Zdroj: @TrackWorldCup

Jozef Metelka vo svojej premiére na pretekoch Svetového pohára cyklistov-dráharov medzi "zdravými" pretekármi v Glasgowe skončil v kvalifikácii stíhačky jednotlivcov na 14. mieste.

Tridsaťročný rodák z Piešťan, ktorý dlhodobo žije v Anglicku, dosiahol na glasgowskej dráhe v pretekoch na 4000 m výsledný čas 4:30,329 min. Najlepším časom postúpil do finále Poliak Daniel Staniszewski (4:18,217), v ňom však dominoval Francúz Sylvain Chavanel (4:20,567) známy aj z cestného pelotónu Tour de France. Staniszewski vybojoval striebro a Holanďan Dion Beukeboom bronz. Klasifikovaných bolo 20 cyklistov. Najúspešnejší slovenský paracyklista cestoval do Škótska s ambíciou skončiť v prvej desiatke.

"Úplná bomba, plná hala, skvelá atmosféra! Chvíľu to vyzeralo, že budem posledný. Potom zasa, že sa do tej desiatky zmestím. Tak či onak, nie je to zlé na to, že som jeden a pol mesiaca nerobil nič a tento štart sa vďaka trénerovi Mannersovi podarilo vybaviť na poslednú chvíľu. A mimochodom, ja to jazdím tri roky, ostatní od svojich pätnástich. Prijali ma však dobre, teším sa z toho. Hádam som sa priblížil k účasti na budúcoročných MS v Hongkongu,“ prezradil pre Šport24.sk z glasgowského velodrómu Chrisa Hoya Jozef Metelka.

Metelka je niekoľkonásobným majstrom sveta, ale aj dvojnásobným paralympijským víťazom z Ria de Janeiro. Jeho cieľom je nominovať sa na majstrovstvá sveta "zdravých" dráharov do Hongkongu. V novembri čaká na Metelku štart na exhibičnom šesťdňovom podujatí v belgickom Gente.

Výsledky - SP v dráhovej cyklistike - Glasgow (Škót.)

Muži - stíhacie preteky jednotlivcov na 4000 m: 1. Sylvain Chavanel (Fr.) 4:20,567 min, 2. Daniel Staniszewski (Poľ.) 4:22,875, 3. Dion Beukeboom (Hol.) 4:20,742,...14. Jozef Metelka (SR) 4:30,329 v kvalifikácii

[Foto na úvode: @TrackWorldCup]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Mladá, talentovaná, ambiciózna, ale aj milá a ochotná. Taká je juniorská majsterka Slovenskej republiky v cestnej cyklistike.
Rozhovor: Alžbeta Bačíková - legenda dráhovej cyklistiky

Rozhovor: Alžbeta Bačíková - legenda dráhovej cyklistiky

Pestrosť cyklistiky je široká a každý si v nej dokáže nájsť to svoje. Vedeli ste napríklad, že máme na Slovensku skvelú dráhovú cyklistku?
Poznatky z hodinovky využijeme všetci - F. Ganna to dokázal

Poznatky z hodinovky využijeme všetci - F. Ganna to dokázal

Čo si z nového rekordu vie zobrať aj bežný cyklista, aké poznatky z techniky a prípravy na rekord využijeme všetci?
keyboard_arrow_up