcom a ich rodinám až do času, pokiaľ to nebudú oni sami chcieť zverejniť, no toto sa Red Bull rozhodol zamiesť pod koberec. Uviedol, že Paul bol v pohode a on to vyhlásil rovnako, aj keď v skutočnosti bojuje s tým, aby dostal cit do nôh. Každopádne, reakcia Red Bullu bol a v tomto prípade nemiestna.

Tak som sa opýtal komunity horských bikerov, či je Red Bull športový spasiteľ. Ich záchrana Word Cupu DH a sponzorovanie mnohých iných akcií ich k tomu môže viesť. Ak chcú oni, či iné spoločnosti podporovať aj naďalej šport, začal by som v ich prípade tým, aby zaistili, že všetci chalani dávajúci za to svoj život, dostanú zaslúženú starostlivosť.


Vďaka mnohým štedrým darcom, sa momentálne Paulov fond blíži ku $45 000. No Paul musí pokračovať ďalej, pretože podpísal zmluvu na 3 roky a toto je len jeho 1. rok a zranenie na tom nič nemení.

Red Bull reaguje...

Red Bull nechcel spochybniť žiadne informácie, ktoré sú vyššie uvedené v článku, ale namiesto toho chceli riešiť niekoľko ďalších otázok - Čo urobí Red Bull pre podporu Paula? V čom bude Red Bull iný v budúcom roku?

„Máme svojho zástupcu, ktorý je s Paulom v Utahu a on dohliada na to, čo Paul potrebuje, aká je jeho aktuálna prognóza a ako ho Red Bull môže čo najlepšie podporiť na jeho ceste k uzdraveniu. A to bude pokračovať aj nasledujúce týždne.“ Pre ostatných jazdcov sa snažia zlepšiť situáciu tým, že budú viesť dialóg tvárou v tvár a vypočujú si ich obavy a budú viac prihliadať aj na spätnú väzbu.

Red Bull priznal, že nemali vypustiť informáciu o tom, že Paul je na tom dobre, keď to nebola pravda, ale jednoducho došlo k nedorozumeniu. (Naozaj?!)

Paul je teraz v rehabilitačnom zariadení a pokračuje v zotavovaní. Už si viac cíti nohy a spravil aj prvé kroky. Takže, už sa pozerať iba vpred!


Firmám odporúčam naďalej zvažovať a prihliadať na riziká a výzvy, ktorým musia jazdci čeliť. Red Bullu odporúčame podniknúť kroky, aby sa jazdci cítili bezpečnejšie a boli vypočutí. A pokiaľ ide o média, budeme hovoriť a písať, ak niečo nie je v poriadku, či klásť dôležité otázky a podporovať každého, kto robí tento šport úžasným. Média o tom rozprávali už dlhšiu dobu, no až po Paulovom zranení boli aj oni vypočutí.

Text je spracovaný na základe článkov Brandona Turmana: Opinion: When Does Risk Outweigh the Reward? How Red Bull Rampage Changed Our Perspective a After the Crash: Red Bull Steps Up, Basagoitia on the Mend, Positive Changes for Rampage and the Bike Industry Ahead.
report_problem Našiel si v texte chybu?
weja146 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
Radenie - moja cesta od mechaniky až po elektroniku

Radenie - moja cesta od mechaniky až po elektroniku

Aký je prínos a nevýhody prechodu z 27 na 12 rýchlostí? Poďme spolu túto dilemu rozlúsknuť.
Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
keyboard_arrow_up